Monica Cismaru ∙ September 26, 2023 ∙ 2 min read

I giorni dell’abbandono – The Days of Abandonment, romanul semnat de Elena Ferrante, este noua carte a celebrei autoare de origine italiană care va cunoaște o ecranizare.

Cărțile semnate de Elena Ferrante sunt favoritele producătorilor pentru a fi ecranizate. Printre volumele semnate de scriitoarea italiană care au fost adaptate pentru micul sau marele ecran se mai numără The Los Daughter, Nasty Love, The Laying Life of Adults sau My Brilliant Friend.

The Days of Abandonment va fi regizat de Isabel Coixet, care a mai colaborat cu Penélope Cruz pentru producția Elegy, adaptarea cărții The Dying Animal, de Philip Roth.

În carte, Olga se simte prizonieră între pereții luxosului apartament al familiei din Torino, se pierde pe sine și simte că nu-și mai găsește rostul în propria ei viață.

penelope cruz

Povestea din The Days of Abandonment ne va purta din Italia și până în Statele Unite, iar Penélope Cruz va intrepreta rolul Olgăi, o femeie în pragul vârstei de 40 de ani care se simte distrusă după ce soțul ei o părăsește pe ea si pe copiii lor după un mariaj de 15 ani pentru o altă femeie.

În plină criză familială, Olga își dă seama că trebuie să se angajeze din nou și primește sarcina de a finaliza și de a traduce un roman neterminat.

Astfel, protagonista ia taurul de coarne și încearcă să înfrunte noua viață plina de responabilități noi, pentru că nu are de ales. Greutățile vieții de femeie singură cu copii o copleșesc și riscă să atingă nivelul paroxismului, dupa ce fiul și câinele se îmbolnăvesc și află ca au fost otrăviți, dar Olga reușește să se mențină pe linia de plutire în ciuda tuturor obstacolelor și să-și regăsească sensul, cu ajutorul unui bun samaritean.

Penélope Cruz nu va fi numai actriță în film, ci va ocupa și rolul de producător. Proiectul adaptării cărții zace în sertarele Hollywood-ului de ani de zile și, inițial, actrița desemnată pentru rolul Olga ar fi fost Natalie Portman, dar aceasta a refuzat mai apoi rolul.

Romanul The Days of Abandonment a fost scris în 2002 și publicat pentru prima dată în limba engleză în 2005. În același an, filmul a mai cunoscut o adaptare cinematografică, semnată de Roberto Faenza.

Foto: Hepta

Related Posts

Interviu: Inteligența artificială în dialog cu Iulia Ionescu

De această dată, Iulia Ionescu, realizatoarea celei mai urmărite emisiune de tehnologie din România, a stat de vorbă…

Ce filme și seriale vedem în decembrie pe platformele de streaming

Cel mai bun plan pentru decembrie? Filme bune, seriale noi, ciocolată caldă, lumânări parfumate, zăpadă, turtă dulce și…

Horoscopul lunii decembrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna decembrie 2023. Capricornii acordă timp relaxării, iar Taurii se…

Vacanța de vis, așa cum o vede echipa A List

La ce visează fetele din redacția A List Magazine pentru ziua când bugetul de călătorie va fi fără…

Bucură-te împreună cu întreaga familie, în mini-vacanța de 1 Decembrie, de super filme și seriale de la Disney+!

Începutul lunii decembrie reprezintă startul perioadei festive, când totul este îmbrăcat în sărbătoare, când poveștile magice și decorurile…

Jennifer Lopez își lansează un nou album după o pauză de zece ani

La o distanță de zece ani de la lansarea ultimului ei album, Jennifer Lopez revine în peisajul muzical…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Cele mai bune destinații de Revelion din Europa. Tu unde petreci noaptea dintre ani?

Vrei să începi un an nou, într-un loc cu totul și cu totul nou? Îți prezentăm lista cu…

Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste…

S-a deschis oficial expoziția-manifest Monica Lovinescu, ”Vocea care ni s-a dat”

Expoziția „Monica Lovinescu.Vocea care ni s-a dat”, creată pentru a celebra 100 de ani de la nașterea celei…