Raluca Anton – Ce nu vreau să știe lumea despre mine

Raluca Anton s-a născut la Jibou, dar locuiește de ani buni în Cluj -Napoca. Tot acolo a absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educație, după care un masterat și un doctorat tot în domeniul psihologiei. Este unul dintre cei mai ambițioși psihologi din generația sa și, totodată, este cofondator al conceptului PsyLife. După studiile universitare s-a format în diferite abordări terapeutice, astfel încât, în prezent practică terapia cognitiv-comportamentală de cuplu, terapia relațională Imago și terapia schemelor.

O vedeți în fiecare miercuri seara la Love is fun, but complicated pe canalul A List Magazine, iar astăzi vine să ne spună mai multe despre ea.

Cum faci față anxietății unui nou început? (Indiferent că este vorba despre un nou an sau un nou proiect).

Noile începuturi nu îmi provoacă neapărat anxietate. Sunt un adrenaline junky și îmi place entuziasmul începuturilor. Alte lucruri îmi provoacă mie anxietate. Știu că vreți să știți care, dar nu vă spun că mă tem că mă evaluați negativ.

Care este cea mai importantă calitate, dar și cel mai mare punct de creștere al tău ca terapeut?

Cred că o calitate importantă este curiozitatea. Mereu îmi place să aflu și să descopăr lucruri despre oameni și asta mă face să am o mare disponibilitate de a săpa în tenebrele minții și de a uni piese de puzzle. Mai am, însă, de lucru la momentele în care e nevoie să am grijă de mine. Nu mi se pare etic să fiu în cabinet încercând să conțin suferința unor oameni care mă creditează pentru asta în timp ce eu abia mă adun dimineața să ies din casă de obosită ce sunt. Less is more! – la asta mai am de lucru.

„Calitate“ dobândită în copilărie și de care ar fi bine să te desprinzi?

Cinismul, sarcasmul și ironia. Sau cum? O calitate de care să mă desprind? Mie îmi plac calitățile!
No bine: că trebuie să fac totul să fie perfect. E și bine, dar și costă treaba asta.

Cât de des îți spui „Sunt o femeie frumoasă!“?

Nu îmi spun atât de des că îmi spun alții. Asta este latura mea narcisistă care își spune ce vrea ea când vrea ea și numai de bine despre.. .ea însăși, desigur.

Citește mai mult aici!

Categorii Lifestyle