Monica Cismaru ∙ September 19, 2022 ∙ 4 min read

Marian Olteanu este unul dintre protagoniștii serialului ”Clanul”, noul serial care începe în această seară, la ora 20.30, la PRO TV. Actorul ne povestește despre compromisurile pe care le-a făcut sau nu le-a făcut în cariera sa artistică și despre felul în care și-a asimilat rolul din ”Clanul” – David Pribeag.

Marian, ce complexitate are rolul tău din ”Clanul”, de la PRO TV, și de ce nu seamănă cu nimic din ce ai făcut până acum?

Deține complexitatea oricărui rol principal, mai ales că e vorba de un rol într-un serial românesc, la PRO TV. David Pribeag e un personaj complex de la sine cu foarte multe valențe, e ca un mozaic de emoții. Nu seamănă cu nimic din ce am făcut până acum pentru că până acum și pe teatru și pe film am primit roluri pe tipologia mea. De data asta, Anghel Damian mi-a oferit șansa să ies din zona mea de confort și să-i dau viață acestui personaj.

Ce sentimente contradictorii ți-au trezit caracteristicile personajului tău, David?

Probabil o caracteristică de-ale lui David care m-a surprins încă de la lecturi e abilitatea lui de a minți. Este un mincinos patologic și este radical în deciziile pe care le ia pentru a-și atinge scopul. Rapiditatea cu care-și alege vorbele e fascinantă.

marian olteanu

Ce nu îndrăzneai să speri în peioada în care erai doar un tânăr actor aspirant?

În primul rând, nu mă gândeam niciodată că voi fi angajat în teatru vreodată. Țin minte că după ce am terminat primul an de facultate m-am adus acasă la maică-mea și plângeam că nu știu ce-o să fac după. Imediat după master m-am angajat la Teatrul Mic unde mi-este foarte bine și trupa e foarte închegată. Nu mai zic că nu speram să ajung să joc în filme sau seriale românești.

Care sunt lucrurile pe care tu le ceri cel mai des de la tine însuți? În viața personală, în profesie?

În viața personală aproape că mă rog de mine să fiu mai disciplinat cu totul. Mă refer aici la citit, sport și ordine în general. Pe plan profesional sunt perfecționist și trag foarte tare de mine. Cel puțin așa simt eu, nu știu ce se vede din afară.

Dar ce ți-ar putea cere cineva și nu ai putea oferi?

„Dragoste cu sila nu se face” și nu pot să mă bag în proiecte în care simt că mă „prostituez” artistic. Exagerez puțin, dar nu pot să uit când aveam de ales să joc într-un film în care mi se cerea să fac sex pe bune cu o fată plătită special pentru asta. Am ales să stau în casă și să-mi număr bănuții până la final de lună.

Ne poți aminti o situație aparent fără ieșire în care te-ai aflat la un moment dat și din care ai ieșit onorabil?

Cred că am fost un norocos al sorții dacă este să-mi analizez viața și să iau în calcul ceea ce tu m-ai întrebat. Nu m-am aflat în fața unei astfel de situații și sper sincer să nu ajung acolo. Probabil situațiile din care am ieșit onorabil, deși nu mă simțeam deloc în confort, au fost cele în care am refuzat un rol sau în care am fost nevoit să lucrez cu persoane cu care nu rezonam atât de bine.

Un lucru trăit recent de care nu credeai că o sa ai parte vreodată?

Mă bucur să văd că viața și meseria pe care mi-am ales-o mă provoacă tot mai des. Îmi place că am sentimentul că mi se întâmplă constant lucruri la care poate atunci când eram student nici nu mă gândeam c-ar fi posibil. Sper să am parte de astfel surprize cât mai des!

În ce crezi cel mai mult?

În muncă, perseverență și în „omenie”. Cred că putem fi mult mai buni unii cu alții în general doar dacă ne propunem asta.

Ai vrea ca lumea să știe despre Marian Olteanu că…

Că… pe plan profesional n-o să dezamăgesc niciodată.

Foto: PRO TV

Related Posts

Andre Agassi și Stefanie Graf, despre prima vizită în România și viața de sportiv. Interviu de Andreea Esca

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au pășit pentru prima dată pe pământ românesc, fiind invitați…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…