Tipsuri pentru o piele frumoasă și sănătoasă. Ce ne sfătuiește specialistul pentru această vară

Ana Maria Mărgineanu, tehnician cu experiență în estetică facială și corporală, pigmentări medicale, îndepărtare tatuaje etc, ne dezvăluie pașii de bază pentru o piele frumoasă.

Care sunt pașii de bază pentru o piele frumoasă și sănătoasă?

Cei mai importanți pași ar fi:

.- Indentificarea tipului de ten prin intermediul unui specialist avizat.

– Demachierea și curățarea zilnică a tenului în mod corespunzător

– Folosirea produselor de îngrijire aferente tipologiei tenului

– Respectarea vizitei lunare în cabinetul de cosmetică pentru tratament specializat

– Protejarea zilnică a feței cu crema 50+ spf sau fond de ten, inclusiv la plajă!

Primăvara și  vara foarte multe femei se confruntă cu pignematrea pielii. Ce putem face pentru a ne proteja de razele soarelui?

Regula de bază este folosirea cremei cu factor de protecție ridicat, dar s-a dovedit că, pentru fototipurile de piele 1 și 2 (pielea albă și foarte albă) nu este suficientă aceasta protecție. Se impune folosirea unui fond de ten ce se menține fixat cu ajutorul pudrei pulbere, pe toată durata zilei, astfel protecția împotriva petelor pigmentare este garantată 100%.

Care sunt cele mai noi tendințe din industria machiajului semipermanent?

Tendințele în orice materie au fost întotdeauna la poli extremi. Aria micropigmentării sprâncenelor nu face excepție, iar trendurile se schimbă constant. În ultimii 2 ani, primează naturalețea ce vine la pachet cu tehnici precum Powder, Shading sau Combo-Brows (fire+ pudrare). La polul opus se află stilul BoyBrows cu caracteristici accentuate prin forma voluminoasă și nuanțe accentuate, aproape nenaturale.

Care sunt cele mai frecvente greșeli în micropigmentare?

Principala greșeală în dermopigmentare, greu de corectat, este o formă voluminoasă și nepotrivită cu fizionomia. Practic impune îndepărtarea pigmentului prin metoda laser sau chimic, nu se poate acoperi.

Cea mai frecventă greșeală este asociarea incorectă a pigmentului ales cu fototipul clientei, astfel după vindecare, nuanța pigmentului se prezintă nenatural și necesită un proces de neutralizare.

Cea mai riscantă procedură în dermopigmentare este cea de camuflaj, de cover-up a unei zone. Pigmenții de camuflare sunt diferiți față de pigmenții maro. Pigmenții de tip skin reacționează complet diferit, iar de cele mai multe ori rămân permanent în piele, rezultatul fiind unul inestetic!

Cum veți reîncepe lucrul, după criza provocată de coronavirus? Ce măsuri speciale veți lua?

În domeniul beauty, mai ales în cabinetele de dermopigmentare existau deja reguli stricte, iar tehnicienii responsabili țineau cont de ele înainte de coronavirus. Eu nu lucram nici înainte fără halat, mască și mănuși, iar clientele mele primeau botoși la intrare, halat de unică folosință, bonetă și câmp steril alocat zonei de lucru. Toate echipamentele trebuiesc dezinfectate și înfoliate. Inclusiv purificator de aer dețin în cabinet!. Cu toate acestea, după pandemie cu siguranță voi avea grijă ca distanța dintre programări să fie suficient de mare pentru a putea aloca o atenție sporită dezinfectării spațiului de lucru.

Cum a afectat piața de frumusețe această perioadă de izolare?

Criza în domeniul beauty este percepută în mod diferit de fiecare specialist în parte. Unii s-au speriat considerând că nu vor mai avea clienți după această perioadă și au început să pregătească diferite oferte, restul mai încrezători au mărit prețurile din cauza consumabilelor mult mai scumpe. Atât eu ca și alte colege de ale mele, am profitat de această perioadă să studiem mai mult pentru a evolua profesional.

Care ar fi cele mai importante 3 lucruri pe care le-ați învățat în izolare?

Am realizat cât de norocoasă sunt, am petrecut mare parte din pandemie împreună cu familia la țară, la ferma bunicilor, unde copiii nu au simțit restricțiile, având spațiu mare de joacă și de explorat, iar eu m-am bucurat de verdeață și aer curat!

Cred că am învățat o lecție generală, că oricând ne putem mulțumi cu mai puțin atâta timp cât îi avem pe cei dragi sănătoși, alături de noi. Am învățat să “fac curat” în taskuri și să accept că e și mâine o zi!

Am înțeles în perioada asta, că specialiștii în beauty au nevoie de coordonare și de susținere.

Despre Ana Maria Mărgineanu

–  Este absolventă a Liceului de ARTE PLASTICE și studii superioare in Pedagogie
   –  E specialist cu o vechime de peste 15 ani in domeniul esteticii.
–    Tehnician cu specializari multiple in make up si cosmetica (pigmentari medicale, plasma pen, indepartare si corectie tatuaje, extensii si laminare gene, epilare definitiva)
–    Unic Membru din Romania al SPCP (The Society of Permanent Cosmetic Professionals) din Statele Unite
–    International Master Trainer Start Academy din 2011 pe o gama diversificata de specializari
–    Partener “Salveaza Feminitatea”- Proiect Umanitar

Tehnician cu experiență în estetică facială și corporală, pigmentări medicale, îndepărtare tatuaje, corecţii și mai nou plasma pen/ fibroblast. A dezvoltat tehnici de corecţie pentru procedurile de make-up permanent vechi.

Categorii Lifestyle