Secrete de frumusețe: Nicole Kidman

Când vine vorba despre Australia, vine și multă subiectivitate din partea mea. Ador locurile și oamenii de aici. Ce altceva aș putea spune decât că totul e minunat? Iar pentru Nicole Kidman lucrurile chiar așa stau. La 50 de ani, actrița australiancă (născută însă în Hawaii) pare a demonstra faptul că frumusețea și timpul sunt într-o relație de prietenie. Cum își menține Nicole Kidman frumusețea, naturalețea? Să fie vorba de lucruri ieșite din comun?

Încearcă să mănânce cât mai sănătos

Încearcă, asta pentru că nu întotdeauna reușește să concretizeze această dorință. Turneele în care își însoțește soțul o împiedică să urmeze zilnic o dietă sănătoasă. Nu mănâncă însă niciodată mai mult de 4 – 5 zile la rând junk food. Revenită acasă, consumă legume crude (în special frunze verzi) sau preparate la abur, pește ocolind alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi. Mesele sale sunt dese, însă nu copioase.

Este adepta frumuseții naturale

În ceea ce privește trucurile beauty, Nicole recunoaște că a trecut pragul clinicilor de înfrumusețare. În acest moment însă preferă modalitățile naturale de păstrare a frumuseții. Consideră că aceasta vine din interior, prin urmare, stilul de viață sănătos este strâns legat de armonia chipului și a corpului.

Stă cât mai departe de soare, nu uită să își protejeze pielea

Nu mai este niciun secret pentru nimeni: soarele nu este prieten foarte bun cu pielea. Cel puțin dacă expunerea se face fără protecția potrivită și la orele la care acțiunea lui este de-a dreptul una periculoasă. De aceea, Nicole nu și-a făcut un obicei de a sta la bronzat, nu iese din casă fără a-și aplica pe piele o cremă cu un factor ridicat de protecție solară. În plus, preferă costumele de baie întregi în locul celor din două piese.

Cremă anti-îmbătrânire pentru ten uscat Clinique repairwear uplifting, 345.00 lei – aici

Se relaxează cu ajutorul meditației, a masajului, a înotului dar și a exercițiilor fizice

În fiecare, zi actrița înoată 30 de minute. Este una dintre marile sale plăceri, care o relaxează și o ajută să se mențină în formă. Tot pentru starea sa de bine face masaj în mod regulat. Acesta îi asigură un somn odihnitor, o adevărată piatră de încercare pentru o mămică. Meditația și exercițiile fizice sunt de menționat în enumerarea modalităților prin care actrița alege să rămână sănătoasă și frumoasă.

Nu se machiază prea mult atunci când se află în afara platourilor de filmare, folosește creme potrivite pielii sale

Australianca respectă o regulă de care țin cont multe actrițe: își lasă pielea să respire atunci când nu filmează, adică, se machiază foarte puțin. Nicole Kidman nu uită însă de protecția solară folosind în același timp creme potrivite tipului său de ten – uscat. Produsul cosmetic folosit de australiancă în afara filmărilor este Benetint, un fard lichid pentru obraji și buze. Este vorba de o loțiune care oferă un aspect natural. I se adaugă Crème de la Mer și Aquaphor.

Fard lichid pentru obraji și buze Benefit Cosmetics Benetint – Blush liquide joues et levres, 155.00 lei, Sephora – aici

La Mer Crème de la Mer, 170.00 dolari, Sephora – aici

Aquaphor Advanced Therapy Healing Ointment Skin Protectant, 12.10 dolari – aici

Își păstrează în mod natural culoarea părului

Pentru a păstra culoarea părului în mod natural dar și pentru a da podoabei capilare volum, strălucire și o textură moale, frigiderul se pare că are soluția. Este vorba mai exact de o simplă băutură care nu trebuie să lipsească din acesta. Un suc natural de afine pentru culoarea roșie, iar dacă ești blondă… șampanie. Atenție: acestea nu trebuie băute, cel puțin nu pentru obținerea efectului beauty despre care vorbim, ci aplicate pe păr după o spălare prealabilă. Se țin în medie zece minute, după care părul este clătit.

Ia vitamine pentru păr, unghii și piele

Nicole Kidman crede că frumusețea înseamnă și sănătate. Tocmai de aceea ia vitamine pentru păr, unghii și piele. Odată cu nașterea copiilor săi, firul de păr s-a subțiat. Pe lângă asta, unghiile nu au fost niciodată punctul său forte. Se rup foarte ușor, Nicole considerându-le chiar cea mai rea parte din corpul său. Prin urmare, vitaminele au venit ca o soluție simplă și la îndemână.

Dieta cât mai echilibrată, exercițiile fizice, înotul, masajul, îngrijirea pielii, protecția solară și vitaminele par a fi secretele beauty ale lui Nicole Kidman. Simplu, nu-i așa?

Foto: hepta.ro