Bianca Sterie ∙ December 15, 2022 ∙ 9 min read

Dacă este un serial pe care absolut toată lumea îl așteaptă luna aceasta, Emily in Paris este cu siguranță în topul listei! Sunteți pregătiți pentru o nouă aventură pariziană?

Cel de-al treilea sezon va fi disponibil din 21 decembrie la Netflix și promite încă de pe-acum să ducă lucrurile la nivelul următor pentru Emily (Lily Collins) și gașca sa. Chiar dacă, în momentul de față, viitorul lor pare un pic mai… complicat. La un an după ce s-a mutat din Chicago la Paris, unde o aștepta jobul de vis, Emily se trezește la răscruce de drumuri în toate aspectele vieții ei și este nevoită să facă cele mai dificile alegeri (personale și profesionale) de până acum. Dar știm cu toții că, în Paris, situațiile se rezolvă în felul lor… cu totul și cu totul special. Mai ales dacă este și Emily în preajmă pentru a da un imbold. 

Și cum mai este foarte puțin până la premiera noului sezon, am „complotat” cu Netflix pentru a vă face așteptarea mai ușoară și am pus la cale o sesiune de povești cu Lily Collins și Ashley Park (sau, mai bine zis, cu Emily și Mindy), de la care am aflat o mulțime de insights despre Emily in Paris III. Enjoy!

Ce a însemnat pentru voi experiența Emily in Paris III? Ce v-a oferit acest nou sezon?

Lily Collins: Mie mi-a oferit oportunitatea de a mă integra mai mult în cultura franceză, pe măsură ce personajul meu evoluează. Cu cât petrece mai mult timp în Paris, cu cât ia mai multe decizii, Emily devine tot mai ancorată în acest peisaj, se vede acum că se simte mult mai încrezătoare, mult mai confortabilă în acest oraș. Indiferent că vorbim despre garderoba ei, despre limba franceză pe care o vorbește, despre mediul de lucru, în acest nou sezon vedem mai puține glume despre încercările lui Emily de a-și găsi locul în Paris. Și mi-a plăcut mult acest aspect. 

Ashley Park: Cred că în cazul meu, în cazul lui Mindy, primul sezon a fost cel în care am făcut cunoștință cu ea, în al doilea am aprofundat un pic mai bine pasiunea sa pentru muzică, vulnerabilitățile ei, iar în acest al treilea sezon explorăm mai mult din personalitatea sa, viața amoroasă, relația pe care o are cu ea însăși, dar și prieteniile sale. 

Cum au evoluat personajele voastre de la primul sezon și până în momentul de față?

L.C.: Cred că Emily are mai multă încredere în ea însăși, în relațiile pe care le are, ia decizii cu mai multă siguranță. E tot mai adaptată la cultura franceză, indiferent că vorbim despre modul în care vorbește acum limba, despre felul în care se îmbracă. Cred că simte că acum este parte din oraș, nu mai are senzația că se luptă cu el. A fost foarte tare să construiesc această tranziție a ei.

A.P.: Pentru Mindy cred că rămâne valabil ce am spus mai devreme. Ea și Emily ajung să se cunoască mai bine, au o relație și mai strânsă acum. În al treilea sezon, legătura lor capătă o nouă dimensiune. Mai mult decât atât, am văzut-o de atâtea ori pe Mindy fugind atât de mult de trecutul ei, însă, de această dată, o să vedeți că începe să accepte cine este cu adevărat. 

Așadar, Emily are acum mai multă încredere în ea, în statutul său de expată. Dar cum vedeți voi viața de expat?

L.C.: Eu iubesc să îmi împart timpul între America și Europa. Sunt pe jumătate britanică, așa că mi-am dorit să petrec mai mult timp în Europa, să trăiesc într-un oraș în care te poți transforma în localnic. După trei ani de filmări în Paris, cred că și eu, la fel ca Emily, am început să mă simt mai confortabilă cu orașul, cu țara. Ador să explorez Parisul! E interesant că am filmat primul sezon înainte de izbucnirea pandemiei, al doilea sezon în timpul lockdown-ului, iar acum am prins revenirea la normalitate. Au fost trei experiențe diferite. Anul acesta, experiența s-a simțit parcă mai luminoasă, mai îndrăzneață, pentru că toată lumea a fost atât de încântată să revină în oraș și să-l trăiască altfel, pentru că nu ne-am întors doar noi, ci și turiștii, agitația, viața pariziană. 

A.P.: Pentru mine e un pic diferit, pentru că eu nu am reușit niciodată să trăiesc sau să mă adaptez într-un loc nou până când nu am filmat pentru Emily in Paris. A fost prima mea vizită în Paris și m-am simțit cam la fel ca Emily la început. A fost o experiență care mi-a schimbat viața, e greu de descris în cuvinte. Iar faptul că pot să o trăiesc cu prietena mea cea mai bună, cu Lily, e grozav. 

Credeți că Emily și Mindy sunt un model pentru femei? Că le inspiră?

A.P.: O, da. Le inspiră în multe feluri. Știu sigur că mi-ar fi plăcut să cresc urmărind un personaj ca Emily, care își organizează viața personală și munca într-un mod echilibrat. Ambele au atât de multe calități care pot deveni o sursă de inspirație pentru femei. Sunt foarte mândră de prietenia lor, de această legătură care se bazează pe sprijin necondiționat, onestitate, deschidere și lipsă de judecată. 

L.C.: Da, exact. Și eu eram foarte orientată pe carieră cu ani în urmă, și eu mi-am dorit întotdeauna dragoste, așa că este minunat să văd aceste personaje care sunt ele însele fără să își ceară scuze pentru ceea ce sunt, să le văd dedicate lor, dedicate iubirii. Ele sunt tipul de personaje pe care îmi doresc să le urmăresc. 

Cum ați descrie prietenia lor?

L.C.: De neclintit.

A.P.: Da. Pură, distractivă. Și ce mi se pare interesant la acest sezon e că explorăm o nouă dimensiune a prietenie lor. Există această idee preconcepută că obstacolele, dezacordurile, faptul că nu mai vedeți la fel de mult slăbesc o relație de prietenie, dar dacă reușiți să comunicați ca adulții și să vă sprijiniți reciproc, legătura voastră va fi chiar mai puternică. 

L.C.: Da, e foarte frumos, pentru că e un lucru foarte rar de care te bucuri ca adult. E minunat să împărtășești cu celălalt această conexiune adânc înrădăcinată, sentimentul că vă știți de o viață, în ciuda faptului că de-abia ați început să vă cunoașteți. 

Există asemănări între voi două și personajele voastre? 

L.C.: Eu am fost întotdeauna atrasă de optimismul lui Emily, de natura ei orientată către soluții. De altfel, pe măsură ce m-am maturizat, am devenit și eu mai interesată de soluții decât de analiza problemei, așa că ăsta e un lucru pe care îl avem în comun. Totodată, și eu încerc să văd binele în oameni înainte de a mă îndoi de ei sau de a-i judeca și cred că așa procedează și Emily de fiecare dată. 

A.P.: Personalitatea caldă și umorul sunt două aspecte pe care, dacă nu le am în comun cu Mindy, cel puțin aspir să le dobândesc și eu. Și lucrul pe care chiar îl avem în comun e prietenia dintre noi. Eu și Lily suntem prietene la fel ca ca Mindy și Emily. 

Vă urmăresc pe Instagram, pare că vă distrați de fiecare dată la filmări. Care a fost pentru voi cel mai amuzant moment de la filmările pentru al treilea sezon?

L.C.: Avem atât de multe, dar îmi amintesc de unul într-un parc de distracții, un loc care nu apare prea mult în serial, dar unde, pentru vreo câteva zile, eu și Ashley eram în fiecare dimineață, ne dădeam în toate rollercoasterele, în toate caruselele. Nu am mai râs în viața mea atât de mult. Ne era rău, dar în același timp ne distram foarte tare. 

A.P.: Da, a fost o experiență memorabilă. 

L.C.: Nu am fost niciodată acolo pe cont propriu, dar faptul că am mers cu personajele noastre a fost ca și cum am fi mers și ne-am fi distrat noi.

L.C.: Și, într-adevăr, întotdeauna ne distrăm și râdem mult la filmări.

Serialul este deja un fenomen, aveți fani în întreaga lume, cu siguranță deja v-ați obișnuit cu asta. Însă este ceva ce v-a surprins foarte tare în ceea ce privește reacția publicului față de Emily in Paris?

L.C.: Umm, eu nu m-am așteptat la diversitatea de vârste, sunt foarte mulți oameni care vin și ne spun părerea lor despre Paris, despre serial, fie că sunt bunici sau copii. De asemenea, am întâlnit pe stradă tineri care m-au oprit să îmi spună că și-au făcut bagajul de vacanță gândindu-se la ce ar purta Emily, la ținutele ei. Mi s-a părut un compliment minunat, niciodată nu m-aș fi putut gândi la asta. 

A.P.: Pentru mine a fost surprinzător să văd cât de globale sunt serialele Netflix, cum ajungem la diferiți oameni care simt că fac parte din show alături de noi. Sunt extrem de recunoscătoare pentru asta, dar încă mi se pare șocant. 

Foto: Netflix

Related Posts

Filme și seriale noi în martie pe platformele de streaming

Seriale noi, blockbustere mult așteptate, povești numai bune pentru weekendurile de binge-watching: iată noutățile lunii martie pe platformele…

Kensington Palace revine cu lămuriri despre starea lui Kate Middleton, Prințesa de Wales

Kensington Palace a revenit cu câteva rânduri prin care încearcă să liniștească publicul cu privire la starea de…

”2020” – o comedie neagra cu iz de dramă și de bucluc, din 15 martie în cinematografe

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile care ne-au atras atras atenția. PANDORA introduce perlele…

În ce serial de succes va juca Eva Longoria

Eva Longoria este cel mai nou nume care se alătură distribuției serialului Only Murders in the Building (Disney+),…

Horoscopul lunii Martie 2024

Luna martie aduce schimbări importante în viața multora dintre noi. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare…

Tendințele momentului în materie de interioare. Nuanțele și texturile care îți transformă locuința într-o casă de vacanță chiar în inima orașului

Bucură-te de confortul propriului cămin, înconjurându-te de materiale naturale în nuanțe care să-ți aducă deplina relaxare. Întâmpină primăvara…

Cine este noul iubit multimilionar al lui Naomi Campbell

Naomi Campbell este mai fericită ca niciodată, scrie presa internațională, după o pauză în viața ei amoroasă în…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

George și Amal Clooney dau Marea Britanie pe Franța

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri…