the empress netflix

Viața legendară a Împărătesei Sissi va fi redată într-un nou serial, la 60 de ani de la ultima producție despre acest subiect. Noul serial pe care îl pregătește Netflix se intitulează The Empress și va prezenta viața rebelei Sissi, care a avut un destin tragic.

Viața dinastiilor regale ale Europei au mare succes pe canalele de streaming, dacă e să amintim doar câteva producții de gen, cum ar fi The Crown sau The Last Czars.

Elisabeta de Wittelsbach, cunoscută sub numele Sisi, s-a născut pe 24 decembrie 1837 în Germania și a murit în septembrie 1898 la Geneva și a fost soția împăratului Franz Joseph al Austriei. Sissi a fost una dintre cele mai cunoscute și admirate împărătese ale Europei, iar serialul care prezintă viața ei va avea șase episoade a câte 45 de minute, ce cuprind viața lui Sissi la Viena.

romy schneider sissi

Cea care s-a consacrat în interpretarea lui Sissi pe ecrane mai întâi a fost actrița Romy Schneider, care a făcut cel mai bun rol al vieții ei. În noua ecranizare de pe Netflix a legendei Împărătesei Sissi a fost aleasa actrița de origine turco-germană Devrim Lingnau (23 de ani), care s-a remarcat în producții precum Allmen, Borga, Der Kriminalist, Auerhaus etc.

devrim lingnau si philip froissant
Devrim Lingnau si Philip Froissant

Devrim Lingnau va intra în pielea prințesei rebele care se îndrăgostește de Franz Joseph, dar când ajunge la curtea habsburgică de la Viena găsește o atmosferă toxică și plină de răutate. Cel care îl va juca pe Împăratul Franz Joseph e actorul neamț Philip Froissant.

Noua producție despre Sissi va prezenta povestea ei de dragoste cu Franz Joseph și războiul cu mama ei vitregă, iar scenarista Katharina Eyssen a menționat că va include și mai multe subiecte politice. Sissi s-a opus în repetate rânduri politicilor severe ale familiei soțului ei. Inteligența, feministă și aventuroasă, noua Sissi va fi diferită față de varianta întruchipată de Romy Schneider. The empress este regizat de Katrin Gebbe (“Pelican Blood”) și de Florian Cossen (“NSU German History X”).

Filmările la The Empress au început în această primăvară, iar serialul se așteaptă să fie lansat în primăvara lui 2022. 

Foto: Netflix, Instagram, Hepta

Related Posts