Julian Lennon (59 de ani), fiul lui lui John Lennon (d. 1980) interpretează pentru prima dată celebra melodie ”Imagine” a tatălui lui, pentru victimele din Ucraina.

John Charles Julian Lennon, foul lui John Lennon, fostul component Beatles, și al Cynthiei Lennon, prima lui soție, a jurat că nu va cânta niciodată melodia ”Imagine” a tatălui său, asasinat în 1980.

Totuși, ”tragedia inimaginabilă” din Ucraina l-a mișcat atât de tare pe fiul unuia dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, că acesta a decis să interpreteze public, în premieră, melodia pacifistă a tatălui său.

”Ca ființă umană și ca artist, m-am simțit dator să răspund în cel mai elocvent mod posibil”, a scris Julian Lennon pe Instagram, alături de un video cu o lumânare aprinsă și cu înregistrarea melodiei ”Imagine” cântată de el. ”Așa că astăzi, pentru prima dată, am cântat public melodia tatalui meu, IMAGINE. Am facut acest lucru și pentru că versurile reflectă dorința colectivă de pace în întreaga lume. Prin acest cântec, ne transpunem într-un spațiu unde dragostea și uniunea devin realitatea noastră, măcar și pentru un moment în eternitate. Melodia reflectă lumina de la capătul tunelului, pe care cu toții sperăm s-o vedem”, a scris Julian Lennon, care este fotograf, cântăreț și compozitor.

Înrgistrarea îl arată pe Lennon așezat pe un scaun, acompaniat de o chitară acustică, și a fost postată pe contul lui chiar în ziua în care a împlinit 59 de ani, pe 8 aprilie.

julian lennon

Gestul său face parte din mișcarea colectivă inițiată de Global Citizen –  Stand Up For Ukraine, prin care se strâng bani pentru ajutorarea refugiaților de război din Ucraina.

Lennon n-a ratat de ocazia de a condamna violența atroce de care dă dovada Rusia în Ucraina. ”Milioane de familii nevinovate au fost nevoite să-și părăsească locuințele și să caute adăpost în alte părți. Fac apel la toți liderii lumii și către toți oamenii care cred în sentimentul transmis de Imagine să ia act și să protejeze refugiații, de oriunde s-ar afla.”

Acesta nu e primul gest de acest fel pe care îl face un muzician celebru pentru Ucraina. Săptămâna trecută, trupa Pink Floyd s-a reunit pentru prima dată în 28 de ani pentru a lansa o piesă nouă dedicată Ucrainei, Hey Hey Rise Up, interpretată alături artistul ucrainean Andrei Khlyvniuk.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts