Plante și flori de apartament, perfecte pentru starea ta de bine

Pe lângă faptul că ne înfrumusețează casele, plantele au și un rol important în împrospătarea atmosferei din locuință, iar acest lucru are efecte pozitive asupra sănătății fiecăruia dintre noi. 

Este cunoscut faptul că plantele consumă dioxid de carbon și elimină oxigen, de aceea aerul dintr-o locuință decorată cu flori de apartament este mai proaspăt decât într-o casă în care nu există nici o plantă vie. Iată câteva plante care nu ar trebui să lipsească din casele noastre!

Begonia

Este vorba de o familie de plante care include mai multe specii, care au multe caracteristici comune. O begonie crește în plan vertical și poate ajunge chiar și la 6 metri înălțime. Frunzele pot fi de un verde lucios dar și argintii sau maro, iar florile sunt roșii, roz sau albe. Begoniile înfloresc tot timpul anului, cu condiția să fi ținute la lumină, iar solul să fie menținut umed în permanență.

Gerbera

Este preferată de cei care doresc să învioreze atmosfera locuinței în lunile de vară și toamnă, datorită faptului că înflorește des în această perioadă, iar florile au nuanțe calde de roșu, roz, galben și portocaliu. Nu este o plantă de dimensiuni mari, de aceea se pretează foarte bine pentru camerele mici.

Aloe vera

Cunoscută mai ales pentru calitățile sale curative, aloe vera este și o excelentă plantă de apartament, care înfrumusețează casa și purifică aerul. S-a dovedit că are capacitatea de a absorbi din aer formaldehida și benzenul, două substanțe chimice care se degajă din produsele folosite la curățat. Locul ideal unde trebuie ținută în apartament este la geam, pentru că are nevoie de foarte mult soare pentru a se dezvolta. Pe lângă rolul de plantă decorativă, poate fi folosită și ca analgezic.

Crinul păcii – Spathiphyllum

Este o plantă de apartament decorativă și grațioasă și poate înfrumuseța decorul oricărei locuințe. Are frunze lucioase, ovale de un verde intens care pornesc de la sol, iar în vârf are o floare albă sau galbenă. Este recunoscută pentru caracteristicile ei benefice de a purifica aerul din încăpere.

Azaleea

Face parte din familia Rododendronului, acea plantă pe care o întâlnim pe munte și pe care nu avem voie să o culegem, pentru că este specie ocrotită. În schimb, ne putem decora apartamentul cu azalee, care fac niște flori la fel de frumoase, în perioada primăverii. Azaleea nu este o plantă pretențioasă, iubește umbra, însă în anotimpul rece trebuie ținută la adăpost, pentru că nu suportă temperaturile scăzute. De asemenea, trebuie udată cu moderație, întrucât este sensibilă și la excesul de umiditate.

Palmier Areca – Dypsis lutescens

Este una dintre cele mai indicate plante de apartament potrivită mai ales pentru camera de odihnă, așa cum este dormitorul, pentru că este o plantă decorativă cu frunze mari și ample care se curbează în sus și au forma aripilor fluturilor. Acest tip de palmier se mai numește și palmier-fluture. Sursa aici!

Categorii Lifestyle