Bianca Sterie ∙ August 29, 2022 ∙ 8 min read

Dacă ai văzut deja primul episod din House of the Dragon, mult așteptatul prequel Game of Thrones, atunci cu siguranță ai deja câțiva preferați în rândul eroilor din vechiul Westeros. Ba chiar și din rândul dragonilor – nu-i așa că Syrax, dragonul Rhaenyrei Targaryen, pare de-a dreptul adorabil?

Primul episod a setat standardele foarte sus, iar feedbackul primit din partea fanilor și a criticilor este unul extraordinar, astfel că HBO a confirmat deja producția celui de-al doilea sezon (mă rog, nu că ar fi avut cineva vreo îndoială în acest sens). În momentul de față, Westeros traversează o perioadă de pace și prosperitate, iar Casa Targaryen domină întregul regat, alături de dragonii săi și de ceilalți aliați. Însă este doar liniștea dinaintea furtunii. O furtună care pornește timid, cu o decizie neașteptată luată de Regele Viserys (Paddy Considine), o hotărâre care declanșează un conflict intern și… începutul declinului dinastiei Targaryen. Iar unul dintre cele mai interesante personaje implicate în acest joc al focului este Lord Corlys Velaryon, interpretat magistral de Steve Toussaint. Lord Corlys este liderul Casei Velaryon și soțul lui Rhaenys Targaryen (Eve Best), cunoscută drept Regina care nu a fost, un navigator extrem de iscusit și foarte bogat, un om care a muncit pentru tot ceea ce are și care face parte acum din cercul apropiaților regelui. 

Steve Toussaint a fost, în opinia mea, cel mai charismatic actor pe care l-am întâlnit în urmă cu două săptămâni la Amsterdam, la avanpremiera europeană House of the Dragon, despre care am povestit în articolul de aici. A fost o adevărată bucurie să stau de vorbă cu el, mai ales că Lord Corlys are toate șansele să devină unul dintre personajele preferate ale publicului – nu o să dau spoilere, însă implicarea lui și alianțele pe care le formează vor juca un rol-cheie în marea aventură din Westeros. Dar cum mai avem de așteptat câteva episoade pentru a vedea care este direcția în care o vor lua lucrurile, vom preda legătura către Steve Toussaint, care ne va ajuta să înțelegem un pic mai bine dimensiunea acestui nou univers care este House of the Dragon (disponibil pe HBO Max). 

Ce a însemnat pentru tine acest proiect, cum l-ai perceput? Ai resimțit presiuni ca urmare a faptului că joci în prequelul unuia dintre cele cele mai populare seriale din toate timpurile?

Steve Toussaint: În principiu, nu prea trebuie să joci în funcție de așteptările oamenilor, ci să îți joci rolul, să îți faci treaba. În cea mai mare parte din timp, eram conștienți că lucrăm la acest mare proiect, mai ales că aveam de urmat un protocol, trebuia să fim discreți pe parcursul filmărilor. Dar nu ne gândeam prea mult la presiuni, mai ales că am filmat în timpul pandemiei și am fost doar noi. Însă au fost două momente când am realizat cu adevărat amploarea acestui proiect. Primul a fost când le-am spus prietenilor mei că voi juca într-un prequel Game of Thrones și au avut o reacție de genul: „stai, ceeeee? E impresionant!‟ Iar al doilea moment a fost când am terminat de filmat House of the Dragon și am început promovarea lui, am mers la San Diego Comic-Con și am văzut cât de mulți oameni așteaptă acest show. Sigur, și acum suntem un pic emoționați pentru că serialul a fost deja lansat și ne dorim ca publicul să-l iubească, dar… deja l-am filmat, nu mai avem ce să facem! 😀

Povestește-ne puțin despre personajul tău, Lord Corlys Velaryon, și despre această nouă casă pe care o descoperim în House of the Dragon: Casa Velaryon.

S.T.: Există un moment într-unul dintre episoade în care personajul meu vorbește în detaliu despre istoria casei, cred că o să vă placă. Spre deosebire de Targaryeni, Casa Velaryon nu e formată din călăreți de dragoni, ci din marinari. În momentul în care Corlys apare în poveste, Casa Targaryen este în declin, e o casă importantă, istorică, dar nu are bani. Pe când Lord Corlys este acest navigator iscusit, care și-a construit propria navă, Sea Snake, de unde vine și porecla lui, a bifat călătorii legendare pe mare, a fost în tot regatul și s-a întors cu nenumărate bogății care l-au ajutat să fondeze Casa Velaryon. 

E un bărbat care a reușit prin propriile sale forțe. 

S.T.: Exact. Iar atunci când îl cunoaștem în House of the Dragon, este cel mai bogat bărbat din regat și controlează aproape toată flota din Westeros. Acesta este și motivul pentru care poartă titlul de Lord of the Tides și are un loc în consiliul regelui. Însă cel mai tare îl frământă faptul că soția lui, Rhaenys, nu a ajuns regină. Cred că acest lucru îl rănește mai mult pe el decât pe ea. Prin urmare, ambiția lui este să consolideze numele familiei sale în istorie, să se apropie de tronul de fier cât de mult posibil. 

Cum l-ai descrie pe scurt pe Lordul Corlys?

S.T.: E așa cum ai spus și tu: un bărbat care a reușit prin forțele proprii. Și își poartă această identitate ca pe o emblemă. Nu o să dezvălui foarte mult, dar e o scenă în care Corlys în care îi spune unui alt personaj că toți cei prezenți acolo și-au moștenit averile, că nu au nici cea mai mică idee cum e să mergi să lupți și să câștigi tot ce ai. Cred că acesta este unul dintre lucrurile care îl fac să se simtă superior. Care îl alimentează cel mai mult. 

Este ceva ce ai împrumutat din valorile, principiile sau poate chiar hobby-urile Lordului Corlys? De exemplu, te-ai apucat de sailing?

S.T.: Hahaha, nu, am făcut greșeala de a le spune fanilor prezenți la un eveniment că am rău de mare și acum nu mă lasă deloc să uit de acel moment :). Deci nu, nu fac sailing. Nu prea am avut ce să împrumut de la el, pentru că, deși e un personaj fascinant, nu cred că mi-ar plăcea să stau prea mult în preajma lui. Însă ce mi-a plăcut cel mai tare la Corlys este modul în care ține la relația cu soția lui. În special într-o lume în care există patriarhatul acesta otrăvitor. Dintre toate cuplurile pe care le vedem, ei formează un cuplu adevărat, chiar sunt îndrăgostiți unul de celălalt. Și îmi place că o ascultă, că îi urmează sfaturile, sigur, nu imediat, dar o consultă întotdeauna și acționează în consecință, au o relație sănătoasă. 

Ne-ai spus despre Lord Corlys în ipostaza de soț, însă ce ne poți spune despre el în rolul de tată?

S.T.: Ei bine, asta e o întrebare foarte interesantă, pentru că, în ipostaza de tată, Lord Corlys cam lasă de dorit. Nu pot spune prea multe, dar cred că este genul acela de tată care crede că știe mai bine de ce au nevoie copiii lui. Copiii trebuie să vrea ce vrea el. Și chiar dacă în spatele acestei atitudini stau intenții onorabile, dorința de a le fi bine copiilor săi, cred că poate fi un dictator cu ei. Ca tată, Corlys este ceva de genul: „asta am plănuit pentru tine și exact asta vei face!”

Este vreun moment special care ți-a rămas în minte din timpul filmărilor? Un lucru care te-a ajutat sau te-a amuzat?

S.T.: Am fost noroc să joc într-un proiect cu un buget atât de mare. De exemplu, pe platoul care era casa lui Corlys și a lui Rhaenys, exista acest hol imens la intrare, numit The Hall of Nine, cu artefacte adunate în cele nouă călătorii pe mare pe care le-a făcut Corlys când era tânăr. Aveam statui, cranii, schelete. Și i-am spus lui Ryan Condal (n.red.: creatorul serialului) că ar fi minunat să avem câteva informații despre aceste artefacte care să-mi recreeze mie amintirile personajului meu, amintirile lui Corlys de când era pe ea. Iar Ryan, care e un tocilar, s-a întorc cu un dosar imens de informații despre toate călătoriile lui Corlys și tot ce a adunat în ele. Pentru cei care urmăresc serialul nu e relevant acest detaliu, însă pentru mine, ca actor, a fost extraordinar, a fost genul de detaliu care m-a ajutat să-mi dau seama și mai bine de rolul meu. 

Foto: HBO Max România

Related Posts

Interviu: Inteligența artificială în dialog cu Iulia Ionescu

De această dată, Iulia Ionescu, realizatoarea celei mai urmărite emisiune de tehnologie din România, a stat de vorbă…

Ce filme și seriale vedem în decembrie pe platformele de streaming

Cel mai bun plan pentru decembrie? Filme bune, seriale noi, ciocolată caldă, lumânări parfumate, zăpadă, turtă dulce și…

Horoscopul lunii decembrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna decembrie 2023. Capricornii acordă timp relaxării, iar Taurii se…

Vacanța de vis, așa cum o vede echipa A List

La ce visează fetele din redacția A List Magazine pentru ziua când bugetul de călătorie va fi fără…

Bucură-te împreună cu întreaga familie, în mini-vacanța de 1 Decembrie, de super filme și seriale de la Disney+!

Începutul lunii decembrie reprezintă startul perioadei festive, când totul este îmbrăcat în sărbătoare, când poveștile magice și decorurile…

Jennifer Lopez își lansează un nou album după o pauză de zece ani

La o distanță de zece ani de la lansarea ultimului ei album, Jennifer Lopez revine în peisajul muzical…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Cele mai bune destinații de Revelion din Europa. Tu unde petreci noaptea dintre ani?

Vrei să începi un an nou, într-un loc cu totul și cu totul nou? Îți prezentăm lista cu…

Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste…

S-a deschis oficial expoziția-manifest Monica Lovinescu, ”Vocea care ni s-a dat”

Expoziția „Monica Lovinescu.Vocea care ni s-a dat”, creată pentru a celebra 100 de ani de la nașterea celei…