Monica Cismaru ∙ September 26, 2023 ∙ 2 min read

I giorni dell’abbandono – The Days of Abandonment, romanul semnat de Elena Ferrante, este noua carte a celebrei autoare de origine italiană care va cunoaște o ecranizare.

Cărțile semnate de Elena Ferrante sunt favoritele producătorilor pentru a fi ecranizate. Printre volumele semnate de scriitoarea italiană care au fost adaptate pentru micul sau marele ecran se mai numără The Los Daughter, Nasty Love, The Laying Life of Adults sau My Brilliant Friend.

The Days of Abandonment va fi regizat de Isabel Coixet, care a mai colaborat cu Penélope Cruz pentru producția Elegy, adaptarea cărții The Dying Animal, de Philip Roth.

În carte, Olga se simte prizonieră între pereții luxosului apartament al familiei din Torino, se pierde pe sine și simte că nu-și mai găsește rostul în propria ei viață.

penelope cruz

Povestea din The Days of Abandonment ne va purta din Italia și până în Statele Unite, iar Penélope Cruz va intrepreta rolul Olgăi, o femeie în pragul vârstei de 40 de ani care se simte distrusă după ce soțul ei o părăsește pe ea si pe copiii lor după un mariaj de 15 ani pentru o altă femeie.

În plină criză familială, Olga își dă seama că trebuie să se angajeze din nou și primește sarcina de a finaliza și de a traduce un roman neterminat.

Astfel, protagonista ia taurul de coarne și încearcă să înfrunte noua viață plina de responabilități noi, pentru că nu are de ales. Greutățile vieții de femeie singură cu copii o copleșesc și riscă să atingă nivelul paroxismului, dupa ce fiul și câinele se îmbolnăvesc și află ca au fost otrăviți, dar Olga reușește să se mențină pe linia de plutire în ciuda tuturor obstacolelor și să-și regăsească sensul, cu ajutorul unui bun samaritean.

Penélope Cruz nu va fi numai actriță în film, ci va ocupa și rolul de producător. Proiectul adaptării cărții zace în sertarele Hollywood-ului de ani de zile și, inițial, actrița desemnată pentru rolul Olga ar fi fost Natalie Portman, dar aceasta a refuzat mai apoi rolul.

Romanul The Days of Abandonment a fost scris în 2002 și publicat pentru prima dată în limba engleză în 2005. În același an, filmul a mai cunoscut o adaptare cinematografică, semnată de Roberto Faenza.

Foto: Hepta

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…