Monica Cismaru ∙ February 15, 2023 ∙ 4 min read

Un clasic al cinematografiei franceze erotice, Emmanuelle, va avea parte de un remake, realizat de regizoarea Audrey Diwan, câștigătoarea Leului de aur de la Veneția în 2021 pentru producția  L’Événement. Noua protagonistă a celebrului și senzualului personaj Emmanuelle este actrița franceză Noémie Merlant, noua speranță a cinemaului francez, în vârstă de 34 de ani.

Noémie Merlant s-a afirmat în producții precum Portrait of a Young Girl on Fire (2019), The Olympiads (2021), Mi ubita, Mon Amour (2021), The Innocent (2022) sau Tár (2022).

noemie merlant
Noémie Merlant

Regizoarea Audrey Diwan a declarat că, inițial, s-a gândit la Léa Seydoux pentru rolul Emmanuelle, dar, într-un final, a ales-o pe Merlant.

”De-abia aștept să vă fac cunoștință cu Emmanuelle a mea”, a menționat Diwan pe Instagram.

Regizoarea franceză în vârsta de 43 de ani încă savureaza succesul avut cu L’Événement, în care joacă actrița de origine româna Anamaria Vartolomei. Filmul este adaptarea cinematografică a romanului omonim semnat de Annie Ernaux, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură. Filmul atacă subiectul delicat al avortului și a devenit un simbol al luptei femeilor pentru a putea lua această decizie, într-un context internațional care le amenință dreptul de a apela avort, ceea ce care le poatr schimba viața într-un mod radical.

Emmanuelle este romanul cult scris de Emmanuelle Arsan și publicat în 1967.

Scenariul producției Emmanuelle este scris de regizoarea și scenarista Rebecca Zlotowski ( Les ​​Enfants des autres , Belle épine , Grand Central, An Easy Girl).

noemie merlant

”Alegerea lui Noémie Merlant în rolul Emmanuelle a fost pur artistică, la fel cum a fost și alegerea Anamariei Vartolomei în L’Événement. O ador pe Léa Seydoux și aș vrea să fac un film cu ea într-o bună zi, dar n-am considerat-o potrivită pentru rolul Emmanuelle. De la Portrait of a Young Girl on Fire și până la Tár , am fost sedusă de puterea actoricească a lui Noémie Merlant. Știe cum să abordeze personajul și să-i ofere valențe precum autoritate și seducție. Noémie este întruchiparea franțuzoaicei perfecte – are atitudinea, zâmbetul și insolența caracteristice, care ies la suprafață. De asemenea, mi-am dorit să găsesc un partener intelectual în actrița care va interpreta rolul principal, alături de care să construiesc personajul. Filmul necesită o implicare majoră și încredere reciprocă. Știu că am facut o alegere bună”, spune Diwan.

audrey diwan
Audrey Diwan

Emmanuelle prezintă călătoria sentimentală și sexuală a unei tinere de 19 ani, care pornește către Bangkok, Thailanda, la soțul ei, care lucrează acolo ca diplomat. Acolo, se redescoperă pe ea însăși în brațele a două femei- Marie-Ange și Bee și învață despre diverse plăceri fizice și erotice de la un bărbat pe nume Mario. Cartea a trezit numeroase discuții la momentul publicării din cauza conținutului erotic, dar s-a bucurat de o popularitate imensă și a cunoscut multiple adaptări de-a lungul timpului, cea mai cunoscută fiind cea din 1974, în care rolul principal a fost interpretat de Sylvia Kristel.

emmanuelle
Emmanuelle – 1974

Noua producție realizată de Audrey Diwan atrage prin felul în care regizoarea prezintă viziunea asupra corpului și a eroticului. ”Vreau să explorez plăcerea si să-i dau înapoi nota nobilă. Îmi place să filmez corpul omenesc și să-l prezint în toată splendoarea lui, fără ca acest lucru să fie provocator. Ideea de erotic se bazează la fel de mult pe ceea ce arătăm precum și pe ce nu arătăm. De aici vine incitarea”, povestește Diwan pentru publicația Deadline.

Filmările pentru Emmanuelle vor începe peste câteva luni, iar premiera va avea loc cel mai probabil în 2024.

Foto: Hepta

Related Posts

Diane Keaton, despre bărbații din viața ei: Al Pacino, Warren Beatty, Woody Allen și Keanu Reeves

Diane Keaton rememorează fostele ei relații cu nume mari de la Hollywood, printre care se numără Al Pacino,…

Andrea Bocelli își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From Andrea Bocelli

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli (64 de ani) își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretele gustului de sărbătoare

Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale…

Brooke Shields își lansează documentarul autobiografic Pretty Baby

Brooke Shields (57 de ani) urmează trendul vedetelor care își lansează documentare autobiografice, după modelul Selenei Gomez și…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Primăvara vine cu multe noutăți, dintre cele mai variate. Iată ce ne-a atras atenția! Givenchy lansează Gentleman Society, parfumul…

BRD a pregătit un super concurs pentru luna aprilie și te așteaptă și la Half is Free, cu alte surprize

Pentru că primăvara e cel mai bun prilej de reinventare, BRD ți-a pregătit un super concurs în luna…

Spike și Smiley lansează piesa „Copacul”

Spike a lansat o piesă emoționantă, alături de Smiley. „Copacul” este o piesă pop cu influențe hip-hop, care…

Prânz cu redacția A List Magazine

Noi, când muncim, MUNCIM, când ne distrăm, ne DISTRĂM și când mâncăm, pai chiar MÂNCĂM! Redacția A List…

Nepoata Prințesei Diana, Lady Amelia Spencer, s-a căsătorit în Africa de Sud

Lady Amelia Spencer (30 de ani) este una dintre nepoatele Prințesei Diana, fiica fratelui acesteia, Charles Spencer. Lady…

Interviu cu Mihai Mincan (Spre Nord): „Mă interesează ca oamenii să folosească filmul ca pe o sursă de inspirație pentru discuții ulterioare”

Spre Nord este debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Mihai Mincan, un thriller psihologic inspirat din fapte…