Trupa Pink Floyd s-a reunit special pentru a lansa o melodie dedicată Ucrainei – “Hey Hey Rise Up”, interpretată alături de un artist din țara atacată de Rusia – Andriy Khlyvnyuk.

Piesa este intitulată “Hey Hey Rise Up” și este un cântec-protest față de situația tragică din țara vecină.

Trupa Pink Floyd n-a mai lansat un cântec nou din 1994, iar din actuala formulă care a lansat piesa dedicată Ucrainei fac parte doar chitaristul David Gilmour și bateristul Nick Mason, Roger Waters nefiind prezent la reuniune.

Povestea colaborării dintre Pink Floyd și Andriy Khlyvnyuk a început după ce artistul ucrainean a postat un clip pe Instagram în care putea fi văzut în mijlocul trupelor armate cântând ”The Red Viburnum In The Meadow” , un cântec ucrainean de protest, compus în timpul primului război mondial.

”Ca toți ceilalți, am resimțit furie și frustrare față de acest act demonic asupra unei țări independente, pacifiste și democratice, care a fost invadată și a cărei populație a fost ucisă de una dintre marile puteri ale lumii”, a declarat David Gilmour, a cărui noră este de origine ucraineană. ”Apoi am văzut acest video incredibil pe Instagram, în care cântărețul Andriy Khlyvnyuk era în piața din Kiev, cu frumoasa lui biserică aurită, și unde cânta în liniștea orașului, fără zgomotul traficului sau alte sunete de fundal, din cauza războiului. A fost un moment plin de încărcătura emoțională, care m-a făcut să-mi doresc să-l transpun în muzică”, a adăugat artistul.

Acesta l-a contactat de Khlyvnyuk pentru a-i prezenta propunerea, iar artistul ucrainean a acceptat pe loc după ce i-a fredonat piesa. Andriy Khlyvnyuk se reface în prezent din cauza unei răni de glonț.

Veniturile obținute în urma lansării melodiei “Hey Hey Rise Up” vor fi donate către ajutorarea victimelor de război din Ucraina.

Componenții trupei Pink Floyd au preluat vocea cântărețului ucrainean și au compus piesa “Hey Hey Rise Up”. Acesta este primul cântec lansat de Pink Floyd după “Division Bell”, din 1994. Piesa conține și un solo de chitară de 90 de secunde al lui David Gilmour și al bateristului Nick Mason.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts