Disney+ va realiza un serial biografic dedicat lui Karl Lagerfeld, intitulat ”Kaiser Karl”

kaiser karl

Canalul de streaming Disney+ a dat undă verde realizării unui serial biografic dedicat vieții și carierei lui Karl Lagerfeld (1933-2019), unul dintre cei mai proeminenți designeri din istoria modei.

Serialul-drama ”Kaiser Karl” (Regele Karl) va avea șase episoade și e realizat pe baza biografiei omonime scrise de Raphaëlle Bacqué, cea care va semna scenariul producției alături de Isaure Pisani-Ferry (Vampires) și de Jennifer Have (Unfaithful).

karl lagerfeld kaiser karl

Povestea din ”Kaiser Karl” începe în vara lui 1972 și urmărește parcursul lui Karl Lagerfeld în lumea modei. Producția ne arată felul în care acesta ajunge succesorul lui Coco Chanel, care murise cu un an mai devreme.

karl lagerfeld kaiser karl
Karl Lagerfeld, alături de Claudia Schiffer

În aceeași perioadă, Yves Saint Laurent devenise cel mai de succes creator de modă și putem urmări rivalitatea care se naște între Lagerfeld și partenerul lui YSL, Pierre Bergé, precum și povestea de dragoste dintre Karl și Jacques de Bascher, un dandy din lumea bună pariziană, care avusese o aventură și cu YSL în 1973 și care rămâne alături de Lagerfeld până la moartea sa, în 1989.

Karl Lagerfeld, alături de Cindy Crawford
Karl Lagerfeld, alături de Cindy Crawford

Serialul e produs de compania cinematografică franceză Gaumont, cea care realizează și producția de succes de pe Netflix, ”Lupin”.

Serialul redă momentul unic al transformării industriei modei din Franța anilor ’70, schimbare la care a contribuit și icon-ul cu mai multe metamorfoze, Karl Lagerfeld”, a declarat Pauline Dauvin, VP Programming & Original Productions al Disney Franța.

Foto: Hepta