Bianca Sterie ∙ October 6, 2023 ∙ 4 min read

Drame, comedii, dar și câteva noi titluri românești: iată cele mai importante premiere ale lunii octombrie în cinema.

Libertate – Premiera: 6 octombrie

În regia lui Tudor Giurgiu, Libertate spune o poveste mai puțin cunoscută. În Sibiu, în haosul lunii decembrie 1989, mai mulți bărbați – securiști, militari, civili – au fost ținuți ostatici într-o piscină dezafectată și acuzați că sunt teroriști. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ștefan Iancu sau Ionuț Caras. 

Reality – Premiera: 6 octombrie

Filmul documentează povestea arestării lui Reality Winner (Sydney Sweeney), lingvistă în vârstă de 25 de ani și contractor NSA. Aceasta a fost acuzată de scurgerea de informații clasificate referitoare la interferența Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii din 2016.

Totem – Premiera: 13 octombrie

O dramă sensibilă, Totem este un film regizat de Lila Avilés, a cărui premieră internațională a avut loc la Berlinale, unde a făcut parte din Competiția oficială și a obținut Premiul juriului ecumenic. Sol (Nalma Senties), în vârstă de șapte ani, își petrece ziua în casa bunicului său, ajutând cu pregătirile pentru petrecerea surpriză organizată pentru tatăl ei. O petrecere care stă sub semnul haosului, renunțării și resemnării. 

Băieți deștepți – Premiera: 13 octombrie

Băieți deștepți este comedie cu o doză considerabilă de acțiune, care îi are în prim-plan pe Leo (Tiberiu Ioana), Alex (Sergiu Costache) și Costi (Silviu Mircescu), trei polițiști suspendați care sunt chemați înapoi la datorie pentru a investiga un baron local al drogurilor, Narcis (Cristian Iacob), cu care au o istorie îndelungată. În mijlocul acțiunii înflorește o surprinzătoare poveste de dragoste între Leo și Lara (Ruby), mâna dreaptă a traficantului. Vor reuși oare cei trei polițiști să îl captureze pe Narcis? 

Killers of the Flower Moon – Premiera: 20 octombrie

În regia lui Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio și Robert De Niro în rolurile principale, Killers of the Flower Moon este o poveste inspirată dintr-o dramă petrecută în anii ’20, atunci când petrolul a fost descoperit pe pământ tribal. Atunci când mai mulți membri ai tribului Osage din Oklahoma sunt uciși în circumstanțe misterioase, F.B.I. începe o amplă investigație, o anchetă cu ramificații la cel mai înalt nivel. 

Trolls Band Together – Premiera: 20 octombrie

O reuniune de familie, muzică și multe zâmbete: cei mai simpatici troli se întorc pe marile ecrane pentru o nouă aventură pop! 

Foto: outnow.ch

Related Posts

Pepco & Better Cotton: produse din bumbac provenit din surse ecologice și sustenabile

Pepco, unul dintre cei mai mari value retailers din Europa, a devenit membru al programului Better Cotton în…

Jennifer Lopez, aniversare cu tematica ”Bridgerton”

Jennifer Lopez s-a hotărât să-și sărbătorească împlinirea a 55 de ani cu fast și a organizat o petrecere…

Vocea Irinei Rimes a răsunat la Tomorrowland, cel mai mare festival de muzică electronică din lume

Weekendul acesta, la Tomorrowland, festivalul care adună peste jumătate de milion de oameni la fiecare ediție, piesa “Dudadu”…

Prințul George a împlinit 11 ani

Prințul George, primul născut al Prințului și Prințesei de Wales, William și Kate, a împlinit pe 22 iulie…

Cum și-a făcut apariția Sharon Stone la Taormina Film Festival

Recent a avut loc cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film de la Taormina. Printre invitații de…

Prințesa Charlene de Monaco, superbă la Balul Crucii Roșii

Prințul Albert și Prințesa Charlene, însoțiți de fiica Prințesei Stephanie, Camille Gottlieb, au prezidat cea de-a 75-a gală…

Ana Dumbravă, jucătoare profesionistă de Counter-Strike: „Am întâmpinat anumite obstacole doar pentru simplul fapt că sunt fată, dar acest lucru nu m-a oprit din a-mi îndeplini visul!”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Horoscopul săptămânii 22-28 iulie 2024

Urmează o săptămână cu noi provocări pentru unele zodii. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie…

Jocurile Olimpice de la Paris: Cine reprezintă România?

Jocurile Olimpice se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Cine reprezintă România? Analizează Andru Nenciu, jurnalist sportiv….

Filme și seriale pe care trebuie să le vezi dacă ți-a plăcut The Devil Wears Prada

Mai multe publicații internaționale au confirmat în ultima vreme că Disney lucrează la un sequel pentru mult iubitul…