Monica Cismaru ∙ June 7, 2023 ∙ 3 min read

La 23 de ani de la ultima lor colaborare pe marile ecrane, pentru producția ”Gladiator”, Joaquin Phoenix și Ridley Scott (Alien, House of Gucci, Blade Runner etc) fac din nou echipă și revin cu filmul despre viața celui mai mare împărat francez, Napoleon Bonaparte.

Joaquin Phoenix îl va întruchipa pe Napoleon, sub bagheta regizorală a lui Ridley Scott, în filmul omonim. Phoenix l-a interpretat în urmă cu 23 de ani pe Commodus în filmul de Oscar al lui Scott, ”The Gladiator”, în care protagonist a fost Russel Crowe. Atunci, Joaquin Phoenix a obținut prima sa nominalizare la Oscar, pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar. În 2020, Phoenix a câștigat Oscarul pentru rolul său memorabil din ”Joker”.

Joaquin Phoenix în rolul Commodus, în The Gladiator

Ridley Scott revine pe firmament cu ”Napoleon”, după producțiile de succes- The Last Duel și House of Gucci. ”Napoleon” este programat să aibă premiera la cinema spre sfârșitul lui 2023, în luna noiembrie, și va fi distribuit pe platforma de streaming Apple TV+.

joaquin phoenix

Detaliile despre firul epic al producției nu au fost făcute publice încă, dar se pare că filmul va reda parcursul lui Napoleon către statutul de împărat, pe fundalul relației sale cu Împărăteasa Josephine, interpretata de Vanessa Kirby.

Vanessa Kirby

La 85 de ani, Ridley Scott încă este privit ca un maestru al producțiilor istorice și nu pare să se pensioneze prea curând. Pe lângă ”Napoleon”, reputatul regizor revine în atenție anul acesta și cu continuarea filmului din Roma Antică- Gladiator, programat să apară în noiembrie 2024, în care protagonist va fi Paul Mescal.

napoleon
Joaquin Phoenix, în Napoleon

”Filmul Napoleon va face lumina asupra originilor lui si asupra evolutiei sale nemiloase catre statutul de imparat; actiunea va fi prezentata prin prisma relației codependente și adesea volatile pe care a avut-o cu iubirea vieții lui, soția sa, Josephine. Producția redă faimoasele bătălii ale împăratului, ambiția sa de neegalat și felul în care lucra mintea sa strategică, elemente care l-au transformat într-un extraordinar lider militar și vizionar războinic” – sună prezentarea producției lui Ridley Scott, în care vor mai apărea: Tahar Rahim (The Mauritanian) în rolul Paul Barras, Ben Miles (Andor) în rolul Caulaincourt, Ludivine Sagnier (Lupin), in rolul Theresa Cabarrus, Matthew Needham (House of the Dragon) in rolul Lucien Bonaparte, Youssef Kerkour (House of Gucci) în rolul Marshal Davout, Phil Cornwell (Alan Partridge) în rolul Sanson ‘The Bourreau,’ Edouard Philipponnat (House of Gucci) în rolul Țarului Alexandru , Paul Rhys (Chaplin) în rolul Talleyrand, John Hollingworth (The Queen’s Gambit) în rolul Marshall Ney, Gavin Spokes (House of the Dragon) ca Moulins și Mark Bonnar (Catastrophe) ca Jean-Andoche Junot. Rupert Everett (My Best Friend’s Wedding) și Ian McNeice (Rome) fac parte, de asemenea, din distribuție, dar personajele lor nu au fost anunțate încă.

Foto: Hepta, Jefferson Chacon

Related Posts

Gustul original al muzicii bune & al experiențelor pe măsură alături de Beck’s

UNLOCK Y0UR EXPERIENCES alături de Beck’s: de 20 de ani în România, de 150 de ani în toată…

Cum arată ultimul sezon din Sex Education: interviu cu Ncuti Gatwa (Eric)

Știi că urmează un weekend reușit de toamnă atunci când Netflix lansează cel de-al patrulea (și ultimul, din…

Heidi Klum răspunde criticilor legate de fotografiile în lenjerie intimă alături de fiica ei

Modelul Heidi Klum (49 de ani) a luat parte la o campanie pentru un brand de lenjerie intimă…

”Diavolul se îmbracă de la Prada” devine musical, la Londra, cu muzică semnată de Elton John

Celebrul film Diavolul se îmbracă de la Prada, inspirat de cartea omonimă scrisă de Lauren Weisberger, va avea…

Filosofia de viață și de frumusețe a lui Anne Hathaway

Anne Hathaway este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. La 40 de ani, vedeta a…

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…