Meghan Markle, despre problema rasismului, în contextul protestelor fără precedent din America

meghan markle rasism

Un video vechi de opt ani în care Meghan Markle atacă problema rasismului din America a ieșit la suprafață în contextul în care țara traversează o perioadă plină de conflicte sociale generate de moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare ucis de un polițist alb.

Într-un discurs susținut în urmă cu opt ani în campania I Won’t Stand For, organizată de fundația Erase the Hate, Meghan Markle, pe atunci protagonista serialului ”Suits”, a declamat rasismul și a amintit momente în care a fost victima acestei atitudini discriminatorii. Meghan a spus că a fost deseori ținta cuvintelor vulgare sau agresive, la fel ca și mama ei, Doria Ragland, potrivit publicației People.

Sunt birasială. Majoritatea oamenilor nu-și dau seama ce fel de combinație sunt, așa că mare parte din viața mea m-am simțit invizibilă. Mi-au auzit urechile numeroase insulte și glume de prost gust care m-au afectat serios.

În urmă cu câțiva ani, cineva i-a spus mamei acel cuvânt cu N. Dincolo de feul în care am fost afectată direct de rasism, mă îngrozește halul în care a ajuns țara noastră. Mi-aș dori să văd că lucrurile de îmbunătățesc”, declara Meghan Markle în 2012.

black lives matter

Sunt mândră de moștenirea mea din ambele părți. Sunt mândră de proveniența mea și de parcursul meu. Sper ca oamenii să fie mai deschiși la minte și să-și dea seama că o lume formată din mixuri rasiale e mult mai frumoasă și mult mai interesantă”, declara Meghan Markle.

O mulțime de vedete au ieșit ieri pe străzi la proteste față de problemele generate de discriminararea rasială și de violența față de oamenii de culoare de pe întreg teritoriul Statelor Unite. Sub deviza Black Lives Matter, vedetele de la Hollywood au protestat pe străzile din Los Angeles și au luat cu asalt canalele de social media pentru a atrage atenția asupra tensiunilor interrasiale care macină țara.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle