Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon au anunțat că interzic participarea sportivilor ruși și bieloruși la competiția sportivă programată să înceapă pe 27 iunie la Londra. Printre tenismenii care nu vor putea intra în turneul de grand slam se află și numărul 2 mondial, Daniil Medvedev.

Decizia oragnizatorilor Wimbledon, All England Club, vine ca urmare a invaziei rusești asupra Ucrainei. Încă de la începutul războiului, din luna februarie, sportivii din Rusia și din Belarus au avut permisiunea să rămână în turneele ATP și WTA, dar fără ca steagurile lor naționale să fie arborate sau afișate alături de numele lor, iar participarea la competiții de echipă, precum Cupa Davis sau Billie Jean King Cup, nu le-a fost permisă.

medvedev
Daniil Medvedev

Ministrul britanic al sporturilor, Nigel Huddleston, a declarat în luna martie că nimeni nu are voie să arboreze steagul Rusiei și că e nevoie de asigurări suplimentare ca nimeni nu se numără printre suporterii lui Vladimir Putin.

Turneul de la Wimbledon ar fi prima competiție de tenis majoră care interzice participarea sportivilor cu aceste naționalități, dar se va alătura altor evenimente care au înlăturat sportivii ruși și bieloruși, cum ar fi Jocurile Paralimpice și Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar de anul acesta.

azarenka
Victoria Azarenka

sabalenka
Aryna Sabalenka

Alături de Medvedev, printre ceilalți sportivi afectați de decizia organizatorilor Wimbledon se numără și nr. 8 mondial Andrey Rublev, Anastasia Pavlyuchenkova, Daria Kasatkina și Veronika Kudermetova -din Rusia, și Aryna Sabalenka și Victoria Azarenka – Belarus, cea din urma având la activ două trofee Wimbledon.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts