Bianca Sterie ∙ December 13, 2021 ∙ 7 min read

Știm, luna decembrie este întotdeauna copleșitoare. Trebuie să te ocupi de listele de cadouri pentru cei dragi, să alegi în toate direcțiile, să te gândești la meniul mesei de Crăciun, să îți pregătești ținutele festive… și câte și mai câte! Iar filmele și serialele care au premiera în această perioadă sunt cireașa de pe tort: toate lansările interesante, pe care nu vrei să le ratezi sub nicio formă, se întâmplă în decembrie. Complicat, nu-i așa?

Tocmai din acest motiv, pentru a-ți ușura misiunile festive de sezon, am pus la cale o selecție a titlurilor esențiale, noutățile hot ale momentului, filme și seriale pe care nu ai voie să le ratezi în decembrie.

La casa de papel (partea a V-a, volumul 2) – Disponibil acum pe Netflix

Este sfârșitul unei ere, momentul în care trebuie să le luăm rămas bun de la Profesor (Alvaro Morte), de la Rio (Miguel Herran), Denver (Jaime Lorente), Lisabona (Itziar Ituño) și restul găștii. Banda este acum închisă în Banca Națională a Spaniei de peste 100 de ore. Membrii grupului au reușit să o salveze pe Lisabona, însă, după o tragedie neașteptată, îi așteaptă unul dintre momentele lor cele mai întunecate. Profesorul a fost capturat de Sierra și, pentru prima dată, nu are un plan de evadare. Tocmai când pare că nimic altceva nu mai are cum să meargă prost, în fața lor apare un dușman mai puternic decât toți ceilalți întâlniți până atunci: armata Spaniei, formată din soldați nemiloși, hotărâți să îi oprească o dată pentru totdeauna. Se apropie sfârșitul celui mai mare jaf din istorie, care este pe cale să se transforme într-un adevărat război. 

The Great (sezonul 2) – Disponibil acum pe HBO GO

Până unde poți merge pentru a obține puterea supremă? Și cât de mult poți schimba o țară care, la prima vedere, nu își dorește să fie reformată? Răspunsul ni-l dă Împărăteasa Ecaterina cea Mare (Elle Fanning) în cel de-al doilea sezon din The Great. Aceasta obține tronul Rusiei, reușind să își înlăture soțul (Nicholas Hoult) prin lovitură de stat, însă adevărata sa luptă de-abia acum începe!

And Just Like That… – Disponibil acum pe HBO GO

Serialul Max Original And Just Like That…, noul capitol care continuă povestea celebrului Sex and the City, semnat de producătorul executiv Michael Patrick King, le prezintă pe Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) și Charlotte (Kristin Davis) în timp ce se confruntă cu trecerea de la realitatea complicată a vieții și prieteniilor de la 30 de ani la realitatea și mai complicată a vieții și prieteniilor de la 50 de ani, cu toate despărțirile, tragediile și schimbările pe care le implică. 

https://www.youtube.com/watch?v=Cy8Zz7Q56dY&ab_channel=HBOMax

Landscapers – Disponibil acum pe HBO GO

Inspirat de fapte reale, miniseria Landscapers spune povestea unui cuplu aparent obișnuit: Susan (Olivia Colman) și Christopher Edwards (David Thewlis), doi inadaptați care fug de realitate și se consideră eroi de la Hollywood, într-o poveste de dragoste întinată de un secret îngropat în grădină.


Santa Inc. – Disponibil acum pe HBO G

Un serial animat în ton cu sezonul festiv, Santa Inc. o are în prim-plan pe Candy Smalls (vocea lui Sarah Silverman), cel mai important elf feminin de la Polul Nord. Când urmașul lui Moș Crăciun este furat în ajunul Crăciunului, Candy își urmărește visul suprem – să devină prima femeie Moș Crăciun din istoria Crăciunului.

The Unforgivable – Disponibil acum pe Netflix

Eliberată din închisoare după o condamnare pentru o crimă violentă, Ruth Slater (Sandra Bullock) revine într-o societate care refuză să-i ierte trecutul. Confruntându-se cu judecata aspră a celor din locul pe care îl considera cândva „acasă”, singura ei speranță pentru a se reabilita este să-și găsească sora mai tânără, de care acum este înstrăinată și pe care a fost nevoită să o lase în urmă.

The Witcher (sezonul 2) – Disponibil din 17 decembrie pe Netflix

Convins că Yennefer (Anya Chalotra) și-a pierdut viața în bătălia de la Sodden, Geralt din Rivia (Henry Cavill) o duce pe prințesa Cirilla (Freya Allan) la Kaer Morhen, locul în care și-a petrecut copilăria, cel mai sigur pe care-l cunoaște. În vreme ce dincolo de ziduri regi, elfi, oameni și demoni se luptă pentru supremație, Geralt trebuie să o protejeze pe fată de ceva cu mult mai periculos: de propria ei putere misterioasă.


Emily in Paris (sezonul 2) – Disponibil din 22 decembrie pe Netflix

Deși acum se descurcă mai ușor în Paris, stilul de viață franțuzesc îi dă în continuare de furcă lui Emily (Lily Collins). După ce și-a complicat existența intrând într-un triunghi amoros cu vecinul ei și cu prima sa prietenă franțuzoaică, Emily e hotărâtă să se concentreze asupra muncii, care devine din ce în ce mai complicată în fiecare zi. La cursul de limba franceză, cunoaște un expat care o enervează la culme, dar o și intrigă.

Don’t Look Up – Disponibil din 24 decembrie pe Netflix

Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), o proaspătă absolventă a facultății de Astronomie, și profesorul ei, dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), fac o descoperire uluitoare: o cometă care orbitează în sistemul solar. Prima problema este că traiectoria ei indică o coliziune directă cu Pământul. A doua este că nimănui nu pare să-i pese. Aparent, vestea unei comete de dimensiunea Everestului care ar putea distruge Pământul este una greu de digerat. Cu ajutorul doctorului Oglethorpe (Rob Morgan), Kate și Randall pornesc într-un turneu mediatic, care îi poartă din cabinetul indiferentei președinte Orlean (Meryl Streep) și al fiului ei lingușitor și angajat în funcția de șef de personal, Jason (Jonah Hill), până în studiourile The Daily Rip, un matinal plin de viață, găzduit de Brie (Cate Blanchett) și Jack (Tyler Perry). La doar șase luni distanță de impactul cu cometa, gestionarea unui flux de știri de 24 de ore și atragerea atenției publicului obsedat de rețelele de socializare înainte de a fi prea târziu se dovedește a fi o sarcină surprinzător de comică. De ce este nevoie să faci pur și simplu omenirea să privească în sus?!

The Lost Daughter – Disponibil din 31 decembrie pe Netflix

Aflată singură într-o vacanță la malul mării, Leda (Olivia Colman) dezvoltă o obsesie legată de o tânără mamă și de fiica acesteia, pe care le observă pe plajă. Tulburată și captivată de relația dintre ele și de familia lor extinsă gălăgioasă și amenințătoare, Leda este copleșită de amintirea terorii, confuziei și sentimentelor intense de la începutul propriei perioade de maternitate. O acțiune impulsivă o aruncă pe Leda în universul periculos din propria ei minte, obligând-o să se confrunte cu alegerile mai puțin obișnuite făcute ca tânără mamă și cu toate consecințele acestora. Bazat pe un scenariu adaptat de Maggie Gyllenhaal după un roman de Elena Ferrante.

Foto: Netflix

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…