Monica Cismaru ∙ April 8, 2022 ∙ 2 min read
Trupa Pink Floyd s-a reunit special pentru a lansa o melodie dedicată Ucrainei – “Hey Hey Rise Up”, interpretată alături de un artist din țara atacată de Rusia – Andriy Khlyvnyuk.

Piesa este intitulată “Hey Hey Rise Up” și este un cântec-protest față de situația tragică din țara vecină.

Trupa Pink Floyd n-a mai lansat un cântec nou din 1994, iar din actuala formulă care a lansat piesa dedicată Ucrainei fac parte doar chitaristul David Gilmour și bateristul Nick Mason, Roger Waters nefiind prezent la reuniune.

Povestea colaborării dintre Pink Floyd și Andriy Khlyvnyuk a început după ce artistul ucrainean a postat un clip pe Instagram în care putea fi văzut în mijlocul trupelor armate cântând ”The Red Viburnum In The Meadow” , un cântec ucrainean de protest, compus în timpul primului război mondial.

”Ca toți ceilalți, am resimțit furie și frustrare față de acest act demonic asupra unei țări independente, pacifiste și democratice, care a fost invadată și a cărei populație a fost ucisă de una dintre marile puteri ale lumii”, a declarat David Gilmour, a cărui noră este de origine ucraineană. ”Apoi am văzut acest video incredibil pe Instagram, în care cântărețul Andriy Khlyvnyuk era în piața din Kiev, cu frumoasa lui biserică aurită, și unde cânta în liniștea orașului, fără zgomotul traficului sau alte sunete de fundal, din cauza războiului. A fost un moment plin de încărcătura emoțională, care m-a făcut să-mi doresc să-l transpun în muzică”, a adăugat artistul.

Acesta l-a contactat de Khlyvnyuk pentru a-i prezenta propunerea, iar artistul ucrainean a acceptat pe loc după ce i-a fredonat piesa. Andriy Khlyvnyuk se reface în prezent din cauza unei răni de glonț.

Veniturile obținute în urma lansării melodiei “Hey Hey Rise Up” vor fi donate către ajutorarea victimelor de război din Ucraina.

Componenții trupei Pink Floyd au preluat vocea cântărețului ucrainean și au compus piesa “Hey Hey Rise Up”. Acesta este primul cântec lansat de Pink Floyd după “Division Bell”, din 1994. Piesa conține și un solo de chitară de 90 de secunde al lui David Gilmour și al bateristului Nick Mason.

Foto: Hepta

Related Posts

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…