Monica Cismaru ∙ December 13, 2023 ∙ 7 min read

Ce avem noi mai de preț, mai presus de lucrurile materiale? Amintirile. Acestea rămân imprimate în minte și mai ales în pixeli, în camerele telefoanelor mobile. Nimic nu poate egala un sentiment, o emoție, dar toate acestea pot fi retrăite cu ajutorul imaginilor și, din fericire, trăim într-o eră a tehnologiei, în care poți surprinde cele mai frumoase și interesante momente ale vieții cu camera unui telefon mobil performant, cum este OPPO Reno 10 5G, care captează emoțiile fiecărei clipe.

O parte din redacția A List Magazine a avut ocazia să testeze capacitățile deosebite ale OPPO Reno 10 5G și să creeze amintiri noi cu ajutorul tehnologiei avansate ale camerei foto, pe care le va adăuga la arhiva echipei cu momente frumoase trăite împreună, cum e și masa de Crăciun anuală, în care momentul culminant a fost oferirea de cadouri simbolice de Secret Santa.

OPPO Reno 10 5G

Pe lângă împărtășirea acestor experienţe, redacția A List Magazine rememorează și momentele din trecut, în care nu se putea bucura de performanțele unui telefon mobil, când imaginile analog erau păstrate în albume, iar fotografiile erau numărate. Ce n-am fi dat atunci să avem a dispoziție un telefon mobil, cu care să ne imortalizăm alături de cei dragi! Dar cu atât mai mult apreciem acum darurile vremurilor pe care le trăim și niciodată nu e prea târziu să păstrezi pentru totdeauna bucuria, căldura, dragostea și prietenia!

Monica Cismaru, redactor A List Magazine

Am avut norocul să am un tată creativ, cu o pasiune evidentă pentru fotografie și desen, care a avut grijă să imortalizeze momente-cheie din viața unicului său copil. În ciuda acestui lucru, multe dintre fotografiile noastre de familie s-au pierdut, de-a lungul timpului, din cauza mutărilor repetate sau, pur și simplu, din neglijență. Astfel, îmi lipsesc ani întregi din copilărie imortalizați în fotografii și prețuiesc acum cu atât mai mult ceea ce a rămas din trecutul nostru, cum ar fi și această fotografie de la ultima mea întâlnire cu Moș Crăciun, la vârsta de opt ani, pentru că apoi am fost destul de mare încât să-mi pun anumite întrebări :-).

Țin minte perfect acea seară de Crăciun, de la sfârșitul anilor ’80, când mi-am pus fusta preferată din catifea mov și i-am deschis ușa lui Moș Crăciun, care mi-a adus exact ceea ce îmi doream, nu știu de unde aflase, că nu-i scrisesem nicio scrisoare: o tablă și cretă colorată, o poșetuță din catifea brodată cu mărgeluțe colorate și două figurine îmbrăcate în straie tradiționale.

OPPO Reno 10 5G
Fotografie realizată cu OPPO Reno 10 5G

Tare bine ne-ar fi prins atunci un telefon mobil cu o cameră foto performantă, am fi rămas cu amintirile intacte peste ani, aș fi văzut cum am crescut, cum m-am schimbat, aș fi imortalizat multe momente frumoase alături de familia mea, care mi-au rămas acum doar în memorie și care sunt în pericol să se șteargă, cu timpul.

Alina Aliman, redactor-șef A List Magazine

Pentru mine, Crăciunul a fost de cele mai multe ori o sărbătoare în familie, cu cozonaci făcuți de mama în casă, cu prietenii dragi la povești în jurul bradului. Cu o vizită la prietena mea (cu care mă știu din școala generală) și cu o plimbare prin oraș, să revăd locurile copilăriei. Și, mai ales, nu știu cum se făcea (probabil a Christmas wonder), de fiecare dată când ajungeam acasă de Crăciun se potrivea ca un cor al Școlii de Arte să vină să ne colinde în seara de Ajun, iar vocile lor superbe ne încântau toată seara.

Dreapta: Fotografie realizată cu OPPO Reno 10 5G

Anul trecut am decis să facem niște sărbători… altfel și am plecat la Lisabona cu mama, iar Crăciunul ne-a surprins în acorduri de fado și cu pasteis de nata în loc de cozonac. Dar… pentru că tradițiile nu pot fi ignorate ușor, am vorbit o oră la telefon cu prietena mea, ne-am dat întâlnire cu prietenii de familie pe FaceTime a doua zi dimineață și… surpriza cea mai mare a fost atunci când, după prânz, de Crăciun, am primit de la vecina mamei un clip pe WhatsApp cu… un colind de Crăciun de la aceeiși copii talentați de la Școala de Arte și cu un mesaj super-emoționant de Sărbători Fericite din partea lor. Veniseră să ne colinde, ca în fiecare an și, chiar dacă am fost departe, tehnologia ne-a ajutat să ne revedem și să ne reauzim. Să păstrăm o tradiție. Una chiar îmbunătățită de noua tehnologie și de telefoanele din ce în ce mai performante.

Andreea Leța, Fashion Editor

Pentru mine, Crăciunul înseamnă, în primul rând, acele zile în care ne întoarcem cu adevărat acasă, acolo unde sunt atât amintirile, cât momentele speciale care urmează să devină o parte din frumosul album al familiei.

Anul trecut, răsfoind prin câteva poze făcute în anii ’90 pe film, am provocat-o pe mama să ne jucăm și să încercăm să recreăm o mică amintire din copilăria mea, cu ajutorul telefonului.

OPPO Reno 10 5G
Fotografie realizată cu OPPO Reno 10 5G

Nu a mers din prima, desigur. Întâi a căzut telefonul, apoi eu, am descentrat punctul de focalizare, însă a fost o distracție în sine încercarea repetată pe care ne-a permis-o tehnologia. Iar la final, ne-am ales cu o colecție de poze noi, care ne va reaminti cu siguranță de zâmbetele și de momentul petrecut împreună.

Roxana Popescu, Social Media Editor

Cu drag îmi amintesc vag de serbările și clipele de Crăciun, iar aceste amintiri frumoase sunt păstrate doar în câteva fotografii fragile.

OPPO Reno 10 5G
Dreapta: Fotografie realizată cu OPPO Reno 10 5G

Cu inima plină de nostalgie, îmi imaginez cât de minunat ar fi fost să dispun de un smartphone în acele vremuri. Tehnologia OPPO ar fi fost fără îndoială o fereastră către trecutul meu, transformându-l într-o poveste vizuală atât de bogată încât să încânte sufletul și să hrănească spiritul cu frumusețea Crăciunului petrecut, capturând emoția fiecărui moment și păstrându-le pe vecie datorită capacității sale de stocare impresionante.

Related Posts

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…