Andreea Esca ∙ July 12, 2018 ∙ 5 min read

Cum ne hotărâm să facem ceva la Alist Magazine? Pe loc! Am văzut că turneul OTR II al familiei Carter,  aka Beyonce și Jay Z ajunge la Roma și am zis… “adiamo”!

Am strâns o parte din echipă, ne-am luat bilete, ne-am căutat cazare pe airbnb și am plecat. Claudia (sales manager), Magda (sales manager) și Dana (fashion și video content editor) au plecat sâmbăta trecută, la 06.00 dimineața, iar la ora 08.00, savurau deja cafeaua la picioarele faimoaselor scări din capitala Italiei.

Noi am ajuns la prânz, și când zic noi îl includ și pe Aris, băiatul meu de 15 ani, mare fan Jay Z, evident… Pentru că duminică seara era concertul, am avut toată sâmbăta pentru plimbări, cafele, cumpărături, poze și povești.

Eu i-am rămas fidelă lui Babette, o italiancă adevărată pe care o poți găsi în restaurantul ei oricând… Așadar, le-am prezentat-o și fetelor și am mâncat acolo la prânz (Via Margutta 1/D). Duminica, puteți merge acolo la un brunch foarte bun, unde trebuie să gustați un fel de mămăligă foarte fină (semolina) cu trufe și parmesan, doar că în luna iulie ne-a spus că nu organizează brunch, pentru că sunt mulți clienți plecați în vacanță.

Ce ne-a plăcut? Danei, supa rece de avocado cu busuioc, mie, raviolli de casă cu ricotta, roșii uscate și ierburi aromate, Magdei, pastele de casă cu sos de roșii, lui Aris, selecția de salamuri și mozzarella de bivoliță, și lui Alex, paccheri cu gorgonzola și sos de baby spinach (baby spanac).

Desertul l-am luat la cea mai veche cafenea din lume, după spusele italienilor, Caffe Greco (Via Dei Condotti 86), unde cel mai simplu espresso costă totuși 7 euro… Cu card sau fără, ni s-a părut exagerat, dar poate pentru că în gașca noastră, cu toții muncim de la 20 de ani …

Seara s-a încheiat într-un râs nebun, după ce ne-am ambiționat să așteptăm în stradă mai mult de o oră ca să mâncăm într-un restaurant cu 10 mese, pe care ni-l recomandaseră mai multe prietene pe instagram. Am stat în fața Trattoriei Da Enzo ca pe vremuri la carne, doar că fără scăunel, ceea ce a fost nimicitor.

Dacă a meritat? Da și nu… Ne-au plăcut burata de buffalo, cotletele de miel și tiramisu. Am încercat și trei feluri de paste, dar nu ne-au impresionat. În schimb, tot cartierul unde se află acest bistro, merită descoperit la pas.

Duminică dimineață, fiecare gașcă a luat mic dejunul separat pentru că ne-am trezit la ore diferite. Noi am ales o cafea bună și ouă benedict, în grădina interioară a Hotelului de Russie, iar fetele au găsit un loc minunat, Caffe Novecento, chiar lângă apartamentul lor, unde pâinea prăjită cu unt și dulceață de cireșe li s-a părut mai bună ca acasă. Tot acolo, ele vă recomandă și un mic magazin multibrand LOU LOU, via dei Banchi Vecchi 116, în cazul în care vreți să mai schimbați Via Del Corso sau bine cunoscutele mari magazine din centru.

Tot duminică, Dana Păun, colega noastră care vă prezintă în fiecare vineri pe alistmagazine.ro rubrica Trend Challenge a fost fericită să-și găsească, la Fabriano, o mulțime de creioane, carioci și penițe de stilou speciale pentru desen și scris caligrafic, așa încât așteptăm cu interes noile ei creații (Dana este și creatoarea din spatele brandului fashion AerWear).

 

Desigur, toți am așteptat, ca niciodată, să treacă mai repede orele ca să ajungem la concert. Am fost la Stadionul Olimpic cu mai bine de o oră înainte și până la începutul spectacolului am dansat ca nebunii pentru că DJ-ul care trebuia să întrețină atmosfera a pus o muzică foarte bună.

Concertul a fost… dintr-o altă ligă față de multe alte concerte pe care le-am văzut. Toată povestea, construită pe marginea experiențelor de viață și a momentelor de dragoste a celor doi soți, Beyonce și Jay-Z, a fost perfect susținută de filme montate perfect, ilustrate muzical impecabil și prezentate pe un wall imens. Scenografia și coregrafia concertului au fost, fără îndoială, un punct forte de aceeași valoare ca talentul și charisma acestului cuplu de succes.

Jay Z cred că a schimbat mai multe ținute ca Beyonce, una mai spectaculoasă ca alta, de la costume elegante la trening și fes, purtate cu stilul său inconfundabil. Cât despre Beyonce, a fost ca de obicei “UAU”! A strălucit prin voce, dans, rochii, sex-appel, încredere în sine. Sau poate că ar fi trebuit să încep cu încrederea în sine. Se vede de la o poștă, când calcă pe scenă, că știe că a venit să ne cucerească și de aceea și reușește.

Toată trupa showului este una de profesioniști de cel mai înalt nivel. Niciun dansator nu este cu un milimetru mai la dreapta sau stânga, niciun instrumentist nu este bun ci perfect, nicio lumină nu e pusă oricum, și niciun sunet nu sună decât așa cum trebuie, când trebuie.

Iar ei doi, The Carters, au acea complicitate în cuplu, pe care ți-o dau anii de muncă și de reușite împreună, admirația și recunoașterea valorii reciproce, fericirile și trădările, crizele și iertarile, averile și copiii.

Ei știu că numai împreună pot merge mai departe la acest nivel și așa au hotărât să facă. Așa cum bine scria de la început mare, pe tot ecranul, este de fapt “a REAL love story”.

Iar pentru noi, echipa AList a fost “a real wonderful concert”! Am cântat și am dansat, ne-am emoționat și minunat alături de mulți alți români, veniți la întâlnirea magică, cu talentul în cea mai pură formă a lui.

Concluzia: who run the world? GIRLS!!!!

 

#Mastercard #traveltips

Related Posts

Redescoperind frumusețea de pe litoral în stațiunile Venus și Mamaia Nord

Pentru că este weekend, ce idee mai bună de a te relaxa dacă nu o escapadă pe litoral?…

Ce-am făcut 4 zile în Harghita, unul dintre cele mai verzi județe ale României! Jurnal de călătorie

Am petrecut câteva zile în Harghita, în niște locuri care mi-au întrecut orice așteptare. Am făcut drumeții pe…

5 motive să vizitezi Delta Dunării, măcar pentru o zi

Zilele trecute, ne-am aventurat alături de Hello Holidays (https://www.helloholidays.ro/) pentru a petrece „o zi cât o vacanță” descoperind …

Vacanță în Egipt. O adevărată lecție de istorie

Am fost în multe locuri din lumea asta, și în multe altele încă nu am ajuns… Dar Egiptul…

Alexia Eram, îndrăgostită de Maldive

Cine nu visează să fie pe o plajă cu nisip alb și apă turcoaz? Ei bine, după un…

Escapadă de weekend în Cluj-Napoca 

Sunt o ființă prea… urbană ca să pot locui undeva departe de agitația orașului și de toate lucrurile…

Cum să ai un câine de 10 ori mai fericit? Mergi cu el într-o tabără pentru câini!

Ei bine, DA! Există și în România din ce în ce mai multe tabere pentru câini. Fenomenul a…

5 motive pentru a vizita Balcic, măcar pentru o zi

Zilele trecute, am petrecut în condiții de maximă siguranță “o zi cât o vacanță”, la invitația Hello Holidays,…

Turul României cu #AlistTeam: care sunt locurile noastre preferate?

O să spunem drept: ne aşteptam la multe provocări din partea 2020, dar nu ne-a trecut prin cap…

Cele mai frumoase clădiri din București

Sunt Nicoleta, am 40 de ani și lucrez într-una dintre cele mai frumoase clădiri din București. Așa începe călătoria…