Meniu Regal – Fostul bucătar-șef de la Palatul Buckingham dezvăluie care e mâncarea preferată a Reginei Elizabeta a II-a

meniu regal regina elizabeta a II a

Darren McGrady, 58 de ani, a fost bucătarul personal al Reginei Elizabeta a II a și al Prințesei Diana în anii ’90 și povestește care erau mâncărurile preferate ale capeteleor încoronate de la Palatul Buckingham.

Darren McGrady a căpătat mai întâi experiență de chef bucătar la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Londra – Savoy, cotat la cinci stele. De aici, Drarren McGrady a trecut direct în bucătăria de la Palatul Buckingham, unde i-a revenit sarcina să gătească pentru Regina Elizabeta a II-a. În prezent, McGrady are propriul său canal de YouTube, unde oferă detalii despre experiența sa ieșită din comun, aceea de a găti pentru o regină.

Astfel, chef-ul povestește că Regina Elizabeta era înnebunită după o tocăniță de creveți, pe care o mânca pe pâine prăjită și că suveranul englez nu suporta usturoiul sub nicio formă, așa că această legumă era interzisă în bucătăriile regale. McGrady povestește cum a trebuit să se adapteze la gusturile personale ale Reginei și să prepare felurile de mâncare în funcție de preferințele acesteia,

meniu regal regina elizabeta a II a

Darren McGrady, fostul bucătar al Reginei Elizabeta a II-a 

”Felul preferat de regină, creveții de la o fermă din Morecambe (Lancashire), erau marinați și gătiți apoi într-un sos picant cu unt, pe care aceasta îi mânca pe pâine proaspăt prăjită”, povestește McGrady.

”Trebuia să gătesc doar ce-i plăcea Reginei. Așa că eram nevoit să adaptez preparatele– spre exemplu, un Beef Stroganoff devenea o simplă friptură de vită, deoarece nu-i puneam paprika, pentru că acest condiment nu-i plăcea Reginei”, detaliază McGrady.

meniu regal regina elizabeta a II a

Dineu la Palatul Buckingham 

De asemenea, Regina aprecia legumele cultivate în propria ei grădină de la domeniul din Balmoral,Scoția, de unde proveneau majoritatea produselor din cămara Palatului.

De la masa regală de Crăciun nu lipsea niciodată friptura de curcan, adaugă chef-ul, iar personalul de la palat avea meniu fix în fiecare vineri – pește cu cartofi prăjiți și cu salată. Darren McGrady a mai avut ocazia în timp să gătească și pentru alți cinci președinți americani.

Darren McGrady a părăsit serviciul de bucătar de la Buckigham în 1997, după moartea Prințesei Diana.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle