Monica Cismaru ∙ August 3, 2020 ∙ 3 min read

sanatate mentala vedete

Poate că au destui bani, notorietate și talent, dar aceste avantaje de care se bucură celebritățile sunt câteodată umbrite de probleme grave de sănătate. Multe dintre vedete suferă de diverse afecțiuni mentale pe care le pot ține subcontrol sau nu, le tratează sau le ignoră, dar care își pun, într-un fel sau altul, o amprentă adâncă asupra vieții lor. Iată câteva dintre celebritățile care și-au făcut cunoscute (vrând-nevrând) problemele de sănătate mentală cu care se confruntă.

 

Kanye West

kanye west sanatate mentala

Este cel mai recent exemplu al unei vedete ale cărei probleme de sănătate mentală au devenit cunoscute tuturor prin intermediul multiplelor ieșiri pe care le-a avut rapperul în ultima vreme. Kanye West (43 de ani) este diagnosticat cu tulburări de personalitate bipolară  încă din 2016, iar în ultimul timp, afecțiunea sa s-a agravat, în mare parte și din cauză că acesta a refuzat tratamentul. Kanye West este privit acum cu condescendență și chiar cu milă de public și de media, din cauza afirmațiilor fără sens pe care le face în legătură cu candidatura sa la președinția SUA, a susținerii mișcării anti-vaccin sau a relației cu soția lui, Kim Kardashian. Cea din urmă a emis un comunicat prin care face apel la empatie pentru situația soțului ei.

”Doar cineva care trece prin aceleși lucruri poate înțelege cât de complicată și de dureroasă e situația. N-am vorbit niciodată în mod public despre acest lucru – despre felul în care ne este afectată viața și familia deoarece vreau să-mi protejez copiii și să respect dreptul lui Kanye la intimitate când vine vorba despre sănătatea lui. Dar acum simt nevoia să vorbesc despre asta deoarece nu vreau ca această afecțiune să fie privită ca un stigmat, iar afecțiunile mentale să fie înțelese greșit”, a scris Kim Kardashian pe Instagram.

 

 

Britney Spears

britney spears sanatate mentala

Vedeta muzicii pop a avut pimul episod violent în 2008, când a atacat cu o umbrelă paparazzi care o urmăreau, nu înainte de a se rade singură pe cap într-un salon de coafură. De atunci, situația ei s-a mai îmbunătățit, Britney Spears și-a reluat cariera muzicală și a avut succes în continuare, dar urmările episoadelor ei necontrolate se resimt și astăzi, când vedeta în vârstă de 39 de ani, mama a doi copii aproape adolescenți, încă se afla sub tutela părinților. Mai exact, averea ei de 60 de milioane de dolari, care este administrată încă din 2008 de tatăl ei și de un avocat.  Din cauza căderilor ei nervoase, tribunalul a decis că vedeta nu poate avea control legal asupra bunurilor ei. Decizia prelungită recent de tribunal a dus la formarea mișcării #FeeBritney, prin care fanii susțin recăpătarea puterilor ei legale pentru a dispune de viața și de banii ei după bunul plac, dar familia și cântăreața însăși susțin că totul este în regulă și că nimic nu se întâmplă fără acordul artistei.

 

Selena Gomez

selena gomez sanatate mentala

Actrița și cântăreața în vârstă de ani a admis în luna aprilie a acestui an că suferă de tulburare bipolară, după ce s-a confruntat cu numeroase episoade de depresie. ”Acum, că știu, nu mă mai sperie atât de tare, mă ajută faptul că am mai multe informații despre acest lucru”, spune Selena cu privire la boala ei. ”Când eram mică, îmi era foarte frică de tunete, iar mama mi-a adus mai multe cărți în care era explicată formarea acestor fenomene meteorologice. Cu cât știi mai multe despre ele, cu atât te vei teme mai puțin de tunete”, mi-a explicat mama și a funcționat. Așa am procedat și cu boala mea și m-a ajutat enorm”, a povestit Selena Gomez într-un interviu.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…