Monica Cismaru ∙ January 27, 2023 ∙ 3 min read

Actrița italiană Monica Bellucci a acceptat provocarea de a interpreta rolul divei Maria Callas în piesa de teatru ”Maria Callas’ Letters and Memoirs”. Aceasta este prima apariție a Monicăi Bellucci pe scena unui teatru.

În reprezentația ”Maria Callas‘ Letters and Memoirs”, în regia lui Tom Volf, Monica Bellucci (58 de ani) intră în pielea uneia dintre cele mai mari cântărețe de operă ale tuturor timpurilor și recită scrisori și diverse jurnale scrise de-a lungul timpului de divă, nepublicate până acum, în care Callas își spune povestea cu propriile ei cuvinte.

monica bellucci

Spectacolul este un one-womn show care va fi jucat zilele acestea la Beacon Thatre din New York, a fost jucat și în 2019 la Paris, la Théâtre Marigny și apoi a făcut parte dintr-un turneu prin Atena, Roma, Milano și Londra. La Los Angeles, spectacolul a avut o singură reprezentație, înainte să ajungă la New York.

Monica Bellucci a acordat un interviu publicației americane People în care vorbește despre spectacol și spune că nu s-a așteptat niciun moment ca piesa să devină un fenomen internațional.

maria callas
Maria Callas

”A fost o nebunie, nu m-am gândit niciodată că o să ajungem și la New York și este mare lucru, e ca un semn, deoarece Maria Callas s-a născut la New York în 1923, iar la 100 de ani de la nașterea sa, încheiem acest turneu aici. E un semn divin pentru mine”, spune actrița.

Monica Bellucci adaugă că provocarea intrepretării unui rol pe scena de teatru a speriat-o la început, iar după ce a citit jurnalele și memoriile divei, acest sentiment a apăsat-o și mai mult, dar i-a dat și puterea necesară să urce pentru prima dată pe o scenă. ”N-am putut refuza după ce am citit scrierile, totul era plin de emoție și de vulnerabilitate, e ca și cum i-am putut atinge sufletul. Ceea ce mă mișcă cel mai mult la acest proiect este dualitatea Mariei Callas. Diva, divina, doamna, imensul talent. Și, în același timp, un om cu un suflet, care a murit de inimă rea, de supărare”, mai menționează Bellucci.

”Cred că și azi poate fi considerată o inspirație, deoarece a fost o luptătoare. A luptat pentru libertatea ei, a vrut să divorțeze într-o vreme în care divorțul era interzis în Italia, și a avut curajul de a-și urma inima. De asemenea, a fost o femeie imprevizibilă, deoarece și-a sacrificat copilăria și tinerețea pentru cariera ei. Când oamenii spun că Maria Callas a avut o viață tragică, poate ar trebuie să se gândească că, de fapt, a avut o viață curajoasă”, mai spune Monica Bellucci.

Foto: Hepta

Related Posts

Diane Keaton, despre bărbații din viața ei: Al Pacino, Warren Beatty, Woody Allen și Keanu Reeves

Diane Keaton rememorează fostele ei relații cu nume mari de la Hollywood, printre care se numără Al Pacino,…

Andrea Bocelli își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From Andrea Bocelli

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli (64 de ani) își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretele gustului de sărbătoare

Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale…

Brooke Shields își lansează documentarul autobiografic Pretty Baby

Brooke Shields (57 de ani) urmează trendul vedetelor care își lansează documentare autobiografice, după modelul Selenei Gomez și…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Primăvara vine cu multe noutăți, dintre cele mai variate. Iată ce ne-a atras atenția! Givenchy lansează Gentleman Society, parfumul…

BRD a pregătit un super concurs pentru luna aprilie și te așteaptă și la Half is Free, cu alte surprize

Pentru că primăvara e cel mai bun prilej de reinventare, BRD ți-a pregătit un super concurs în luna…

Spike și Smiley lansează piesa „Copacul”

Spike a lansat o piesă emoționantă, alături de Smiley. „Copacul” este o piesă pop cu influențe hip-hop, care…

Prânz cu redacția A List Magazine

Noi, când muncim, MUNCIM, când ne distrăm, ne DISTRĂM și când mâncăm, pai chiar MÂNCĂM! Redacția A List…

Nepoata Prințesei Diana, Lady Amelia Spencer, s-a căsătorit în Africa de Sud

Lady Amelia Spencer (30 de ani) este una dintre nepoatele Prințesei Diana, fiica fratelui acesteia, Charles Spencer. Lady…

Interviu cu Mihai Mincan (Spre Nord): „Mă interesează ca oamenii să folosească filmul ca pe o sursă de inspirație pentru discuții ulterioare”

Spre Nord este debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Mihai Mincan, un thriller psihologic inspirat din fapte…