Prințesa Diana este considerată cea mai atrăgătoare prezență regală, conform ”proporției de aur”

printesa diana atragatoare

Prințesa Diana întrunește toate condițiile de simetrie facială pentru a putea fi considerată aproape de perfecțiune, conform principiului proporției de aur, enunțat încă din Grecia Antică. Prințesei Diana îi urmează Regina Rania a Iordaniei și Grace de Monaco.

Un doctor britanic a analizat trăsăturile capetelor încoronate după principiile proporției de aur, ecuație enunțată încă din Grecia Antică, și a ajuns la concluzia că Prințesa Diana întrunește cel mai mare punctaj, care o apropie de perfecțiunea fizică. Proporția de aur a fost formulată pentru a determina perfecțiunea fizică a unui individ prin compararea dimensiunilor și a simetriei faciale.

printesa diana atragatoare

Formula matematică a fost folosită și de Leonardo Da Vinci pentru a concepe corpul uman perfect ilustrat în lucrările sale – Omul Vitruvian – iar formula a fost adaptată de atunci de oamenii de știință pentru a defini frumusețea fizică. În clasamentul celor mai frumoase prezențe regale, Regina Rania a Iordaniei s-a clasat pe locul doi, urmată de Grace de Monaco, pe locul trei, și de Meghan Markle și de Kate Middleton pe patru, respectiv cinci, dar diferențele dintre capatele încoronate sunt foarte mici.

Proporția de aur ia în calcul anumiți parametri, cum ar fi lungimea și lățimea feței, distanța de la linia părului până la punctul dintre ochi și pe cea de la baza nasului până la vârful bărbiei, iar factorul-cheie din ecuație este numărul fi – 1.618. De asemenea, mai este luată în calcul lungimea urechilor, care trebuie să fie egală cu cea a nasului, iar lățimea unui ochi trebuie să fie egală cu distanța dintre cei doi ochi.

Cu cât rezultatele proporției feței și a corpului sunt mai apropiate de numărul fi, cu atât perfecțiunea devine mai palpabilă.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle