Andreea Leta ∙ April 20, 2022 ∙ 4 min read

La Alist Desginers Boutique te așteaptă, până la sfârșitul lunii, unul dintre cele mai sensibile branduri pe care le-am avut alături până acum în acest proiect. Fior înseamnă o serie de povești, simboluri și sentimente, pictate pe fibra de bumbac a unor piese vestimentare. Loredana Munteanu ne spune cum a început povestea brandului ei: 

Cum a început povestea brandului tău? Cum ți-a venit ideea cămășilor pictate?

Simt că ”ideea” m-a însoțit de-a lungul a 12 ani, fără să fiu conștientă că aș putea să-mi asum această direcție artistică. A prins o oarecare formă, în vara 2020, după eliminarea restricțiilor de lockdown, când am ales să pictez pentru mine o cămașa alba masculină cu tot dorul de mare. 

Pe plajă, am întâlnit o veche prietenă care mi-a admirat cămașa și și-a dorit instant una pictată similar. Ulterior, prietenii ei i-au admirat cămașa și s-a cam dus vorba. Erau practic primele ”comenzi”, fără să realizez că aș putea face din acest lucru ceva serios. 

Atunci, eram într-o perioadă cu multe proiecte anulate sau pe hold, aveam tot timpul din lume, mă încercau tot felul de emoții, iar datorită încurajărilor celor dragi, m-am adunat și am creat contul de instagram @wear.fior

Am căutat în lista mea de notițe intitulată- ”cuvinte preferate din limba română” unde am găsit ”fior” și am știut că asta e. am vizualizat cum apare pe șira spinării îndată ce îmbraci cămașa. Tot atunci, mi-am dat seama că vreau să mă nișez, să pictez/personalizez povești doar pe cămăși masculine. Dintotdeauna, le-am găsit cele mai simple, versatile și sexy itemuri din garderoba oricui.

Care sunt sursele de inspirație pe care te bazezi de obicei? 

Poate fi orice, e important să rămân curioasă, să observ ce e în jur,  să ascult, să închid ochii, să fiu în natură, să-mi cultiv bucuriile constant, să mă simt liberă.

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale? 

Cred în oameni, în sentimente, în relații, în experiențe, dar mai mult  în modul în care reușim să le dăm sens în viața noastră. Așa e și cu o cămașă, desigur nu ea face pe om, dar pictată și personalizată poate spune o poveste despre sine. Mă gândesc la femeia care simte să se alinieze cu emoțiile ei, să spună ceva despre ea și altfel, are preocupări în zona artistică, e simplă și cu un șarm nelumesc.

Cum vezi tu schimbările în fashion în acest moment și care este experiența ta personală sau ca brandding ultimii doi ani? Ai fost sau ești inspirată de evenimentele din prezent?

Sincer, nu prea dau importanță. Cu unele lucruri sunt la curent pentru curiozitatea mea, dar nu influențează  modul în care mă îmbrac sau mă port. Fac aproape mereu doar ceea ce simt, altfel nu am ce să ofer real.

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers Boutique?

Mă bucur mult  că sunt la A list Designers Boutique, mulțumesc pentru oportunitate. chiar dacă inițiam am avut rețineri, din diverse motive, dar am dat curs aceastei experiențe vizuale, tot din curiozitate.  

Fiind produse personalizate/ nu gândesc în colecții, ci în elemente cheie.  Am ales să pictez o serie de cămăși albe masculine, din bumbac cu focus pe inimă, buze, ori siluete minimale -senzuale completate de mesaje statement. În final, se poartă povestea personală!

Foto: PR 

Related Posts

Hot celebrity trend – Feeling all Light Blue!

Dacă în sezonul trecut retina noastră a fost desfătată (sau atacată în cazul unora) cu cea mai puternică…

Get the Look – Hailey Bieber, într-un look a la Michael Jackson

Sătpămâna aceasta ne inspirăm din imaginea unuia dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, cu un look…

Anne Hathaway transformă rochia mini într-un statement al momentului

Unele piese vestimentare sunt menite să dăinuie dincolo de tendințe, iar când o figură emblematică precum frumoasa actirță…

Sabato de Sarno este noul director de creație Gucci

Grupul Kering și oficialii Gucci anunță că poziția lui Alessandro Michele a fost, în sfârșit ocupată. Sabato de…

Schiaparelli Haute Couture: Colecția inspirată de universul lui Dante

Prezentările Haute Couture stârnesc întotdeauna curiozitate, admirație și uimire. Vorbim, în primul rând, despre adevărata artă a meșteșugului…

Luna modei internaționale: Emily Ratajkowski, mireasă în indigo pentru Versace

Luna modei este în plină desfășurare, iar stilul este la cote înalte în toate capitalele fashion ale Europei….

Vedete prezente la defilarea Chanel primăvară/vară 2023 de la Paris

Una dintre cele mai spectaculoase perioade ale anului în ceea ce privește moda se derulează zilele acestea la…

Maison Valentino a lansat cartea haute-couture intitulată Rosso, prin care celebrează culoarea-emblemă a casei

Rosso Valentino este cea mai nouă apariție editorială a casei de modăValentino, prin care este celebrată culoarea-emblemă a…

Liniile masculine din nou în topul preferințelor doamnelor 

Cu toate că istoria modernă adoră să o asocieze pe Chanel cu asocierea dintre garderoba feminină și cea…

Vedetele domină prezentările de la Paris Fashion Week, ediția dedicată bărbaților

Paris Fashion Week 2023, ediția dedicată bărbaților este în plină desfășurare, iar mai multe vedete au fost convocate…