Monica Cismaru ∙ August 2, 2021 ∙ 3 min read

sarah ducesa de york roman debut

Sarah, Ducesa de York (61 de ani), fosta soție a Prințului Andrew și mama Prințeselor Beatrice și Eugenie, își face debutul de scriitoare cu un roman istoric, de dragoste. Cartea ”Her Heart for a Compass” este semnată alături de altă autoare, Marguerite Kaye, și este inspirată de viața unei mătuși de-ale Ducesei, Lady Margaret Montagu Douglas Scott.

Ducesa de York s-a apucat de scris în timpul pandemiei și spune că publicul va găsi numerose asemănări între autoare și protagonistă – ”Cred că toată lumea va face o paralelă între mine și Lady Margaret. Și ea este roșcată, este independentă, îi plac caii și este încăpățânată”, povesteste Ducesa de York în exclusivitate pentru publicația Hello!.

her heart for a compass

Ducesa de York a dedicat cartea care va fi lansata pe 3 august fiicelor ei, Prințesele Eugenie și Beatrice: ”Dedic acest volum fetelor mele minunate, care se bucură de aceeași putere și curaj ca și Lady Margaret și de multe alte calități și care nu au așteptat până la venerabila vârstă de 61 de ani să trăiască dragostea adevărată și au ales să-și crioască parcursul în viață cum au vrut ele”, adaugă Ducesa.

sarah ducesa de york roman debut

Eu, una, am fost un om foarte nesigur pe el. Pentru o lungă perioadă de timp, n-am știut cine sunt. M-am măritat cu un om minunat (Prințul Andrew) – aceea a fost cea mai fericită zi din viața mea, mi-a plăcut mult să fiu mireasă, am trăit o poveste de dragoste adevărată, cu un bărbat grozav. Dar apoi, prin septembrie 1988, totul a început să se schimbe. Am crezut tot ceea ce scriau ziarele și ce spuneau gurile rele, iar eu eram atât de sensibilă și de nesigură pe mine…”

sarah ducesa de york roman debut

Sarah, Ducesa de York, s-a mai confesat în legătură cu problemele de abandon din copilărie și cu presiunea exercitată de presă asupra ei pe când era căsătorită cu fiul Reginei Elizabeta a II-a, de care a divorțat în 1996. De altfel, Ducesa a apelat la psihoterpaie pentru a-și rezolva problemele emoționale.

Am avut și încă mai am probleme de natură mentală și emoțională și încerc să le fac față zi de zi, merg la terapie de 24 de ani. Discut cu terapeutul meu săptămânal și chiar și mai des când simt că nu mai pot face față negativității și demonilor din mintea mea”.

Când Sarah era adolescentă, mama ei, Susan, care era căsătorită de 18 ani Maiorul Ronald Ferguson, și-a părăsit soțul și cele două fiice și s-a căsătorit cu un jucător de polo profesionist, argentinianul Héctor Barrantes. Barrantes a murit de cancer în 1990, iar mama Ducesei a murit într-un accident de mașină în Argentina, în 1998.

Între timp, Sarah Ferguson, Ducesa de York, a învățat să-și ierte mama, cea care i-a declanșat problemele de abandon și, chiar dacă și ea făcut alegeri eronate pe parcursul vieții, și-a sfătuit fiicele să învețe din greșelile mamei lor.

 

Foto: Hello!

Related Posts

Pepco & Better Cotton: produse din bumbac provenit din surse ecologice și sustenabile

Pepco, unul dintre cei mai mari value retailers din Europa, a devenit membru al programului Better Cotton în…

Jennifer Lopez, aniversare cu tematica ”Bridgerton”

Jennifer Lopez s-a hotărât să-și sărbătorească împlinirea a 55 de ani cu fast și a organizat o petrecere…

Vocea Irinei Rimes a răsunat la Tomorrowland, cel mai mare festival de muzică electronică din lume

Weekendul acesta, la Tomorrowland, festivalul care adună peste jumătate de milion de oameni la fiecare ediție, piesa “Dudadu”…

Prințul George a împlinit 11 ani

Prințul George, primul născut al Prințului și Prințesei de Wales, William și Kate, a împlinit pe 22 iulie…

Cum și-a făcut apariția Sharon Stone la Taormina Film Festival

Recent a avut loc cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film de la Taormina. Printre invitații de…

Prințesa Charlene de Monaco, superbă la Balul Crucii Roșii

Prințul Albert și Prințesa Charlene, însoțiți de fiica Prințesei Stephanie, Camille Gottlieb, au prezidat cea de-a 75-a gală…

Ana Dumbravă, jucătoare profesionistă de Counter-Strike: „Am întâmpinat anumite obstacole doar pentru simplul fapt că sunt fată, dar acest lucru nu m-a oprit din a-mi îndeplini visul!”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Horoscopul săptămânii 22-28 iulie 2024

Urmează o săptămână cu noi provocări pentru unele zodii. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie…

Jocurile Olimpice de la Paris: Cine reprezintă România?

Jocurile Olimpice se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Cine reprezintă România? Analizează Andru Nenciu, jurnalist sportiv….

Filme și seriale pe care trebuie să le vezi dacă ți-a plăcut The Devil Wears Prada

Mai multe publicații internaționale au confirmat în ultima vreme că Disney lucrează la un sequel pentru mult iubitul…