Monica Cismaru ∙ February 15, 2023 ∙ 4 min read

Un clasic al cinematografiei franceze erotice, Emmanuelle, va avea parte de un remake, realizat de regizoarea Audrey Diwan, câștigătoarea Leului de aur de la Veneția în 2021 pentru producția  L’Événement. Noua protagonistă a celebrului și senzualului personaj Emmanuelle este actrița franceză Noémie Merlant, noua speranță a cinemaului francez, în vârstă de 34 de ani.

Noémie Merlant s-a afirmat în producții precum Portrait of a Young Girl on Fire (2019), The Olympiads (2021), Mi ubita, Mon Amour (2021), The Innocent (2022) sau Tár (2022).

noemie merlant
Noémie Merlant

Regizoarea Audrey Diwan a declarat că, inițial, s-a gândit la Léa Seydoux pentru rolul Emmanuelle, dar, într-un final, a ales-o pe Merlant.

”De-abia aștept să vă fac cunoștință cu Emmanuelle a mea”, a menționat Diwan pe Instagram.

Regizoarea franceză în vârsta de 43 de ani încă savureaza succesul avut cu L’Événement, în care joacă actrița de origine româna Anamaria Vartolomei. Filmul este adaptarea cinematografică a romanului omonim semnat de Annie Ernaux, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură. Filmul atacă subiectul delicat al avortului și a devenit un simbol al luptei femeilor pentru a putea lua această decizie, într-un context internațional care le amenință dreptul de a apela avort, ceea ce care le poatr schimba viața într-un mod radical.

Emmanuelle este romanul cult scris de Emmanuelle Arsan și publicat în 1967.

Scenariul producției Emmanuelle este scris de regizoarea și scenarista Rebecca Zlotowski ( Les ​​Enfants des autres , Belle épine , Grand Central, An Easy Girl).

noemie merlant

”Alegerea lui Noémie Merlant în rolul Emmanuelle a fost pur artistică, la fel cum a fost și alegerea Anamariei Vartolomei în L’Événement. O ador pe Léa Seydoux și aș vrea să fac un film cu ea într-o bună zi, dar n-am considerat-o potrivită pentru rolul Emmanuelle. De la Portrait of a Young Girl on Fire și până la Tár , am fost sedusă de puterea actoricească a lui Noémie Merlant. Știe cum să abordeze personajul și să-i ofere valențe precum autoritate și seducție. Noémie este întruchiparea franțuzoaicei perfecte – are atitudinea, zâmbetul și insolența caracteristice, care ies la suprafață. De asemenea, mi-am dorit să găsesc un partener intelectual în actrița care va interpreta rolul principal, alături de care să construiesc personajul. Filmul necesită o implicare majoră și încredere reciprocă. Știu că am facut o alegere bună”, spune Diwan.

audrey diwan
Audrey Diwan

Emmanuelle prezintă călătoria sentimentală și sexuală a unei tinere de 19 ani, care pornește către Bangkok, Thailanda, la soțul ei, care lucrează acolo ca diplomat. Acolo, se redescoperă pe ea însăși în brațele a două femei- Marie-Ange și Bee și învață despre diverse plăceri fizice și erotice de la un bărbat pe nume Mario. Cartea a trezit numeroase discuții la momentul publicării din cauza conținutului erotic, dar s-a bucurat de o popularitate imensă și a cunoscut multiple adaptări de-a lungul timpului, cea mai cunoscută fiind cea din 1974, în care rolul principal a fost interpretat de Sylvia Kristel.

emmanuelle
Emmanuelle – 1974

Noua producție realizată de Audrey Diwan atrage prin felul în care regizoarea prezintă viziunea asupra corpului și a eroticului. ”Vreau să explorez plăcerea si să-i dau înapoi nota nobilă. Îmi place să filmez corpul omenesc și să-l prezint în toată splendoarea lui, fără ca acest lucru să fie provocator. Ideea de erotic se bazează la fel de mult pe ceea ce arătăm precum și pe ce nu arătăm. De aici vine incitarea”, povestește Diwan pentru publicația Deadline.

Filmările pentru Emmanuelle vor începe peste câteva luni, iar premiera va avea loc cel mai probabil în 2024.

Foto: Hepta

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…