Monica Cismaru ∙ August 3, 2020 ∙ 3 min read

sanatate mentala vedete

Poate că au destui bani, notorietate și talent, dar aceste avantaje de care se bucură celebritățile sunt câteodată umbrite de probleme grave de sănătate. Multe dintre vedete suferă de diverse afecțiuni mentale pe care le pot ține subcontrol sau nu, le tratează sau le ignoră, dar care își pun, într-un fel sau altul, o amprentă adâncă asupra vieții lor. Iată câteva dintre celebritățile care și-au făcut cunoscute (vrând-nevrând) problemele de sănătate mentală cu care se confruntă.

 

Kanye West

kanye west sanatate mentala

Este cel mai recent exemplu al unei vedete ale cărei probleme de sănătate mentală au devenit cunoscute tuturor prin intermediul multiplelor ieșiri pe care le-a avut rapperul în ultima vreme. Kanye West (43 de ani) este diagnosticat cu tulburări de personalitate bipolară  încă din 2016, iar în ultimul timp, afecțiunea sa s-a agravat, în mare parte și din cauză că acesta a refuzat tratamentul. Kanye West este privit acum cu condescendență și chiar cu milă de public și de media, din cauza afirmațiilor fără sens pe care le face în legătură cu candidatura sa la președinția SUA, a susținerii mișcării anti-vaccin sau a relației cu soția lui, Kim Kardashian. Cea din urmă a emis un comunicat prin care face apel la empatie pentru situația soțului ei.

”Doar cineva care trece prin aceleși lucruri poate înțelege cât de complicată și de dureroasă e situația. N-am vorbit niciodată în mod public despre acest lucru – despre felul în care ne este afectată viața și familia deoarece vreau să-mi protejez copiii și să respect dreptul lui Kanye la intimitate când vine vorba despre sănătatea lui. Dar acum simt nevoia să vorbesc despre asta deoarece nu vreau ca această afecțiune să fie privită ca un stigmat, iar afecțiunile mentale să fie înțelese greșit”, a scris Kim Kardashian pe Instagram.

 

 

Britney Spears

britney spears sanatate mentala

Vedeta muzicii pop a avut pimul episod violent în 2008, când a atacat cu o umbrelă paparazzi care o urmăreau, nu înainte de a se rade singură pe cap într-un salon de coafură. De atunci, situația ei s-a mai îmbunătățit, Britney Spears și-a reluat cariera muzicală și a avut succes în continuare, dar urmările episoadelor ei necontrolate se resimt și astăzi, când vedeta în vârstă de 39 de ani, mama a doi copii aproape adolescenți, încă se afla sub tutela părinților. Mai exact, averea ei de 60 de milioane de dolari, care este administrată încă din 2008 de tatăl ei și de un avocat.  Din cauza căderilor ei nervoase, tribunalul a decis că vedeta nu poate avea control legal asupra bunurilor ei. Decizia prelungită recent de tribunal a dus la formarea mișcării #FeeBritney, prin care fanii susțin recăpătarea puterilor ei legale pentru a dispune de viața și de banii ei după bunul plac, dar familia și cântăreața însăși susțin că totul este în regulă și că nimic nu se întâmplă fără acordul artistei.

 

Selena Gomez

selena gomez sanatate mentala

Actrița și cântăreața în vârstă de ani a admis în luna aprilie a acestui an că suferă de tulburare bipolară, după ce s-a confruntat cu numeroase episoade de depresie. ”Acum, că știu, nu mă mai sperie atât de tare, mă ajută faptul că am mai multe informații despre acest lucru”, spune Selena cu privire la boala ei. ”Când eram mică, îmi era foarte frică de tunete, iar mama mi-a adus mai multe cărți în care era explicată formarea acestor fenomene meteorologice. Cu cât știi mai multe despre ele, cu atât te vei teme mai puțin de tunete”, mi-a explicat mama și a funcționat. Așa am procedat și cu boala mea și m-a ajutat enorm”, a povestit Selena Gomez într-un interviu.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Interviu: Inteligența artificială în dialog cu Iulia Ionescu

De această dată, Iulia Ionescu, realizatoarea celei mai urmărite emisiune de tehnologie din România, a stat de vorbă…

Ce filme și seriale vedem în decembrie pe platformele de streaming

Cel mai bun plan pentru decembrie? Filme bune, seriale noi, ciocolată caldă, lumânări parfumate, zăpadă, turtă dulce și…

Horoscopul lunii decembrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna decembrie 2023. Capricornii acordă timp relaxării, iar Taurii se…

Vacanța de vis, așa cum o vede echipa A List

La ce visează fetele din redacția A List Magazine pentru ziua când bugetul de călătorie va fi fără…

Bucură-te împreună cu întreaga familie, în mini-vacanța de 1 Decembrie, de super filme și seriale de la Disney+!

Începutul lunii decembrie reprezintă startul perioadei festive, când totul este îmbrăcat în sărbătoare, când poveștile magice și decorurile…

Jennifer Lopez își lansează un nou album după o pauză de zece ani

La o distanță de zece ani de la lansarea ultimului ei album, Jennifer Lopez revine în peisajul muzical…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Cele mai bune destinații de Revelion din Europa. Tu unde petreci noaptea dintre ani?

Vrei să începi un an nou, într-un loc cu totul și cu totul nou? Îți prezentăm lista cu…

Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste…

S-a deschis oficial expoziția-manifest Monica Lovinescu, ”Vocea care ni s-a dat”

Expoziția „Monica Lovinescu.Vocea care ni s-a dat”, creată pentru a celebra 100 de ani de la nașterea celei…