Nicoleta Nicolae ∙ April 20, 2022 ∙ 4 min read

Responsabilitatea față de mediul înconjurător este un trend din ce în ce mai prezent în cadrul marilor companii din țară și din lume, iar din postura de Director de Marketing al Sarantis România, Adriana Ilioiu a gestionat campanii de marketing atât de produs, cât și pentru responsabilitate socială.

“Sunt peste 20 de ani cu multe bucurii profesionale, motiv pentru care în fiecare zi găsesc motivația de a lucra și a răspunde noilor provocări. Ca om de marketing, ai acces mereu la tot ce este nou, colaborezi cu oameni creativi, care îți dau din energia și talentul lor, te obligă să evoluezi continuu.”, afirmă Adriana. Se consideră un om norocos, având această profesie pe care o practică cu mare plăcere și entuziasm.

Care ar fi cele mai simple sfaturi pe care le-ai da unei persoane care vrea să fie responsabilă față de mediul înconjurător, dar nu știe de unde să înceapă?

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi, prin gesturi mici, la îndemâna tututor, este vorba de educație și respect față de resurse și mediul înconjurător. Se pot da ca exemplu o serie de acțiuni precum: plasarea resturilor menajere în spațiile amenajate, ridicarea sticlelor de plastic de pe jos și plasarea acestora în coș, reducerea risipei de alimente sau consumul responsabil de resurse de energie și apă. Aș sfătui adulții de astăzi să ofere noilor generații un model de urmat, luând atitudine și promovând activități de îngrijire și protejare a mediului înconjurător.

Cât de importantă este implicarea companiilor în acțiuni care promovează ecologia, salvarea planetei?

Extrem de importantă, desigur. Companiile au o mare putere de influență asupra comportamentelor consumatorilor, cu efect activ în conștientizarea cauzelor și a responsabilizării. Atât prin campaniile de comunicare, dar și prin simple mesaje pe care acestea le transmit către publicul larg.

Practic, natura ne susține în toate activitățile pe care le desfășurăm zi de zi. Este datoria noastră să contribuim fiecare, cu mic cu mare, la o schimbare în bine în acest sens, să avem grijă de ea. În orice companie există leaderi, șefi, ce sunt un exemplu pentru angajații lor, iar puterea exemplului este extrem de importantă în orice acțiune am dori să întreprindem.

Cum a început acest parteneriat cu Let s Do It Romania?

Împărtășind același set de valori, așa a început acest parteneriat. Sarantis România  are în portofoliu un brad extrem de îndrăgit, cu produse de larg consum, lider în categoriile de gestionare a deșeurilor menajere, soluții pentru protejarea și depozitarea alimentelor și curățenie a gospodăriei. Vorbim de Fino, care s-a alăturat deja trendului global al reciclării, prin produse sustenabile precum cele din gamele Tytan Flex sau Green Life.

Ce planuri aveți în continuare?

Vrem să susținem în continuare aceste acțiuni pentru mediu, atât prin produsele pe care le comercializăm, cât și prin acțiuni concrete și parteneriate strategice, cum este cel cu Let’s Do It Romania. Valori precum mai multă reciclare, mai puţine depozite de deşeuri, o natură mai curată și un aer mai bun de respirat, le-am setat ca fiind prioritare, vom acționa în consecință, cu scopul de a contribui în felul acesta la o calitate sporită a vieții.

Ce produse ecologice sau care respectă regulile de reciclare aveți în portofoliu?

FINO, ca lider de piață, are obligația și onoarea totodată de a se implica în educarea consumatorilor, dar și de a dezvolta  produse care răspund conceptului de “prietenie sau aromonie cu natura”. De aceea, sacii menajeri FINO din gama Tytan Flex sunt confecționați 100% din plastic reciclat, iar produsele din gama FINO Green Life se folosesc de materiale biodegradabile pentru a fi mai aproape de obiceiurile sustenabile la nivel global.

Ce sfaturi utile ai da cititorilor Alist, pentru o viața eco-friendly?

Să fie prezenți, să se implice, chiar și cu gesturi mici, prin acțiuni imediate. Să iasă în natură, să se bucure de lucruri simple, să conștientizeze nevoile mediului înconjurător și să le respecte. Să acorde o mai mare importanță obiceiurilor de consum, să le adapteze nevoilor reale, pentru a evita în felul acesta risipa de resurse. Să creadă în puterea exemplului și să fie chiar ei un model de urmat, prin simpla participare la astfel de activități sau proiecte.


Related Posts

Melania Trump anunță publicarea cărții ei de memorii

Cartea de memorii, intitulată simplu ”Melania”, va conține detalii personale din viața autoarei, dar și fotografii de familie,…

Prelude to the Olympics- O pleiadă de vedete la petrecerea de dinaintea începerii JO2024 de la Paris

O mulțime de vedete de primă mână au fost invitate la petrecerea de avanpremieră a Jocurilor Olimpice de…

Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București experți recunoscuți la nivel global

Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București…

Smiley lansează „Cum te văd eu”, o declarație de adorație pentru femei, în numele bărbaților care le iubesc

Smiley lansează, în plin val de cosmetizare a realității pe rețelele de socializare, „Cum te văd eu”, o…

Rulouri de vinete cu nucă. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Aceste rulouri de vinete cu nucă vin ca răspuns la vara încinsă pe care o avem anul acesta….

Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD

Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător…

Ce ținute au purtat vedetele la Gala Verii Saint-Tropez

Pornind de la succesul galelor de vară anterioare, ce au avut loc în Sardinia și Capri, Gala One…

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și multe alte personalități, vine la DISNEY+

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și mute alte personalități, vine la DISNEY+ Disney+ anunță premiera…

Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Noua teorie a emoțiilor: Emoțiile sunt create, nu declanșate

Ce ne arată noua știință despre cum iau naștere emoțiile? Ne spune psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György….