Monica Cismaru ∙ April 21, 2022 ∙ 3 min read

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește pe 21 aprilie 96 de ani, ocazie cu care familia regală britanică a publicat o fotografie aniversară cu suveranul, alături de poneii ei preferați, Bybeck Nightingale și Bybeck Katie. Regina își va petrece aniversarea la Palatul Sandringham, alături de cei mai apropiați membri ai familiei, Prințul Charles și Camilla, și Ducii de Cambridge, Kate și William.

Regina Elisabeta a II-a se pregătește și de Jubileul de Platină, care marchează cei 70 de ani petrecuți pe tronul Marii Britanii, iar festivitățile vor avea loc în luna iunie.

Fotografia publicată pe contul oficial de Instagram al familiei regale a fost făcută luna trecută la Castelul Windsor, cu ocazia evenimentului Royal Windsor Horse Show, la care Regina n-a ratat nicio ediție, începând cu 1943.

De asemenea, tot pe contul de Instagram a mai fost publicată o fotografie de-ale Reginei Elisabeta, de când viitorul suveran avea doi ani. ”Pe atunci, era Prințesa Elisabeta, fiica cea mare a Ducelui și Ducesei de York, și nimeni nu se gândea că o să devină Regină. Viața ei s-a schimbat în 1936, când unchiul ei, Regele Edward al VIII-lea, a abdicat de la tron, iar tatăl Prințesei Elisabeta a devenit Regele George al VI-lea, iar mica prințesă a urcat pe prima treaptă în ordinea succesiunii la tron. Ca urmare a trecerii în neființă a tatălui ei în 1952, Prințesa Elisabeta a devenit Regina Elisabeta a II-a, la vârsta de 25 de ani, iar anul acesta împlinește 70 de ani petrecuți pe tronul Marii Britanii, cea mai îndelungată domnie din istoria regatului”.

Regina a fost felicitata în mod public și de nepotul ei, Prințul William și de soția lui. Kate, dar și de fiul ei cel mare, Prințul Charles.

”Îi urăm Majestății Sale La mulți ani cu ocazia împlinirii a 96 de ani! O figură inspirațională pentru supușii ei din Marea Britanie, din Commonwealth și din întreaga lume, e o ocazie specială celebrarea Jubileului de Platină anul acesta”, au scris Ducii de Cambridge.

regina elisabeta a II-a

Aniversarea Reginei este umbrită doar de declarațiile Prințului Harry, înstrăinat de familia sa de doi ani; acesta a acordat recent mai multe interviuri presei americane în care face declarații ambigue la adresa familiei sale. Prințul Harry nu a confirmat dacă el și cu Meghan vor lua parte la festivitățile dedicate Jubileului de Platină din iunie, dar Ducii de Sussex au fost invitați de regină să stea alături de familia regală la balconul de la Buckingham Palace, cu ocazia celebrării.

Foto: Hepta

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…