Monica Cismaru ∙ March 18, 2022 ∙ 3 min read
Finala concursului Miss World, cea de-a 70-a ediție, a avut loc la San Juan, în Puerto Rico, iar câștigătoare a fost desemnată reprezentantă Poloniei, Karolina Bielawska.

În timpul finalei, concurentele și organizatorii au păstrat un moment în care și-au manifestat solidaritatea pentru Ucraina și au aprins lumânări ca un tribut adus țării aflate sub asediu.

miss world polonia

Câștigătoarea Miss World, Karolina Bielawska (23 de ani), este model, urmează un master în Administrație și depune muncă de voluntariat. Ultima dată, Polinia acastigat titlul Miss World in 1989, prin Aneta Kręglicka. Karolina Bielawska s-a născut în Łódź, iar în 2019 a fost încoronată Miss Polonia, dar, din cauza pandemiei, de-abia acum a putut participa la marea finală Miss World.

miss world polonia

Pe locul trei la Miss World s-a clasat reprezentanta Statelor Unite, Shree Saini, iar pe locul doi s-a situat Olivia Yacé, din Coasta de Fildeș.

Pe parcursul ceremoniei, au avut loc mai multe interventii de sustinere pentru zona de conflict, iar pe ecranul de prezentare a fost titrat “A prayer for peace” (Ruga pentru pace).

Înaintea concursului, CEO Miss World, Julia Morley, a transmis un comunicat prin care a spus: ”Trebuie sa facem ceva. Chiar daca pare infim si deloc de ajuns sa aprinzi o lumanare, daca toti vom aprinde cate o lumanare impreuna, poate vom putea schimba lumea” și i-a invitat pe toti urmăritorii să aprindă o lumină pentru Ucraina și să posteze imaginile pe social media.

Organizatorii Miss World au publicat si un mesaj video din partea Miss Ucraina 2016, Oleksandra Kucherenko. Pe fundalul pe care rulau imagini din război, aceasta a făcut un apel către întreaga lume să-i sprijine țara, să închidă cerul deasupra Ucrainei și să salveze lumea de la o catastrofă nucleară și a adăugat că ”Pacea noastră este pacea voastră”.

Miss Ucraina en-titre, Oleksandra Yaremchuk, care nu s-a calificat în finala Miss World, se află în prezent la Kiev, au mai menționat organizatorii.

Concursul Miss World era programat inițial pentru luna decembrie 2021 și a fost amânat după ce mai multe persoane implicate în eveniment – inclusiv 23 dintre cele 97 de concurente- au fost depistate cu Covid.

Doar 40 de concurente au fost prezente la finala din 16 martie de la San Juan, prezentată de artistul britanic Peter Andre și de cântărețul mexican Fernando Allende.

În etapele preliminare ceremoniei finale, Olivia Yacé a fost desemnată câștigătoarea secțiunii Top Model, reprezentanta Mongoliei, Burte-Ujin Anu, a câștigat secțiunea Miss World Talent, iar concurenta din Mexic, Karolina Vidales, a fost numită Miss World Sports.

Related Posts

La aniversarea de 25 de ani, „Titanic” este din nou în cinematografe, remasterizat, disponibil în format 3D HFR

Acum 25 de ani, scriitorul și regizorul James Cameron, câștigător al Premiului Oscar, a schimbat cursul istoriei odată…

Managerii viitorului sunt, deja, aici?

În contextul post-pandemie, al instabilității economice și politice, se conturează tot mai clar o nouă generație de lideri…

Marion Cotillard și Meryl Streep, într-un serial apocaliptic despre schimbările climatice

Două mari actrițe, una din cinematografia europeană și cealaltă din cinematografia americană, se întâlnesc pentru prima dată într-un…

15 cărți pe care trebuie să le citești într-o viață

”Citim ca să știm că nu suntem singuri”, spunea autorul britanic C.S. Lewis, iar J.K. Rawling, autoare contemporană…

Dolly Parton: ”Înțelepciunea vine odată cu vârsta și nu poți opri trecerea timpului”

Dolly Parton, legenda muzicii country, a împlinit luna trecută vârsta de 77 de ani, ocazie cu care a…

Nadia Comăneci, la gala Gold Meets Golden, în Beverly Hills

Gimnasta de zece, Nadia Comăneci, a luat parte zilele acestea la cea de-a zecea ediție a evenimentului Gold…

Nicole Kidman, în adaptarea unui roman horror de Leïla Slimani

Nicole Kidman acceptă proiect după proiect și cea mai recentă provocare profesională este interpretarea rolului principal într-o adaptare…

Ce decizie a luat Kate Middleton

Kate Middleton şi-a lansat, zilele acestea, propriul cont de Instagram. Prinţesa de Wales dedică acest proiect unei cauze…

Recorduri doborâte la Grammy Awards 2023. Care au fost aparițiile serii

Cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy a avut loc duminică seara la Crypto.com Arena din Los Angeles,…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne spune în cele ce urmează ce ne rezervă astrele pentru această perioadă. Iată cum…