A List Magazine ∙ June 15, 2022 ∙ 4 min read

Parisul este capitala europeană cu una dintre cele mai vechi tradiții în materie de gastronomie și vinuri, un reper de stil, rafinament și bun gust.  Era firesc, astfel, ca una dintre cele mai importante expoziții internaționale de vinuri să se desfășoare la Paris. Wine Paris & Vinexpo Paris 2022 a reunit, anul acesta, 2.788 de producători din 55 de țări, care și-au prezentat vinurile unui public dornic să le descopere poveștile. Crama din portofoliul Grupului Alexandrion a fost singurul producător român de vinuri invitat de organizatorii prestigioasei competiții „Concours Mondial de Bruxelles” să își expună vinurile în standul său, în semn de apreciere pentru rezultatele excepționale obținute în 2021 de vinurile Hyperion Exclusive Fetească Neagră 2016 şi Neptunus Shiraz 2016, distinse cu Marea Medalie de Aur.  

O experienţă senzorială de înaltă clasă

La stand, oaspeții au fost așteptați cu vinuri din gamele Hyperion, Colecția Mitologică, Rhein Extra, Colina Piatra Albă, Byzantium, Prahova Valley și La Umbra, create cu măiestrie de echipa de oenologi coordonată de Lorena Deaconu-Stoian. Reprezentanții cramei și-au dorit să le ofere oaspeților o experiență senzorială specială, astfel că pe 15 februarie, specialiști din industria vinului din Franța și din lume, partenerii locali și vizitatorii din cadrul târgului au fost invitați la restaurantul Ibrik Kitchen, situat în apropierea celebrului Muzeu Luvru, pentru a se bucura de aromele încântătoare ale preparatelor culinare pregătite de chef Ecaterina Paraschiv, chef și proprietar al locației, în asociere cu cel mai vechi spumant românesc, Rhein Extra și unul dintre cele mai premiate vinuri românești premium, Hyperion. Întreaga experiență o puteți vedea (pe site-ul dedicat proiectului, grandpairingtour.ro, și pe Youtube) în cadrul unei ediții speciale a docu-seriei Romania’s Grand Pairing Tour. Această „excursie videogastronomică” ne poartă prin bucătăria națională, cu sprijinul vinurilor din portofoliul Alexandrion Group și a vinarsului Brâncoveanu.

Food & wine pairing #madeInRomania

Astfel, la restaurantul Ibrik, din Paris, invitații au fost îmbiați cu o elaborată expediție gustativă completă de food & wine pairing, atent pregătită de chef Ecaterina Paraschiv și de oenologul Lorena Deaconu- Stoian. Julia Scavo, DipWSET Sommelier și Ambassador Rhein Extra și Hyperion, a ghidat invitații în această incursiune cultural oenogastronomică, când vinul întâlnește preparatul cu care se află în armonie.

* Vă invităm să facem împreună un mic experiment senzorial: să ne imaginăm un meniu în care un pahar de spumant  Rhein Extra Imperial Brut potențează aromele delicate ale unui Pain Brioche – cozonac reinterpretat cu unt de caviar deshidratat. * Spumantul  Rhein Extra Rose Brut a complimentat în mod ideal cel de-al doilea fel al meniului: „Borek D’Agneau” – Borek de miel cu ou, coajă de lime și sos de vițel, pentru ca mai apoi Hyperion Exclusive Tămâioasă Românească să le „răsfețe” pe cele de „Poulpe Fume au BBQ” – caracatiță afumată cu praz tras la tigaie, pudră de măsline și picături de sos de ardei. * Hyperion Exclusive Fetească Neagră a fost asociat cu pricepere unui alt preparat românesc, reinterpretat de chef Ecaterina Paraschiv: „Comme une ciulama” – ca o ciulama din ciuperci crocante, reducție de ciuperci, alături de cuburi de mămăligă, spumă de salvie și migdale afumate. * Finalul a fost „en fanfare”, în stil regal: Rhein Extra Vintage Brut Natur a acompaniat prăjitura „Dacquoise cu nuci și migdale”, cu cremă de unt pralinată și foiță din portocală cristalizată pentru ca cei prezenți să poată concluziona unanim că au avut parte de o seară de neuitat.

Vinurile din portofoliul Alexandrion Group au pus în valoare preparate culinare rafinate, oferindu‑le vizitatorilor Wine Paris & Vinexpo Paris 2022 o experienţă memorabilă.

Aflați mai multe despre vinurile din portofoliul  Alexandrion Group accesând website-urile  www.dar1892.com și  www.Rhein1892.com.

Foto: PR.

Related Posts

Proprietarul brandului Ray-Ban, Leonardo Del Vecchio, a murit la vârsta de 87 de ani

Leonardo Del Vecchio, proprietarul brandurilor de acccesorii Ray-Ban și Oakley,  a murit la vârsta de 87 de ani,…

8 filme și seriale care se simt ca o vacanță de vară

Zile de vară, soare, sentimentul că toate problemele au rămas în urmă, relaxare la plajă sau într-un loc…

Cel de-al doilea episod #GataDeBusiness, cu Andreea Esca, este aici! 

Andreea Esca este din nou pregătită să îți spună o poveste. De data aceasta, o poveste reală despre…

Harry Styles lansează o colecție de haine alături de Gucci

Harry Styles, unul dintre cei mai de succes cântăreți la ora actuală, lansează o colecție de haine alături…

Cum arată cea mai recentă achiziție imobiliară făcută de Nicole Kidman în Sydney

Australianca Nicole Kidman (55 de ani) își extinde de la an la an portofoliul imobiliar din Sydney. Actrița…

Lectura de vacanță – Ce cărți citesc vedetele?

Timpul trece altfel în vacanță. Frumusețea după-amiezelor leneșe de vară nu este întrecută decât de timpul petrecut citind…

Casa noastră/ Utama câștigă Trofeul Transilvania la cea de-a 21-a ediție TIFF

Câștigătorii celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 25…

Sharon Stone povestește că pierdut nouă sarcini de-a lungul vieții

Sharon Stone (64 de ani) face consfesiuni dureroase despre cele nouă sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul…

Rupert Murdoch, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, divorțează de Jerry Hall

Nu există vârstă limită pentru mariaj sau pentru divorț, iar acest lucru e demonstrat cel mai bine Rupert…

Primul tablou oficial cu Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton

Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton, au parte începând de acum de un tablou oficial, făcut…