Monica Cismaru ∙ May 10, 2021 ∙ 3 min read

preparate presedinti americani

Chef Andre Rush a lucrat ca bucătar personal în timpul mandatelor a patru președinți americani și povestește despre preferințele lor culinare: Donald Trump era un împătimit al fast-food-ului, iar familia Obama adora prăjitura red-velvet.

Funcția de președinte de stat poate fi una dintre cele mai stresante meserii din lume, de aceea, de multe ori, confortul se regăsește în lucrurile simple, precum mâncarea, iar cheful personal al președinților de la Casa Albă, Andre Rush, spune că toți erau adepții mâncărurilor simple, sățioase și gustoase, înaintea preparatelor sofisticate.

Chef Andre Rush a lucrat pentru președinții americani Clinton, Bush, Obama, și Trump.

Preferința lui Donald Trump pentru fast-food era bine cunoscută. Acesta n-ar fi refuzat niciodată un burger sau tacos, luate direct de la lanțurile de fast food, decât să mănânce variantele în bucătăria Casei Albe. Andre Rush n-a luat apetitul președintelui ca pe un afront și spune ca apropiații lui ar fi vrut ca acesta să înlocuiască preparatele de fast food cu variantele lor sănătoase – în loc de cartofi prajiți, cartofi copți etc. Totuși, președintele Donald Trump încerca să limiteze consumul de fast-food.

chef andre rush

Chef Andre Rush

”La Casa Albă, poți să ai parte de tot ce își poftește inima, dar întotdeauna o să alegi ceva ce-ți place, ca la mama acasă”, a povestit Rush, citat de Insider.

Familia Obama alegea întotdeauna prăjitura red-velvet pentru ocaziile festive. ”Michelle Obama adora prăjitura red velvet făcută în bucătăria Casei Albe”, spune Rush, care adaugă că familia Obama mânca de asemenea cu plăcere plăcinte – în special pe cea de mere, făcută de fostul patiser de la Casa Albă, Bill Yosses.

Președintele George W. Bush nu se dezicea de originile sale texane și avea adesea pe masă carne la grătar.

Preparatele barbeque erau mâncarea favorită a lui Bush, pe care le savura alături de un sos special, nelipsit de la masă –  Eddie Deen BBQ și obișnuia să ofere cadou sticle cu acest sos.

Andre Rush adaugă că misiunea sa nu era numai aceea de a se asigura că președinții aveau mâncare pe masă, ci și să acorde atenție preferințelor lor culinare, pentru ca aceștia să-si facă meseria cât se poate de bine, fără să devină ”hangry” – termenul care în engleză exprimă combinația dintre senzația de foame cu cea de iritare.

Știți acea senzație pe care o aveți când nu e mâncarea gata sau ți se servește ceva ce nu e pe placul tău, care nici nu te satură și mănânci de nevoie? Atunci devii hangry (hungry + angry). Deci e parte din meseria noastră: noi nu trebuie doar să-i hrănim din punct de vedere nutrițional, ci și mental, de a le oferi acea stabilitate de care au nevoie pentru a-și face treaba pentru care au fost aleși”, subliniază Rush.

Andre Rush a cuprins toate experiențele sale ca și chef la Casa Albă într-un volum, intitulat – “Call Me Chef, Dammit! A Journey From the Rural South to White House”, care va fi publicat la toamnă.

Foto: Hepta, Unsplash

Related Posts

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 7-a zi

Jurnal de bord: Workshop de astrologie, cu Dr. Jennifer Freed Ora de bucătărie, cu rețete columbiene Distracție la…

Ce filme și seriale noi vedem în octombrie la TV și pe platformele de streaming

Seriale noi pentru pasionații de magie, thrillere care te vor ține cu sufletul la gură și zeci de…

Andreea Esca, în croaziera Goop-Celebrity Beyond: Meet and greet Gwyneth Paltrow 

Jurnal de bord: ziua a 6-a din croaziera Goop-Celebrity Beyond A venit și ziua mult așteptatei întâlniri cu…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Comedia TeamBuilding este oficial în cinema și deja sparge recorduri

Luni, 26 septembrie, megaplexul Cinema City din AFI Cotroceni a devenit neîncăpător pentru cea mai mare avanpremieră de…

Celebrul rapper Coolio a murit la vârsta de 59 de ani

Cine n-a dansat vreodata la o petrecere pe muzica lui Coolio? Celebrul rapper american, pe numele real Artis…

Story of a Home: În vizită la Alina Vîlcu (VIDEO)

A-Listers, astăzi am ales să facem o vizită Story of a Home by Storia.ro, în casa Alinei Vîlcu. Alina…

Bogații din Social Media și Bunny, câinele de 1 milion de dolari

Socia Media ne-a adus în atenție creatorii de conținut din întreaga lume și i-a transformat în celebritățile momentului,…

Gustă noua MILKA mai tandră ca oricând

Noua MILKA este aici. De peste 120 de ani, ne reamintește că tandrețea există pentru a fi împărtășită…

Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM

S-au pus în vânzare biletele pentru toate evenimentele festivalului. Astra Film Festival aduce din nou cinematograful tip Dom…