Bianca Sterie ∙ July 23, 2020 ∙ 6 min read

Dacă îți era dor de un crime show care să te țină cu sufletul la gură așa cum o făceau odinioară Twin Peaks și True Detective și încă nu ai început Perry Mason, pe HBO GO, acum este momentul să faci: te va prinde instantaneu! Și crede-ne pe cuvânt: încă de la primul episod vei începe să analizezi tot felul de ipoteze privind… vinovatul.

Acțiunea debutează în 1931, în Los Angeles, cu un caz de răpire a unui copil. O răpire care, foarte rapid, devine o crimă. Povestea ajunge pe masa lui Perry Mason (Matthew Rhys), un detectiv particular care trăiește de la un caz la altul și care este bântuit de amintirile din război. Cu pași mici, acesta încearcă să afle adevărul și să găsească informațiile care poliției îi scapă. Iar misiunea lui e cu atât mai dificilă cu cât Biserica e implicată în acest caz, iar pistele se schimbă de la o zi la alta. 

Însă despre cât de complicată este povestea din Perry Mason ne povestește chiar acum actrița Tatiana Maslany, care interpretează rolul Măicuței Alice, liderul atipic al unei congregații implicate în crima înfricoșătoare din serial. 

Ce te-a atras cel mai mult la Perry Mason și cum ai ajuns să faci parte din acest proiect?

T.M.: Am avut un foarte mare noroc să fiu abordată de echipa de producție pentru rol. Nu îmi venea să cred! Matthew Rhys este un om pe care l-am admirat dintotdeauna și cu care mi-am dorit enorm să lucrez. Iar personajul sorei Alice m-a entuziasmat foarte mult. Este surprinzătoare, nu seamănă că niciun alt personaj pe care l-am interpretat. Am avut atât de multe întrebări despre ea. Este uluitoare, chiar stârnește intrigi. Pe măsură ce citeam o nouă scenă cu ea, mă întrebam ce va face în continuare. Am așteptat cu nerăbdare să intru în pielea sa!

Ce ne poți povesti despre Sora Alice și implicarea ei în cazul din serial?

T.M.: Sora Alice este o predicatoare evanghelistă – liderul Luminoasei Adunări a Domnului – care oferă sprijin pentru sute de congregaționiști și care le vorbește oamenilor prin intermediul radioului. Are această alură de rockstar iconic, dar în spatele cortinei, duce o viață complet diferită, ba chiar este o enigmă. Pe plan personal, e o persoană mult mai complexă decât pare a fi atunci când urcă pe scenă. Biserica ei devine parte a investigației din jurul morții bebelușului Charlie Dodson, pentru că foarte mulți dintre oamenii implicați în acest caz frecventează acest lăcaș de cult. Alice simte o conexiune specială cu Emily și pierderea pe care ea a suferit-o – cu durerea și nedreptatea care au venit la pachet cu această pierdere – motiv pentru care o ia sub aripa ei. 

Ce știai despre Perry Mason înainte de acest proiect?

T.M.: Nu știam absolut nimic! Nu am auzit acest nume vreodată, așa că totul a fost nou pentru mine. Când am citit scenariul și am descoperit istoria acestei povești, am hotărât să nu scotocesc prea mult prin celelalte materiale Perry Mason, pentru că am simțit că Alice nu era deloc conectată la ele și că serialul de acum este o producție de sine stătătoare. Mai degrabă, m-a interesat să mă documentez despre Sora Aimee Semple McPherson, care predica în Los Angeles în aceeași perioadă în care ar fi făcut-i Alice. A fost genul de femeie care ar fi putut inspira personajul Alice. A avut o personalitate complexă și a revoluționat modul în care oamenii predicau și ajungeau la audiența lor de la TV și radio. Nu am știut nimic despre ea până nu mi-au povestit scenariștii, dar a fost un punct de referință grozav pentru mine. 

Ce altceva ai făcut pentru a te pregăti pentru acest rol?

T.M.: Am avut în scenariu multe detalii cu care să încep, dar am citit și cartea de predici a Sorei Aimee. Am citit o carte care conturează drumul pe care l-a parcurs pentru a deveni predicator, am ascultat câteva înregistrări și i-am urmărit diferite clipuri pe YouTube pentru a analiza felul în care predica. Sora Alice este un personaj neobișnuit pentru că, în timp ce vorbește despre smerenie, poartă o blană de vulpe la gât. E o contradicție foarte cool. Pare inabordabilă, dar, în același timp, este foarte apropiată de oameni.

Iar asta ne aduce la discuția despre genialele costume…

T.M.: Nu am mai avut atât de multe probe și ajustări de costume în viața mea! Incredibilul nostru designer a avut atât de multe detalii pe care să le exploreze și s-a inspirat întotdeauna din emoțiile personajului. Indiferent de punctul în care se află un personaj pe drumul său, emoțiile îi sunt reflectate în vestimentația aleasă. 

Ce scenă din serial ți-a rămas întipărită în memorie?

T.M.: Este o scenă din al treilea episod, după o predică importantă a lui Alice, când ea și Perry sunt în backstage. Este pentru prima dată când vezi conexiunea dintre ei doi, chiar dacă încă nu îți poți da seama ce fel de conexiune este. Faptul că am stat în fața lui Matthew în acea primă zi m-a ajutat să înțeleg mai bine cine este Alice. Obții foarte multe date de pe urma acestor interacțiuni, care chiar te ajută să-ți construiești personajul. 

Cât de tulburătoare ți s-au părut predicile?

T.M.: Oh, doamne, au fost terifiante! Prima predică pe care am susținut-o a fost în fața lui John Lithgow (n.red.: actorul care joacă rolul lui Elias Birchard) și a altor 500 de persoane, iar eu eram ceva de genul: „toți acești oameni mă sperie, iar el mă sperie cel mai mult!“ L-am urmărit în mai multe one man shows și am atât de multă admirație și atât de mult respect față de el, încât mă gândeam: „Tu ar trebui să fii aici, ce caut eu pe scenă?“. John Lithgow poate face orice, e o legendă!

Ce ai simțit când s-au încheiat filmările?

T.M.: Uneori, sunt devastată atunci când se încheie un proiect. Indiferent cum a fost experiența respectivă, întotdeauna mă atașez de munca mea. Iar când ajungi să lucrezi la un personaj ca Alice… Efectiv am iubit-o enorm, am iubit echipa serialului, am iubit povestea. Ultima scenă pe care am filmat-o a fost trasă noaptea și a fost cu Gayle Rankin (n.red.: actrița care joacă rolul lui Emily Dodson), care este o femeie extraordinară. Am devenit foarte apropiate pe set și am simțit că am parcurs această călătorie impresionantă împreună. Am plâns când am văzut scena respectivă. Sunt foarte fericită că am făcut acest serial, a fost o perioadă specială în viața mea. 

Foto: HBO

Related Posts

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…