Monica Cismaru ∙ April 21, 2022 ∙ 3 min read

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește pe 21 aprilie 96 de ani, ocazie cu care familia regală britanică a publicat o fotografie aniversară cu suveranul, alături de poneii ei preferați, Bybeck Nightingale și Bybeck Katie. Regina își va petrece aniversarea la Palatul Sandringham, alături de cei mai apropiați membri ai familiei, Prințul Charles și Camilla, și Ducii de Cambridge, Kate și William.

Regina Elisabeta a II-a se pregătește și de Jubileul de Platină, care marchează cei 70 de ani petrecuți pe tronul Marii Britanii, iar festivitățile vor avea loc în luna iunie.

Fotografia publicată pe contul oficial de Instagram al familiei regale a fost făcută luna trecută la Castelul Windsor, cu ocazia evenimentului Royal Windsor Horse Show, la care Regina n-a ratat nicio ediție, începând cu 1943.

De asemenea, tot pe contul de Instagram a mai fost publicată o fotografie de-ale Reginei Elisabeta, de când viitorul suveran avea doi ani. ”Pe atunci, era Prințesa Elisabeta, fiica cea mare a Ducelui și Ducesei de York, și nimeni nu se gândea că o să devină Regină. Viața ei s-a schimbat în 1936, când unchiul ei, Regele Edward al VIII-lea, a abdicat de la tron, iar tatăl Prințesei Elisabeta a devenit Regele George al VI-lea, iar mica prințesă a urcat pe prima treaptă în ordinea succesiunii la tron. Ca urmare a trecerii în neființă a tatălui ei în 1952, Prințesa Elisabeta a devenit Regina Elisabeta a II-a, la vârsta de 25 de ani, iar anul acesta împlinește 70 de ani petrecuți pe tronul Marii Britanii, cea mai îndelungată domnie din istoria regatului”.

Regina a fost felicitata în mod public și de nepotul ei, Prințul William și de soția lui. Kate, dar și de fiul ei cel mare, Prințul Charles.

”Îi urăm Majestății Sale La mulți ani cu ocazia împlinirii a 96 de ani! O figură inspirațională pentru supușii ei din Marea Britanie, din Commonwealth și din întreaga lume, e o ocazie specială celebrarea Jubileului de Platină anul acesta”, au scris Ducii de Cambridge.

regina elisabeta a II-a

Aniversarea Reginei este umbrită doar de declarațiile Prințului Harry, înstrăinat de familia sa de doi ani; acesta a acordat recent mai multe interviuri presei americane în care face declarații ambigue la adresa familiei sale. Prințul Harry nu a confirmat dacă el și cu Meghan vor lua parte la festivitățile dedicate Jubileului de Platină din iunie, dar Ducii de Sussex au fost invitați de regină să stea alături de familia regală la balconul de la Buckingham Palace, cu ocazia celebrării.

Foto: Hepta

Related Posts

Istanbul – un rai al pasionaților de shopping

Cuprinsă de un sentiment nostalgic pentru că săptămâna trecută pe vremea aceasta singurele cuvinte ce îmi traversau mintea…

Kirstie Alley: ”25 de lucruri pe care nu le știați despre mine”

Vestea morții lui Kirstie Alley din cauza cancerului a îndurerat întreaga lume. Actrița se bucura de o popularitate…

TOP 5 CALITĂȚI ALE UNUI COMPLEX REZIDENȚIAL

Ansamblurile noi de locuințe câștigă din ce în ce mai mult teren în fața locuințelor vechi. Românii aflați…

Performance-uri inedite la Festivalul NOVA

Judith State și Radu Dumitriu, Alexandros Raptis și Andrei Cozlac, Bogdan Moroșanu (Rockabella), Felix Deufel și Nikhil Nagaraj…

Kate Middleton, în cea mai îndrăzneață ținută din acest an

Prințesa de Wales a furat din nou privirile la un eveniment monden. Kate a fost întruchiparea perfecțiunii la…

Actrița Kirstie Alley a murit la vârsta de 71 de ani

Actrița Kirstie Alley, cunoscută mai ales datorită seriei de filme Look Who’s Talking (Uite cine vorbește) a murit…

Povestea continuă cu un nou capitol în culori vibrante. Reinventează-ți atitudinea și ținutele cu noile IQOS Originals DUO & One

Luna decembrie este întotdeauna prilej de meditație asupra anului care se încheie. Tragem linie mental și luăm mai…

George Clooney și soția lui, Amal, apariții strălucitoare pe covorul roșu la Washington

George Clooney (61 de ani) și soția lui, Amal (44 de ani), au fost din nou cele mai…

Povestea lui Bambi, celebrul desen animat, va fi transformată într-un film horror

Desenele animate Bambi au fost lansate în 1942 de Disney și au fost adaptate după cartea scrisă în…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne dezvăluie în cele ce urmează care sunt planurile astrelor în perioada 5-11 decembrie. Berbec …