Monica Cismaru ∙ November 17, 2022 ∙ 8 min read

Mădălina Craiu, interpreta personajului Ilinca Anghel din serialul ”Clanul”, de la PRO TV, povestește despre cum e lucrul la una dintre cele mai de succes producții românești, ajuns deja la sezonul doi, dar și despre celelalte proiecte apărute anul acesta, printre care și un serial britanic, filmat la Istanbul, în care actrița interpretează rolul unui cercetător medical. Mădălina Craiu povestește și despre lucrurile care o fascinează în afara scenei – cum ar fi târgurile de vechituri și că-i plac mesele copioase cu… mici.

Mădălina, serialul ”Clanul” a fost reînnoit pentru sezonul doi. Cum a decurs lucrul la această producție până acum, ce ți-a plăcut cel mai mult, cu ce te incită personajul tău, o jurnalistă?

Chiar ieri am început și eu filmările pentru sezonul doi și mă gândeam care sunt diferențele pe care le simt după un prim sezon deja filmat. Cred că a fost și e un proiect solicitant la care am avut nevoie să fac niște adaptări, de ritm spre exemplu. E și o echipă foarte mare, deci toți am fost bombardați destul de repede cu foarte multă informație. Ai fi zis că vom avea nevoie de mai mult timp pentru a ne acomoda, dar de fapt, am intrat în noua dinamică destul de repede și de organic. Deci a decurs bine și interesant lucrul la proiect până acum.

Cred că cel mai mult mă incită situațiile extraordinare la care sunt supuse personajele noastre. În privința Ilincăi, mă găsesc de multe ori căutând destul de mult o rezolvare, pentru că nu e ceva cotidian să fii expus la clanuri mafiote, la membri ai familiei care brusc adoptă această cale, la a-ți pune problema ce ai face dacă fratele tau ar fi împușcat ca să dau un exemplu. Foarte des e ceva extrem care se întâmplă și e tot timpul provocator să faci genul ăsta de exerciții de imaginație.

Ce întrebare i-ar adresa Mădălinei Craiu jurnalista Ilinca Anghel din Clanul?

Cred că ar întreba-o care sunt lucrurile în care crede.

Transmiți multă putere și siguranță de sine în rolurile tale, interpretezi de multe ori femeia hotărâtă și sigură pe ea. Cum e Mădălina Craiu în afara scenei, care sunt doar câteva dintre trăsăturile care îi intrigă pe ceilalți la tine?

N-aș putea să zic ce îi intrigă pe alții la mine, dar unul dintre lucrurile care mi s-au spus în ultima vreme de către mai mulți oameni a fost că îi bucură că mi-am găsit pasiuni atât de active și că am curajul de a le duce până la capăt. Nu știu dacă sunt la fel de hotărâtă ca personajele pe care le joc, ele sunt scrise așa, dar pot spune despre mine în ultimii doi ani, cel puțin, că am devenit destul de sigură de mine. Că am încredere în mine. E un lucru de care sunt mândră și pe care pot să îl spun acum pentru că știu că am muncit mult ca să ajung aici, eu cu mine.

Și apoi, majoritatea oamenilor care mă cunosc mai apropiat sunt destul de distrați de lucrurile pe care le găsesc la mine în casă. De la tot felul de ceaiuri ciudate, la vitrine cu veselă sau colecții de gravuri. Sunt un fel de mătușă de modă veche și cred că nu e întotdeauna evident când faci cunoștință cu mine.

Ce te intrigă pe tine? Ce fel de oameni, ce fel de concepte?

În general mă intrigă când cineva e foarte pasionat de un subiect sau are tabieturi elaborate. Îmi place să cunosc oamenii prin prisma lucrurilor de care sunt interesați. Și cu cât sunt mai prinși de un subiect, cu atât sunt și eu mai curioasă despre acel subiect sau despre motivele din spatele pasiunilor lor. Apreciez foarte tare tabieturile, mi se par o formă de ritual care în vremurile noastre e din ce în ce mai rar, timpul ăsta acordat ție însuți sau însăți pentru ceva ce îți face plăcere și te încarcă pozitiv.

Care ar fi un lucru pe care l-ai aflat recent despre tine?

Că am o rezistență fizică mult mai mare decât credeam.

În ce femeie ai vrea să te transformi, dacă ai putea să alegi circumstanțele care te modelează?

Cred că îmi doresc să fiu o femeie mai organizată și mai disciplinată. Și recunosc că aș vrea să am contextul în care să învăț asta de la cineva. Prind mai repede dacă mi se explică.

Pe lângă serial, ce alte proiecte te țin ocupată? Știm că ai fost plecată la Istanbul, pentru filmările unui serial turcesc?

Sunt foarte norocoasă să pot numi anul ăsta unul plin. Au fost multe proiecte și foarte diferite. Am început anul cu premiera serialului Ruxx, au urmat încă o serie de podcasturi, de care mă bucur foarte tare pentru că e un alt limbaj pe care l-am învățat, am filmat un scurmetraj scris și regizat de Dana Rogoz pentru care am plecat împreună o săptămână la Viscri și ne-a prins incredibil de bine să ne regăsim la lucru, am filmat primul sezon din Clanul și am încheiat cu un proiect în străinătate produs de Miramax și Ai Yapim pentru a fi difuzat pe Paramount anul viitor. Sunt foarte recunoscătoare pentru ce a însemnat anul ăsta pentru mine.

În ce context s-a născut acest proiect, cum a fost lucrul acolo și când te vom putea urmări, ce rol interpretezi?

Trebuie să menționez că este o coproducție Marea Britanie și Turcia și majoritatea dialogului se întâmplă în engleză, deci e mai degrabă un serial englezesc, ca să evit confuzia care s-a făcut pentru că a fost filmat în Istanbul. E un serial thriller-polițist care are ca protagoniști doi detectivi jucați de Haluk Bilginer și Ethan Kai și care a început filmările undeva prin aprilie. Eu joc rolul Sarei Yilmaz, o cercetătoare medicală care apare pe toată întinderea episodului 7 și asta e tot ce am voie să spun despre rol deocamdată.

Unul dintre regizorii acestui serial este Lynsey Miller, cu care am mai lucrat acum 4 ani la o producție BBC și care mi-a spus atunci că își dorește să mai lucrăm împreună. Patru ani mai târziu, am primit un mail în care mi se cerea o probă pentru acest rol, am susținut un casting cu mai mulți membri ai echipei prin Zoom și am fost confirmată pentru rol prin septembrie cred. A fost un gest foarte frumos pe care Lynsey l-a făcut pentru mine după atâția ani și pentru care îi mulțumesc foarte mult.

Filmările nu sunt cu mult diferite de cele de aici, o parte frumoasă a cinematografiei e că este un limbaj universal și echipa asta cel puțin a fost foarte diversă. Evident că este altă limbă și faci cunoștință cu alte culturi, dar asta pentru mine e ceva valoros, m-am simțit foarte bine acolo. Foarte în confort și din nou, un sentiment de apartenență. Sentimentul că toți suntem până la urmă la fel peste tot. Mă bucură foarte tare că am trecut prin experiența asta și ca un inside, o provocare pentru mine a fost să susțin monoloage destul de complicate emoțional într-o altă limbă. Nu știam despre mine că pot și mă bucur că am avut șansa de a descoperi asta despre mine ca profesionist.

Nu ai niciodată răbdare pentru…

Oameni care se poartă lipsit de respect. 

Ai întotdeauna suficient timp pentru toate lucrurile pe care vrei să le faci? Ce compune universul tău în afară de sfera artistică? 

N-am întotdeauna timp pentru tot ce aș vrea să fac, dar asta cred că e valabil pentru toată lumea. În ultima vreme am o suită de activități pe care îmi place să le fac regulat cum e călăria sau ieșitul la concerte, teatru, filme, e o parte pe care o neglijasem și acum am revenit la a face asta. Mai merg mult la târguri de vechituri, e ceva care mă relaxează. Chiar mâine mă duc în Vitan cu o prietenă bună, o altă Mădălina (Pavăl – căreia vă recomand sincer să-i ascultați muzica, nu că mi-e prietenă, dar e foarte frumos proiectul ei, sunt 12 oameni pe scenă și sunt super spectaculoși live). Și asta e una dintre activitățile noastre împreună, să mergem să căutăm prin vechituri și să mâncăm mici după.

Related Posts

Cum arată casa de vacanță a lui Ellen Pompeo (Grey’s Anatomy) din Malibu

Ellen Pompeo, actrița care a interpretat timp de aproape 20 de ani personajul iconic Meredith Grey din serialuld…

Meghan Markle și Printul Harry își lansează trailerul documentarului lor de pe Netflix

Sincronizare perfectă, neintenționată sau un plan bine pus la punct de a umbri vizita Prinților de Wales în…

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

Cele mai întâlnite afecțiuni care îi aduc pe români la dermatolog

Deși există corelări între apariția anumitor simptome ale afecțiunilor și sezon, iar unele tipuri de tratament se pretează…

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…