Monica Cismaru ∙ July 16, 2020 ∙ 2 min read

printesa diana atragatoare

Prințesa Diana întrunește toate condițiile de simetrie facială pentru a putea fi considerată aproape de perfecțiune, conform principiului proporției de aur, enunțat încă din Grecia Antică. Prințesei Diana îi urmează Regina Rania a Iordaniei și Grace de Monaco.

Un doctor britanic a analizat trăsăturile capetelor încoronate după principiile proporției de aur, ecuație enunțată încă din Grecia Antică, și a ajuns la concluzia că Prințesa Diana întrunește cel mai mare punctaj, care o apropie de perfecțiunea fizică. Proporția de aur a fost formulată pentru a determina perfecțiunea fizică a unui individ prin compararea dimensiunilor și a simetriei faciale.

printesa diana atragatoare

Formula matematică a fost folosită și de Leonardo Da Vinci pentru a concepe corpul uman perfect ilustrat în lucrările sale – Omul Vitruvian – iar formula a fost adaptată de atunci de oamenii de știință pentru a defini frumusețea fizică. În clasamentul celor mai frumoase prezențe regale, Regina Rania a Iordaniei s-a clasat pe locul doi, urmată de Grace de Monaco, pe locul trei, și de Meghan Markle și de Kate Middleton pe patru, respectiv cinci, dar diferențele dintre capatele încoronate sunt foarte mici.

Proporția de aur ia în calcul anumiți parametri, cum ar fi lungimea și lățimea feței, distanța de la linia părului până la punctul dintre ochi și pe cea de la baza nasului până la vârful bărbiei, iar factorul-cheie din ecuație este numărul fi – 1.618. De asemenea, mai este luată în calcul lungimea urechilor, care trebuie să fie egală cu cea a nasului, iar lățimea unui ochi trebuie să fie egală cu distanța dintre cei doi ochi.

Cu cât rezultatele proporției feței și a corpului sunt mai apropiate de numărul fi, cu atât perfecțiunea devine mai palpabilă.

 

Foto: Hepta

Related Posts

PLOOM X: DESIGN ELEGANT, EXPERIENȚĂ UNICĂ, GUST AUTENTIC

Ploom X, cel mai nou produs din portofoliul JTI România, vine pe piață cu o experiență unică a…

Dezvăluirile intime ale lui David Beckham, într-un documentar pe Netflix

Cele mai intime amănunte din viața fostului fotbalist britanic David Beckham (48 de ani) vor fi dezvăluite într-un…

Mădălina Ghenea, apariție strălucitoare la Scala din Milano

Mădălina Ghenea a avut o apariție marcantă la Teatrul Scala din Milano, la gala CNMI Sustainable Fashion Awards…

Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în perioada…

Un festival de creație: începe DIPLOMA Show 2023

Ediția a X-a va prezenta 130 de lucrări publicului larg la Combinatul Fondului Plastic și va avea o…

Toamna aceasta călătorești cu stil datorită beneficiilor din platforma Visa Premium!

Bucură-te de curse exclusiviste BlackCab în drumul spre aeroport, de reduceri la tarifele saloanelor de înfrumusețare, de prețuri…

Horoscopul lunii octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne aduce previziunile astrologice ale lunii octombrie 2023. Pe Tauri îi așteaptă schimbări la locul…

Dieta Okinawa – 5 principii pentru a trăi mai mult și mai sănătos

Dieta Okinawa cuprinde principiile de viață și de alimentație ale locuitorilor din arhipelagul Okinawa, Japonia, unii dintre cei…

Cel mai nou film al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon, se vede prima oară la Les Films de Cannes à Bucarest (20 – 29 octombrie)

Leonardo DiCaprio și Robert de Niro joacă în filmul eveniment al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower…

„AI-ul va produce democratizarea design-ului”, spune Julio Obelleiro, manager agenție de tehnologie inovativă 

„AI-ul va produce democratizarea design-ului”, spune Julio Obelleiro, manager agenție de tehnologie inovativă  „AI lucrează precum oamenii. Oamenii…