Monica Cismaru ∙ April 13, 2021 ∙ 2 min read

kate moss NFT

Noua modalitate de valorifica arta prin NFT a atras-o și pe Kate Moss (47 de ani), care a abordat această lume nouă digitală prin crearea unui triptic de imagini intitulate generic Moment in Time.

 

Pe scurt, NFT este o noua modalitate de valorificare a artei digitale prin sisteme blockchain (criptomonede).  Inițialele NFT vin de la non-fungible token, adică bunuri nefungibile, determinate prin caractere individuale, nu sunt susceptibile de a fi înlocuite cu un alt bun în executarea unei obligaţii, conform termenilor juridici.

kate moss NFT

NFT-urile nu au o existență fizică, palpabilă, acestea se găsesc pe platforme blockchain și pot fi comercializate și etalate în expoziții digitale, iar cumpărătorul primește un token care îi dă drept de proprietate asupra obiectului digital și nimeni nu poate replica „obiectul de artă”, care este, în fapt, un digital file (imagină, muzică, video, audio etc).

kate moss NFT

”Pentru mine, arta a fost întotdeauna despre a trăi clipa. Timpul nu așteaptă pe nimeni și nu e niciodată suficient. Sunt curioasă și intrigată să văd cine va dori să dețină un moment cu mine. Am fost atrasă și de ideea că valoarea materială obținută în urma comecializării NFT-ului îi va ajuta pe alții. Sunt nerăbdătoare să văd cum va funcționa acest experiment”, spune Kate Moss.

kate moss NFT

Opera de artă digitală cu Kate Moss este disponibilă spre a fi licitată acum pe Foundation.app, iar o parte din câștiguri vor fi direcționate către platforma Gurls Talk, dedicată destigmatizării problemelor de sănătate mentală, înființată de un alt model, Adwoa Aboah.

Casa de licitații Christie’s  anunța pe 11 martie 2021 că a vândut un NFT pentru suma de 69,3 milioane de dolari. Piesa intitulată Everydays: the First 5000 Days este un colaj de 5000 de fotografii în format JPEG, realizat de artistul digital Mike Winkelmann (40 de ani), cunoscut sub pseudonimul Beeple.

Imaginile cu Kate Moss, intitulate generic Moment in Time, vor fi vândute la bucată – “Sleep with Kate”, “Walk with Kate” și “Drive with Kate”, iar fiecare dispune de câte un certificat audio înregistrat de Kate Moss însăși, adresat cumparatorului, al cărui nume va fi anunțat și pe pagina de Instagram a modelului.

Kate Moss a inspirat mai mulți artiști de-a lungul timpului. Un portret de-ale ei, pe când era însărcinată cu fiica sa, Lila Grace și realizat de Lucian Freud, s-a vândut cu 3,9 milioane de lire sterline în 2005. De asemenea, Kate a mai fost surprinsă de sculptorul Marc Quinn într-o poziție acrobatică de yoga, iar cunoscutul artist Banksy a ales-o pe Kate Moss pentru a fi inspirația sa pentru un omagiu adus lui Andy Warhol pentru  lucrările sale care o înfățișează pe Marilyn Monroe.

 

Foto: @MITNFT

Related Posts

Blake Lively, apariție surprinzătoare la premiera „Deadpool & Wolverine”

Actrița a avut o apariție de senzație la premiera „Deadpool & Wolverine” din New York City. Soția lui…

Dua Lipa, pe cale să devină una dintre cele mai bogate celebrități din Marea Britanie

Cu un câștig de 1 milion de lire sterline pe săptămână, Dua Lipa este pe cale să devină…

Vedete la Jocurile Olimpice de la Paris (2024)

Salma Hayek, Snoop Dogg, Priyanka Chopra Jonas, Lady Gaga și Ryan Reynolds sunt doar câțiva dintre fanii olimpici…

Cele mai longevive cupluri de la Hollywood

În timp ce pentru majoritatea cuplurilor de la Hollywood, dragostea durează maxim trei ani, pentru câțiva norocoși iubirea…

Reddysh a.k.a Irina Simion, creatoare de conținut de gaming: „Am construit o comunitate internațională foarte frumoasă datorită pasiunii mele pentru gaming.”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! Iată ce ne-a atras atenția!…

Filmul Ca fetele se lansează în cinema, pe 15 septembrie

Pe 13 septembrie se lansează în cinematografele din toată țara filmul Ca fetele, o producție cu o distribuție…

Pepco & Better Cotton: produse din bumbac provenit din surse ecologice și sustenabile

Pepco, unul dintre cei mai mari value retailers din Europa, a devenit membru al programului Better Cotton în…

Jennifer Lopez, aniversare cu tematica ”Bridgerton”

Jennifer Lopez s-a hotărât să-și sărbătorească împlinirea a 55 de ani cu fast și a organizat o petrecere…

Vocea Irinei Rimes a răsunat la Tomorrowland, cel mai mare festival de muzică electronică din lume

Weekendul acesta, la Tomorrowland, festivalul care adună peste jumătate de milion de oameni la fiecare ediție, piesa “Dudadu”…