Monica Cismaru ∙ February 28, 2024 ∙ 3 min read

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri de celebrități, au părăsit pe durata nedeterminată Marea Britanie și s-au mutat în sudul Franței, unde dețin o proprietate luxoasă.

Familia Clooney, care are și doi gemeni în vârstă de șase ani, Ella și Alexander, și-au făcut bagajele și au plecat din conacul lor în valoare de peste 15 milioane de euro din Oxfordshire, de pe malul Tamisei, din apropierea Londrei, din cauza inundațiilor din ultimele luni. Luna februarie a fost foarte bogată în precipitații în regiunea în care locuiește familia Clooney, care s-a trezit cu grădina inundată și care le amenința confortul. Astfel, George și Amal Clooney și-au luat zborul la propriu către sudul Franței, în satul medieval Brignoles, unde dețin un mic castel pitoresc, Domaine Le Canadel. Se pare că actorul și soția lui au luat decizia de câteva luni, pentru că vecinii nu i-au mai văzut la reședința din Oxfordshire, aproape înghițită de ape.

george clooney
Domaine Le Canadel

”Obișnuiam să-i mai vedem prin sat, cu Amal și cu copiii, dar nu i-am zărit de câteva luni. Nu poți să-i condamni, deoarece vremea a fost îngrozitoare și întreaga zonă a fost puternic afectată de inundații, mai ales locuința lui”, declară vecinii, citați de Daily Mail. ”Dacă am fi avut și noi o casă în sudul Franței sau în orice altă regiune mai uscată, am fi plecat și noi. Dar majoritatea dintre noi nu avem această posibilitate”, adaugă aceștia.

george clooney
Reședința de lângă Londra

George Clooney deține în Brignoles un mic castel care datează din secolul al 18-lea; acesta dispune și de o podgorie întinsă, iar pe proprietate se mai regăsesc o piscină, un teren de tenis, grădini vaste, un lac ornamental și o plantație de măslini. Domeniul, care e înconjurat de câmpuri de lavandă, a costat aproximativ șapte milioane de euro și a fost achiziționat de Clooney în 2021. Familia Clooney mai deține o vilă și pe malul Lacului Como, de lângă Milano, Italia, cumpărată în 2002 și care e estimată în prezent la apoximativ 80 de milioane de euro.

George și Amal Clooney

Reședința de lângă Londra a lui George Clooney a fost cumpărată în 2014 și dispune de doc pentru bărci, sală de sport, de spa, cinema și piscină și a suferit renovări din temelii, care au durat un an si jumătate, înainte ca actorul și soția lui să se mute acolo. Pâna acum, proprietatea din Mare Britanie a mai fost afectată de inundații de șase ori și de fiecare dată pagubele au fost considerabile, dar numai pe teren, nu și la interiorul clădirii.

”Este o zonă exclusivistă și foarte scumpă, sunt mulți oameni bogați care locuiesc aici. Dar indiferent de câți bani ai avea sau oricât ai fi de faimos, nu poți controla vremea. Nici măcar George Clooney nu poate opri ploaia. Toate aceste inundații au avut un impact negativ asupra valorii proprietății. Dacă ar intenționa să vândă, cine ar plăti milioane de lire sterline pe o proprietate care se inundă în fiecare an?”, a declarat un vecin binevoitor de-ai lui Clooney.

Foto: Hepta

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…