winona ryder

Winona Ryder este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. Pe 29 octombrie, vedeta a împlinit 50 de ani, ocazie cu care aducem în atenție câteva lucruri mai puțin cunoscute despre actrița câștigătoare a Globului de Aur (The Age of Innocence) și cu două nominalizări la Oscar (pentru Age of Innocence și Little Women). Winona Ryder a semnat, de asemenea, producția pentru filmul Girl, Interrupted, în care a și jucat, de altfel, și pentru care, într-un final, Angelina Jolie a primit un Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol secundar.

Numele ei vine de la localitatea în care s-a născut – Winona, în statul Minnesota.

Între 2001și 2005, actrița a luat o pauză de la viața artistică. A fost o perioadă zbuciumată pentru Winona Ryder, care s-a confruntat cu mai multe probleme. În august 2001 a fost internată pentru o afecțiune severă la stomac, iar în luna decembrie a fost arestată pentru furt din magazin, lucru ce i-a determinat pe producătorii de la Hollywood să nu-i mai acorde roluri în filme până în 2006, când actrița a revenit pe ecrane.

winona ryder

Rolurile refuzate de Winona Ryder de-a lungul timpului au fost preluate de Julia Roberts. Printre acestea se numără și rolul Shelby din drama Steel Magnolias, pe care Winona l-a refuzat, iar Roberts a primit aplauze la scenă deschisă pentru interpretarea ei. De asemenea, un rol rol pasat de Ryder către Roberts a fost cel din Conspiracy Theory.

winona ryder

Winona Ryder a crescut într-o comunitate hippie din California; în copilărie, până la vârsta de 7 ani, nu a avut curent electric, iar singurele ei bucurii erau cărțile, pe care le citea la lumina lumânării.

Culoarea naturală a părului ei este blondul, dar actrița s-a afirmat ca brunetă, look ce a avantajat-o și pe care l-a adoptat definitiv. Singurul film în care apaare cu culoarea ei naturală este Edward Scissorhands.

winona ryder

A jucat rol de pețitoare pentru colegul ei de platouri din filmul Little Women, Christian Bale, căruia i-a făcut cunoștință cu viitoarea lui soție, care era asistenta personală a lui Ryder, Sibi Blazic. Bale și Blazic s-au căsătorit în 2000 și sunt împrună și astăzi și au doi copii.

winona ryder
Age of Innocence

Winona Ryder n-a fost niciodată căsătorită, chiar dacă părinții ei au un mariaj fericit, de lungă durată.

Este prietenă bună cu Al Pacino. Cei doi obișnuiau să vobeasca la telefon atunci când unul dintre ei nu putea să doarmă, pentru că ambii suferă de insomnie. Cei doi au legat o prietenie strânsă după ce au jucat împreună în filmul Looking for Richard, în 1996.

Numele ei adevărat este Winona Laura Horowitz, dar a preluat numele Ryder după muzicianul ei preferat, Mitch Ryder.

Actrița n-a făcut niciun secret din faptul că suferă de depresie și de anxietate și se pare că tratamentul cu medicamente prescris pentru aceste afecțiuni a stat la baza tulburărilor ei, care au determinat și abaterile ei în afara legii.

A acuzat-o pe Gwyneth Paltrow că i-ar fi suflat rolul din Shakespeare In Love, pentru care cea din urmă a și primit Oscarul pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal. Winona a caracterizat-o pe Paltrow ca fiind ”rea, periculoasă și hotărâtă s-o distrugă”. Cele doua au fost bune prietene înainte de a-și arunca aceste acuzații.

 

Foto: Hepta

Related Posts