Bianca Sterie ∙ August 14, 2023 ∙ 6 min read

Rachel Stone (Gal Gadot) pare să fie o persoană fără experiență, care face parte din departamentul tehnic al unei unități de elită din cadrul MI6, condusă de agentul principal Parker (Jamie Dornan). Însă echipa MI6 nu știe că Stone lucrează de fapt pentru Cartă, o organizație secretă de menținere a păcii, care folosește tehnologii ultramoderne pentru a neutraliza amenințările internaționale și despre a cărei existență nu au prins de veste nici măcar spionii. Rachel a fost pregătită pentru a deveni o profesionistă desăvârșită, o agentă de teren extraordinară, care se concentrează asupra misiunilor, se bazează pe cifre și nu are încredere în nimeni. Când o misiune de rutină este dată peste cap de misterioasa hackeriță Keya Dhawan (Alia Bhatt), cele două lumi ale lui Rachel se ciocnesc. În ciuda slabelor șanse de reușită, Rachel se luptă contracronometru să-și protejeze organizația, în condițiile în care cea mai importantă resursă pe care o are la dispoziție s-ar putea să fie propria ei latură umană.

Ce anume te-a atras la Heart of Stone și la personajul Keya Dhawan?

ALIA BHATT: A fost o oportunitate extraordinară să contribui la un asemenea film și să pătrund pe piața internațională. Lucrez deja de zece ani în industria cinematografică indiană, dar acesta este primul meu film în limba engleză, lucru care s-a numărat întotdeauna printre obiectivele mele. Însă așteptam ocazia potrivită și, în plus, mi-am dorit să găsesc un proiect care să se potrivească cu ceea ce sunt și cu locul din care provin. Am găsit ceea ce căutam în Heart of Stone și în Keya, pentru că este vorba despre un personaj care vine din India și care este pus în situații extreme. Ea trebuie să-și demonstreze calitățile, are un scop pentru care luptă, la fel ca toți ceilalți din acest film și are propria ei motivație. În plus, m-am bucurat să joc în acest film de acțiune de mare anvergură cu Gal Gadot în rolul principal, pentru că este un lungmetraj de acțiune al zilelor noastre și are în centru o femeie puternică, pe care cu toții o admirăm și o iubim. Mi-a plăcut mult și povestea și, pentru că am văzut producțiile semnate de Tom Harper, am fost încântată să lucrez cu el. Au existat o mulțime de plusuri care, împreună, m-au convins că trebuie să-mi fac curaj și să mă implic în acest proiect.

Filmul aparține unui gen în cadrul căruia personajele principale sunt rareori femei, iar tu ilustrezi, de asemenea, un personaj feminin extrem de inteligent și puternic. Cum te-ai simțit ca parte a acestei schimbări de dinamică?

BHATT: Felul în care această schimbare își face simțită prezența în întreaga lume este uluitor. Am perceput asta până și în India, unde am avut un rol principal într-un film intitulat Gangubai, care a avut mare succes în cinematografe și pe Netflix, la nivel internațional. A fost vorba despre un film cu un personaj principal feminin. Venim dintr-o anumită școală de gândire care ne face să credem că un film care face parte dintr-o franciză de acțiune și are o femeie în rolul principal nu va avea mare succes. Cred că Gal a spulberat acest mit atunci când a jucat în Wonder Woman, pentru că, până la urmă, este vorba despre personaje și despre ceea ce exprimă acestea. La fel s-a întâmplat și în cazul filmului Heart of Stone. Când ne-am întâlnit să discutăm despre asta, Gal mi-a spus: „Nu ai ocazia să vezi prea des o franciză de thrillere de acțiune cu spioni, care să aibă femei în rolurile principale, așa că am vrut să pornesc eu însămi în această direcție.” Mi-a plăcut mult această idee unică, atât de relevantă și actuală.

Având în vedere că acesta este primul tău film important în afara industriei cinematografice indiene, ai remarcat diferențe notabile în timpul filmărilor?

BHATT: Am fost surprinsă să constat cât de asemănător este totul. Chiar nu este nimic diferit în privința eticii profesionale, a implicării și a ideii că o echipă uriașă trebuie să colaboreze pentru a ajuta filmul să corespundă unei viziuni unice. Din punctul meu de vedere, este la fel, așa că, în această privință, a fost totul cât se poate de confortabil, pentru că m-am simțit ca acasă.

Cum a fost colaborarea cu cei cu care ai împărțit ecranul, respectiv cu Gal și cu Jamie?

BHATT: Gal este foarte afectuoasă, extrem de caldă și se simte că are multă dragoste de dăruit. Când mă aflam în preajma ei, aveam sentimentul că o cunosc de foarte multă vreme. Este foarte familiară, iar asta mi-a oferit confort, având în vedere că Gal este și producătoare a acestui film. A făcut tot ce i-a stat în putință ca să se asigure că totul este confortabil și că toată lumea este fericită. Cred că e absolut fantastică și o sursă de inspirație pentru mulți actori din toată lumea. Am avut câteva scene extraordinare în care am jucat împreună, iar dinamica dintre Rachel și Keya este una foarte interesantă. Nu este ceva tocmai explicit, iar asta îmi place cel mai mult legat de relația dintre ele.

Referitor la colaborarea cu Jamie, pot să spun că am jucat alături de el aproape în fiecare zi și că a fost ușor. Jamie este foarte amuzant și a fost foarte plăcut să lucrez cu el la acest film. Am avut tot felul de scene de mare intensitate, în care mizele erau foarte mari, dar în spatele camerei râdeam, discutam, iar atmosfera era extrem de relaxată. Este un contrast foarte interesant, iar el este un actor extraordinar, foarte subtil, dar cu ochi extrem de expresivi. A fost foarte ușor și plăcut să lucrez cu el.

Ce ne poți spune despre contribuția lui Tom Harper, regizorul acestui film?

BHATT: Tom oferă indicații extrem de clare, dar, în același timp, îți permite să interpretezi informația și să joci așa cum consideri că este cel mai bine. Are încredere în actori în privința personajelor. După primele câteva scene, mi-am dat seama că a fost încântat să vadă cum Keya prinde viață prin filtrul meu, că versiunea mea se potrivea cu viziunea lui și că, practic, eram pe aceeași lungime de undă. Îmi place că este atât de clar, dar că, în același timp, nu ține totuși frâiele prea strâns. În plus, are un simț al umorului încântător. Cred că un om cu un simț al umorului atât de relaxat, care lucrează la un thriller de acțiune cu spioni transmite acel umor și personajelor, iar acest lucru face ca filmul să fie cu atât mai autentic și mai credibil.

Foto: Netflix

Related Posts

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutăți și lansări de tot felul. Iată ce ne-a…