Monica Cismaru ∙ September 15, 2021 ∙ 2 min read

licitatie karl lagerfeld

Mai multe obiecte de artă și de uz personal care i-au aparținut creatorului de modă Karl Lagerfeld vor fi scoase la licitație de casa Sotheby’s, în mai multe orașe europene, printre care Paris, Monte Carlo sau Köln.

Printre articolele care vor compune licitația Karl Lagerfeld se numără obiecte de artă semnate de nume celebre precum Takashi Murakami (care a realizat un portret de-al designerului de origine germană) sau Jeff Koons (Balloon Venus), dar și mașini Rolls Royce și chiar vesela care i-a aparținut pisicii lui Karl, mare iubitor de animale.

 

licitatie karl lagerfeld

Portretul lui Karl Lagerfeld, realizat de Takashi Murakami

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ludvik R. Blumenblatt (@ludvikus69)

Din licitația Karl Lagerfeld vor mai face parte și 200 de perechi de mitene, accesoriile lui emblematice, și vesela de argint a pisicii, o brimaneză pe nume Choupette, care figurează și în testamentul designerului, pentru averea sa de 300 de milioane de dolari.

Licitația Sotheby’s mai include, pe lângă mașinile Rolls Royce ale designerului, valize marca Goyard, costume Dior, Yves Saint Laurent, Martin Margiela și Comme des Garçons, piese de mobilă de lux create de Gino Sarfati, Ron Arad și Martin Szekely.

licitatie karl lagerfeld

Prețurile obiectelor scoase la licitație variază între 235 și 70 000 de dolari. Curatorii licitației Karl Lagerfeld estimează ca anumite bunuri, printre care gențile din piele de aligator, greutățile din argint, husele de iPhone și un scaun din aluminiu creat de designerul Marc Newsom se vor vinde pentru sume între 47 000 și 70 000 de dolari.

Sotheby’s a declarat pentru publicația The Guardian că, într-adevăr, vasele folosite de pisica Choupette, care i-a stat alături răposatului designer în ultimii 8 ani de viață, vor fi scoase la licitație, dar că felina a fost recompensată pentru ”pierderea” ei cu 3,18 milioane de dolari, în urma aparițiilor în reclame la mașini nemțești și la produse de beauty japoneze.

licitatie karl lagerfeld

Mitene Karl Lagerfeld, farfetch.com

Licitația Karl Lagerfeld va avea loc la Monaco între 3-5 decembrie, apoi va urma Parisul, pe 14-15 decembrie, urmând ca la primăvară să ajungă și la Köln.

Evenimentul va avea loc și online. Prima sesiune de licitație e organizată între 26 noiembrie–6 decembrie 2021, iar a doua, între 6–16 decembrie 2021.

Karl Lagerfeld a decedat la Paris, în 2019, la vârsta de 85 de ani. Creatorul de modă s-a alăturat casei Chanel în 1983, unde a rămas pâna la moartea sa. Pe parcurusul carierei sale, a mai lucrat la Chloe, Fendi și și-a creat și propriul brand de fashion.

 

Foto: Hepta, Sotheby’s, farfetch.com

Related Posts

Andre Agassi și Stefanie Graf, despre prima vizită în România și viața de sportiv. Interviu de Andreea Esca

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au pășit pentru prima dată pe pământ românesc, fiind invitați…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…