Bianca Sterie ∙ December 13, 2021 ∙ 7 min read

Știm, luna decembrie este întotdeauna copleșitoare. Trebuie să te ocupi de listele de cadouri pentru cei dragi, să alegi în toate direcțiile, să te gândești la meniul mesei de Crăciun, să îți pregătești ținutele festive… și câte și mai câte! Iar filmele și serialele care au premiera în această perioadă sunt cireașa de pe tort: toate lansările interesante, pe care nu vrei să le ratezi sub nicio formă, se întâmplă în decembrie. Complicat, nu-i așa?

Tocmai din acest motiv, pentru a-ți ușura misiunile festive de sezon, am pus la cale o selecție a titlurilor esențiale, noutățile hot ale momentului, filme și seriale pe care nu ai voie să le ratezi în decembrie.

La casa de papel (partea a V-a, volumul 2) – Disponibil acum pe Netflix

Este sfârșitul unei ere, momentul în care trebuie să le luăm rămas bun de la Profesor (Alvaro Morte), de la Rio (Miguel Herran), Denver (Jaime Lorente), Lisabona (Itziar Ituño) și restul găștii. Banda este acum închisă în Banca Națională a Spaniei de peste 100 de ore. Membrii grupului au reușit să o salveze pe Lisabona, însă, după o tragedie neașteptată, îi așteaptă unul dintre momentele lor cele mai întunecate. Profesorul a fost capturat de Sierra și, pentru prima dată, nu are un plan de evadare. Tocmai când pare că nimic altceva nu mai are cum să meargă prost, în fața lor apare un dușman mai puternic decât toți ceilalți întâlniți până atunci: armata Spaniei, formată din soldați nemiloși, hotărâți să îi oprească o dată pentru totdeauna. Se apropie sfârșitul celui mai mare jaf din istorie, care este pe cale să se transforme într-un adevărat război. 

The Great (sezonul 2) – Disponibil acum pe HBO GO

Până unde poți merge pentru a obține puterea supremă? Și cât de mult poți schimba o țară care, la prima vedere, nu își dorește să fie reformată? Răspunsul ni-l dă Împărăteasa Ecaterina cea Mare (Elle Fanning) în cel de-al doilea sezon din The Great. Aceasta obține tronul Rusiei, reușind să își înlăture soțul (Nicholas Hoult) prin lovitură de stat, însă adevărata sa luptă de-abia acum începe!

And Just Like That… – Disponibil acum pe HBO GO

Serialul Max Original And Just Like That…, noul capitol care continuă povestea celebrului Sex and the City, semnat de producătorul executiv Michael Patrick King, le prezintă pe Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) și Charlotte (Kristin Davis) în timp ce se confruntă cu trecerea de la realitatea complicată a vieții și prieteniilor de la 30 de ani la realitatea și mai complicată a vieții și prieteniilor de la 50 de ani, cu toate despărțirile, tragediile și schimbările pe care le implică. 

https://www.youtube.com/watch?v=Cy8Zz7Q56dY&ab_channel=HBOMax

Landscapers – Disponibil acum pe HBO GO

Inspirat de fapte reale, miniseria Landscapers spune povestea unui cuplu aparent obișnuit: Susan (Olivia Colman) și Christopher Edwards (David Thewlis), doi inadaptați care fug de realitate și se consideră eroi de la Hollywood, într-o poveste de dragoste întinată de un secret îngropat în grădină.


Santa Inc. – Disponibil acum pe HBO G

Un serial animat în ton cu sezonul festiv, Santa Inc. o are în prim-plan pe Candy Smalls (vocea lui Sarah Silverman), cel mai important elf feminin de la Polul Nord. Când urmașul lui Moș Crăciun este furat în ajunul Crăciunului, Candy își urmărește visul suprem – să devină prima femeie Moș Crăciun din istoria Crăciunului.

The Unforgivable – Disponibil acum pe Netflix

Eliberată din închisoare după o condamnare pentru o crimă violentă, Ruth Slater (Sandra Bullock) revine într-o societate care refuză să-i ierte trecutul. Confruntându-se cu judecata aspră a celor din locul pe care îl considera cândva „acasă”, singura ei speranță pentru a se reabilita este să-și găsească sora mai tânără, de care acum este înstrăinată și pe care a fost nevoită să o lase în urmă.

The Witcher (sezonul 2) – Disponibil din 17 decembrie pe Netflix

Convins că Yennefer (Anya Chalotra) și-a pierdut viața în bătălia de la Sodden, Geralt din Rivia (Henry Cavill) o duce pe prințesa Cirilla (Freya Allan) la Kaer Morhen, locul în care și-a petrecut copilăria, cel mai sigur pe care-l cunoaște. În vreme ce dincolo de ziduri regi, elfi, oameni și demoni se luptă pentru supremație, Geralt trebuie să o protejeze pe fată de ceva cu mult mai periculos: de propria ei putere misterioasă.


Emily in Paris (sezonul 2) – Disponibil din 22 decembrie pe Netflix

Deși acum se descurcă mai ușor în Paris, stilul de viață franțuzesc îi dă în continuare de furcă lui Emily (Lily Collins). După ce și-a complicat existența intrând într-un triunghi amoros cu vecinul ei și cu prima sa prietenă franțuzoaică, Emily e hotărâtă să se concentreze asupra muncii, care devine din ce în ce mai complicată în fiecare zi. La cursul de limba franceză, cunoaște un expat care o enervează la culme, dar o și intrigă.

Don’t Look Up – Disponibil din 24 decembrie pe Netflix

Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), o proaspătă absolventă a facultății de Astronomie, și profesorul ei, dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), fac o descoperire uluitoare: o cometă care orbitează în sistemul solar. Prima problema este că traiectoria ei indică o coliziune directă cu Pământul. A doua este că nimănui nu pare să-i pese. Aparent, vestea unei comete de dimensiunea Everestului care ar putea distruge Pământul este una greu de digerat. Cu ajutorul doctorului Oglethorpe (Rob Morgan), Kate și Randall pornesc într-un turneu mediatic, care îi poartă din cabinetul indiferentei președinte Orlean (Meryl Streep) și al fiului ei lingușitor și angajat în funcția de șef de personal, Jason (Jonah Hill), până în studiourile The Daily Rip, un matinal plin de viață, găzduit de Brie (Cate Blanchett) și Jack (Tyler Perry). La doar șase luni distanță de impactul cu cometa, gestionarea unui flux de știri de 24 de ore și atragerea atenției publicului obsedat de rețelele de socializare înainte de a fi prea târziu se dovedește a fi o sarcină surprinzător de comică. De ce este nevoie să faci pur și simplu omenirea să privească în sus?!

The Lost Daughter – Disponibil din 31 decembrie pe Netflix

Aflată singură într-o vacanță la malul mării, Leda (Olivia Colman) dezvoltă o obsesie legată de o tânără mamă și de fiica acesteia, pe care le observă pe plajă. Tulburată și captivată de relația dintre ele și de familia lor extinsă gălăgioasă și amenințătoare, Leda este copleșită de amintirea terorii, confuziei și sentimentelor intense de la începutul propriei perioade de maternitate. O acțiune impulsivă o aruncă pe Leda în universul periculos din propria ei minte, obligând-o să se confrunte cu alegerile mai puțin obișnuite făcute ca tânără mamă și cu toate consecințele acestora. Bazat pe un scenariu adaptat de Maggie Gyllenhaal după un roman de Elena Ferrante.

Foto: Netflix

Related Posts

Actrița Anne Heche a fost declarată decedată în mod oficial

Actrița Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, se află în moarte cerebrală și, conform legilor din…

Frigărui picante la grătar. Recomandarea lui Chef Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune să încercăm frigărui picante, servite în lipie de casă, cu sos de usturoi și…

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Johnny Depp devine Ludovic al XV-lea în producția ”Jeanne du Barry”

Johnny Depp (59 de ani) începe să-și revină încet și sigur după scandalul divorțului de Aber Heard din…

Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară) revine cu un nou film: Oameni de treabă/ Men of Deeds

Oameni de treabă/ Men of Deeds, al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu, are premiera mondială în cadrul…

Cu cine a înlocuit-o pe Shakira Gerard Piqué

La două luni de la despărțirea de Shakira (45 de ani), mama celor doi copii ai lor, fotbalistul…

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…