Monica Cismaru ∙ September 23, 2021 ∙ 2 min read

agatha christie hugh laurie

Hugh Laurie, interpretul celebrului personaj Dr House din serialul omonim, va realiza  adaptare de televiziune după romanul Agathei Christie- Why Didn’t They Ask Evans? (De ce nu l-au întrebat pe Evans?), care face parte din seria Miss Marple a celebrei scriitoare britanice.

 

Miniseria de televiziune va fi realizată de Hugh Laurie pentru canalul BritBox, care emite in America de Nord, în colaborare cu casa de producție Mammoth Screen, cea care s-a ocupat și de recentele adaptări după Agatha Christie – And Then There Were None și The ABC Murders, încare a jucat John Malkovich.

Hugh Laurie spune că a fost captivat de romanul  Why Didn’t They Ask Evans? încă din copilărie. Cartea a fost publicată în 1934 în Marea Britanie și prezintă povestea lui Bobby Jones și a prietenei lui mondene Lady Frances Derwent, care descoperă un bărbat pe moarte pe un teren de golf.

agatha christie hugh laurie

Imediat, Jones și Derwent se transformă în detective amatori și încep să investigheze misterul din jurul muribundului, care poartă asupra sa fotografia unei femei atrăgătoare și, cu ultima suflare, rostește cuvintele care dau și titlul cărții. Pe măsură de cercetările detectivilor avansează, misterul este dublat de pericol.

Pe lângă adaptare, de regie, de scenariu și de producție, Hugh Laurie va deține și un rol în productia sa, cel mai mare proiect de-al sau de acest fel de până acum.  În film mai apar Jim Broadbent și Emma Thompson, pe lângă Maeve Dermody, Conleth Hill, Daniel Ings, Jonathan Jules, Miles Jupp, Amy Nuttall, Alistair Petrie, Paul Whitehouse, Morwenna Banks, Joshua James.

”Încă nu mi-a dispărut încântarea resimțită în urma citirii cărții și am fost cucerit pe loc de farmecul misterului redat. De atunci, m-am îndrăgostit de personaje și mă simt onorat că am ocazia să le redau povestea în aceasta formă”, a spus Hugh Laurie.

agatha christie hugh laurie

Miss Marple – Why Didn’t They Ask Evans? (2009)

Aceasta nu este prima ecranizare a cărții scrise de Agatha Christie. Volumul a mai avut parte de o adaptare în 2009, în care personajul central este celebra Miss Marple, interpretat de Julia McKenzie.

moarte pe nil

Moarte pe Nil (2022)

moarte pe nil

O altă adaptare grandioasă a unei cărți semnate de Agatha Christie se va lansa la anul – Moarte pe Nil, realizată de Kenneth Branagh. Producția trebuia să se lanseze anul trecut, lucru împiedicat de pandemie. Din distribuția Moarte pe Nil fac parte Kenneth Branagh (Hercule Poirot), Gal Gadot, Rose Leslie, Armie Hammer, Annette Bening, Tom Bateman etc.

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…