Bianca Sterie ∙ October 1, 2022 ∙ 10 min read

Seriale noi pentru pasionații de magie, thrillere care te vor ține cu sufletul la gură și zeci de titluri pe care nu ai voie să le ratezi: iată care sunt noutățile lunii octombrie la TV și pe platformele de streaming.

Derry Girls – Sezonul III este disponibil pe Netflix din 7 octombrie

Derry Girls, unul dintre titlurile-hit pentru publicul feminin, revine pe micile ecrane pentru o nouă aventură a celui mai simpatic grup de prietene. Irlanda de Nord face un mare pas spre viitor, la fel și Erin (Saoirse Jackson) și restul fetelor, dar nu fără a se lovi de câteva obstacole problematice pe parcurs.

The School for Good and Evil – Disponibil pe Netflix din 19 octombrie

În satul Gavaldon, Sophie (Sophia Anne Caruso) și Agatha (Sofia Wylie), două inadaptate, sunt legate printr-o neașteptată prietenie. Sophie, o croitoreasă cu părul bălai, visează să scape de viața ei anostă și să devină o prințesă, în timp ce Agatha, cu înfățișarea macabră și cu o mamă ciudată, seamănă cu o vrăjitoare adevărată. Într-o noapte, când pe cer domnea luna roșie, o forță puternică le atrage la Școala pentru bine și rău, locul de unde începe povestea oricărui basm bun. Dar ceva este în neregulă de la bun început. Sophie ajunge la Școala pentru rău, condusă de extravaganta și vorbăreața Lady Lesso (Charlize Theron), în timp ce Agatha ajunge la Școala pentru bine, supravegheată de zâmbitoarea și blânda Profesoară Dovey (Kerry Washington). 

Guillermo Del Toro’s Cabinet of Curiosities – Disponibil pe Netflix din 25 octombrie

În acest mult așteptat serial, apreciatul cineast distins cu premiul Oscar Guillermo del Toro, care este creatorul, producătorul executiv și co-realizatorul acestei producții a pregătit o colecție de povești definitorii, menite să sfideze noțiunile tradiționale ale genului horror. De la macabru la magic, de la gotic la grotesc sau înspăimântător în mod clasic, cele opt povești deopotrivă sofisticate și sinistre (printre care două sunt povestiri originale semnate de del Toro) sunt aduse la viață de o echipă de scenariști și regizori aleși chiar de del Toro.

The Good Nurse – Film disponibil pe Netflix din 26 octombrie

Un thriller inspirat de fapte reale, The Good Nurse o are în prim-plan pe Amy (Jessica Chastain), o asistentă medicală plină de compasiune și mamă singură, care se luptă cu o afecțiune cardiacă ce îi pune viața în pericol și care își atinge limitele fizice și emoționale în turele de noapte dificile și solicitante de la terapie intensivă. Ea primește ajutor din partea lui Charlie (Eddie Redmayne), un asistent medical grijuliu și empatic, care începe să lucreze în unitatea ei. În timp ce își împart nopțile lungi la spital, cei doi dezvoltă o prietenie puternică și devotată, iar pentru prima dată după ani de zile, Amy are cu adevărat încredere în viitorul ei și al fiicelor sale mici. Lucrurile se schimbă după ce o serie de decese misterioase ale unor pacienți declanșează o anchetă care îl indică pe Charlie drept principalul suspect, iar Amy este nevoită să-și riște viața și siguranța copiilor ei pentru a descoperi adevărul.

¡García! – Disponibil pe HBO Max din 28 octombrie

Bazat pe romanul grafic cu același nume al lui Santiago García și Luis Bustos, serialul este plasat în Spania din prezent, care este divizată între mai multe tabere și se află în pragul haosului politic. Povestea o are în prim-plan pe o reporteră de investigație foarte curioasă, Antonia (Veki Velilla), care dă peste o conspirație veche de zeci de ani: existența unui super-agent înghețat criogenic, García (Francisco Ortiz), creat într-un laborator în anii 1950 de serviciile secrete fasciste ale generalului Franco. După șaizeci de ani de somn profund, acest soldat perfect cu o forță fizică incredibilă, programat să asculte ordinele fără îndoială, este trezit de Antonia.

The Bear – Disponibil pe Disney+ din 5 octombrie

Serialul prezintă povestea lui Carmen “Carmy” Berzatto (Jeremy Allen White), un tânăr bucătar din lumea restaurantelor de fine dining, care se întoarce acasă, în Chicago, pentru a conduce magazinul de sandvișuri al familiei sale – The Original Beef of Chicagoland – după un deces sfâșietor în familie. La o lume distanță de ceea ce era obișnuit, Carmy trebuie să găsească un echilibru între realitatea dificilă a unei mici afaceri, personalul său recalcitrant și relațiile de familie tensionate, în timp ce se luptă cu impactul sinuciderii fratelui său.

Werewolf by Night – Film disponibil pe Disney+ din 7 octombrie

Într-o noapte sinistră, un ordin secret al vânătorilor de monștri reapare din umbră și se reunește la întunecatul Templu Bloodstone, cu prilejul morții conducătorului lor. Comemorarea macabră a vieții acestuia îi angrenează pe participanți într-o competiție mortală misterioasă, pe urmele unei relicve puternice – o vânătoare care îi va aduce față în față cu un monstru periculos. Din distribuția filmului fac parte Gael García Bernal, Laura Donnelly, Leonardo Nam. 

Candy – Disponibil pe Disney+ din 12 octombrie

Candy Montgomery (Jessica Biel), o gospodină și mamă din anii ’80, a făcut întotdeauna lucrurile ca la carte – are un soț bun, doi copii și o casă frumoasă. Însă când presiunea conformismului devine insuportabilă, Candy acționează într-un mod care denotă faptul că își dorește puțină libertate. Dar când cineva îi spune să tacă din gură, lucrurile iau o alta turnură și capătă consecințe fatale.

Rosaline – Film disponibil pe Disney+ din 14 octombrie

Un titlu original Disney, Rosaline e o nouă variantă comică a clasicei povești de dragoste a lui Shakespeare „Romeo și Julieta”, spusă din perspectiva Rosalinei (Kaitlyn Dever), verișoara Julietei, care, întâmplător, se numără și ea printre iubitele recente ale lui Romeo. Având inima frântă când Romeo o cunoaște pe Julieta și se îndrăgostește de ea, Rosaline complotează să le strice faimoasa povestea de iubire și să-și recâștige iubitul.

NCIS –  Premiera sezonului 16 la AXN, din 5 octombrie, miercurea, episoade duble, de la ora 21:00

Sezonul 16 se concentrează pe două arcuri narative majore și prezintă o altă fațetă, mult mai întunecată, a lui Gibbs (Mark Harmon), care va face o serie de mărturisiri șocante despre trecutul său și moartea celor dragi. În primele episoade, Gibbs primește rolul de director interimar, în timp ce restul echipei caută cu disperare unde se află directorul Vance, iar un locotenent al Marinei este găsit ucis în cada de hidromasaj. Echipa intervievează familiile din cartierul victimei pentru a găsi indicii, iar Torres trebuie să facă față consecințelor după noaptea petrecută cu Palmer.

Doc (Doc – Nelle tue mani) – Premiera sezonului 2 la AXN, din 6 octombrie, joia, episoade duble, de la ora 21:00

În debutul sezonului doi, echilibrul fin pe care doctorul Fanti (Luca Argentero) l-a câștigat cu greu, atât în activitatea sa din spital, cât și în relațiile cu cei apropiați, este complet dat peste cap de pandemia COVID-19,  care a lovit din greu întreaga Italie. Noul sezon nu se va concentra pe impactul imediat al pandemiei și perioada critică de la începutul acesteia, ci va explora mai mult revenirea la noua normalitate, eforturile medicilor de a se ocupa, cu multă empatie, de pacienții care au nevoie de un diagnostic și de cel mai bun tratament. 

Leo Mattei (Leo Mattei – Brigade des Mineurs) – Premieră la AXN, din 17 octombrie, lunea, episoade duble, de la ora 21:00

Léo Matteï (Jean-Luc Reichmann) este un comandant de poliție care s-a alăturat brigadei pentru minori în urma dispariției fiicei sale de 8 ani, Eloïse. Înzestrat cu mare empatie și cu un simț acut al dreptății, Leo este acum șeful brigăzii și conduce o echipă pe cât de competentă, pe atât de dedicată. Împreună cu echipa sa, face investigații, fiecare mai complexe decât altele, pentru a ajuta copiii aflați în pericol.

Foto: Netflix

Related Posts

Andre Agassi și Stefanie Graf, despre prima vizită în România și viața de sportiv. Interviu de Andreea Esca

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au pășit pentru prima dată pe pământ românesc, fiind invitați…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…