Monica Cismaru ∙ July 22, 2020 ∙ 3 min read

filme romantice

Ca să nu-ți pierzi antrenamentul în romantism, îți propunem șapte producții romantice cu ajutorul cărora poți visa cu ochii deschiși la viitoarele povești de dragoste din viața reală sau la reaprinderea scânteii din relațiile deja înfiripate. Iată 7 filme romantice de urmărit în serile calde de vară.

 

Call Me By Your Name (2017)

Prima dragoste nu se uită niciodată, iar filmul captează toate aceste emoții ale primei iubiri. Bazat pe cartea lui Andre Aciman, filmul urmărește povestea unui tânăr (Timothée Chalamet) care, în timpul unei vacanțe în Italia, se îndrăgostește de unul dintre studenții tatălui său.

 

Lust, Caution (2007)

După succesul Brokeback Mountain, regizorul Ang Lee a mers către o altă abordare cu această poveste de dragoste/thriller erotic în limba chineză. Povestea se țese în Hong Kong-ul anilor ’30, în jurul unei spioane care se îndrăgostește de ”prada” ei. Filmul este notoriu pentru scenele sale fierbinți.

 

Emma (2019)

Cea mai nouă adapatare a romanului omonim al lui Jane Austen spune povestea Emmei Woodhouse (Anya Taylor Joy) , o moștenitoare bogată din Anglia anilor 1800, care joacă rolul de pețitoare pentru cunoscuții ei, până în moemntul în care ea însăși cade în plasa romantismului și se îndrăgostește de fratele ei vitreg.

 

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Eternal Sunshine of the Spotless Mind încalcă toate regulile unui film de dragoste și începe cu sfârșitul, cu destrămarea unui cuplu. Joel (Jim Carrey) încă suferă după despărțirea de Clementine (Kate Winslet) și caută o procedură care să-i șteargă toate amintirile cu fosta lui iubită. Călătoria prin mintea bărbatului și toate amintirile cu Clementine redate compun o poveste emoționantă și sensibilă, care sfidează toate filmele romantice făcute până la acel moment.

 

Pride and Prejudice (1995)

Ecranizarea din 1995 cu Colin Firth și Jennifer Ehle este considerată ca fiind cea mai reușita dintre toate. Aceasta este cea de-a doua propunere de film inspirat de o carte scrisă de Jane Austen. Eroii cărții – Elizabeth Bennet și Mr Darcy sunt două personaje puternice și inteligente care sfidează rigorile sociale și se îndrăgostesc iremediabil, nu înainte de o înfruntare a orgoliilor descrisă magnific de sciitoarea engleză care a murit nemăritată.

Premature (2020)

Ayanna își petrece ultimele luni în casa părintească din Harlem, New York, înainte de a pleca la studii, la colegiu. Ayanna îl întâlnește pe Isaiah , un producător muzical nou-venit în oraș, iar cei doi se îndrăgosesc fulgerător. Niciunul dintre cei doi nu este pregătit pentru consecințele de ordin emoțional ale amorului lor.

 

Holly Slept Over (2020)

Noel (Josh Lawson) și Audra (Britt Lower) încearcă să aibă un copil. Când colega din facultate a Audrei, Holly, vine în vizită peste weekend, Noel află că cele două au avut o aventură sexuală, iar vizita lui Holly oferă cuplului-gazdă o nouă perspectivă asupra relației lor.

Related Posts

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…