Bianca Sterie ∙ August 22, 2020 ∙ 5 min read

Se spune că, uneori, viața bate filmul. Și da, adesea, realitatea pare să iasă mult din granițele obișnuite, cunoscute de noi toți, și să creeze povești de-a dreptul memorabile. Povești inspirate din fapte incredibile, care, în timp, au devenit subiectul unor filme emoționante. Must-see!

Frida

Viața Fridei Kahlo (Salma Hayek), legendara artistă de origine mexicană, nu a fost întotdeauna ușoară, mai ales după accidentul pe care l-a suferit în adolescență, ale cărui urmări au afectat-o până în ultima ei zi. Filmul, care este regizat de Julie Teymor, explorează aventura unei femei care a încercat întotdeauna să trăiască dincolo de reguli și compromisuri în care nu credea, punctând câteva momente-cheie: relația cu soțul și mentorul ei, Diego Rivera (Alfred Molina), alături de care a format unul dintre cele mai cunoscute cupluri din lumea artei, relația controversată cu politianul rus Leon Trotsky (Geoffrey Rush), dar și legăturile romantice pe care le-a avut cu diverse alte femei. Pentru rolul Fridei, actrița Salma Hayek a câștigat Oscarul în anul 2003. Filmul este disponibil acum pe HBO GO. 

Borg vs. McEnroe

Pasionați de tenis pe aici? Atunci ce ați spune de o călătorie în timp, la Wimbledonul din 1980? Bjőrn Borg (Sverrir Gudnason) este jucătorul de tenis nr. 1 mondial și a câștigat turneul de la Wimbledon de patru ori consecutiv. Dacă îl câștigă pentru a cincea oară, stabilește un nou record. Dar misiunea lui nu este deloc una sigură, în contextul unor presiuni uriașe, dar și al ascensiunii unui alt jucător de top, John McEnroe (Shia LaBoeuf). Filmul este disponibil acum pe HBO GO. 

Unbroken

Inspirat de Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption, cartea Laurei Hillenbrand, filmul regizat chiar de Angelina Jolie urmărește povestea absolut tulburătoare a lui Louis Zamperini (Jack O’Connell), un atlet olimpic şi aviator american, care, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, se prăbușește cu avionul în Pacific și, încele din urmă, ajunge să fie prizonier pe o insulă japoneză, fiind supus unor torturi şi umilinţe inimaginabile. Filmul e disponibil pe Netflix. 

Big Eyes

Un altfel de film de Tim Burton, Big Eyes este o dramă care o are în prim-plan pe artista Margaret Keane (Amy Adams), ale cărei lucrări devenite fenomen au fost semnate și prezentate publicului drept opere ale soțului ei, Walter Keane (Cristoph Waltz). După ani de tăcere, captivă într-un mariaj în care Walter alegea întotdeauna pentru ea, Margaret hotărăște să meargă în instanță și să câștige drepturile pe care le are asupra tuturor portretelor… cu ochii mari, o semnătură a stilului său. Filmul este disponibil pe Netflix. 

Ford v Ferrari

Un titlu nominalizat în acest an la Oscar, cu Matt Damon și Christian Bale în rolurile principale, filmul documentează legătura dintre producătorul și designerul auto american Carroll Shelby (Damon) și rebelul pilot Ken Miles (Bale), dar și pregătirea lor pentru cursa de la Le Mans din ‘66, unde vor să participe cu o mașină de cursă revoluționară, o mașină care să le întreacă pe cele făcute de Ferrari. Filmul este disponibil pe HBO GO. 

The Glass Castle

Ecranizare a volumului de memorii omonim semnat de scriitoarea și jurnalista Jeannette Walls, filmul urmărește povestea familiei Walls, o familie de nomazi nonconformiști, care și-au crescut cei patru copii fiind întotdeauna pe drumuri, mutându-se dintr-un loc în altul. Viața lor inedită, cu un tată (Woody Harrelson) alcoolic și extravagant, care le prezintă totul ca pe o poveste fascinantă, pare, la început, o aventură fabuloasă. În timp, însă, neajunsurile creează din ce în ce mai multe probleme, iar Jeannette (Brie Larson), fratele și surorile sale se gândesc tot mai serios să evadeze din lumea părinților. Filmul este disponibil pe Netflix. 

The Imitation Game

O dramă biografică plină de emoție, care stârnește și foarte multă revoltă, The Imitation Game urmărește povestea genialului matematician Alan Turing (Benedict Cumberbatch), un savant cu o minte sclipitoare, care a lucrat pentru guvernul britanic în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, reușind să afle planurile naziștilor prin descifrarea unui cod folosit de aceștia. În ciuda faptului că a jucat un rol important în război și că a schimbat cursul istoriei prin descoperirea sa, Turing a avut parte de un destin tragic: în 1952 a trecut printr-un proces absurd și nedrept, fiind acuzat de homosexualitate. În cele din urmă, a acceptat să fie castrat chimic pentru a nu ajunge în închisoare, însă doi ani mai târziu, a murit otrăvit cu cianură. Filmul este disponibil pe Netflix. 

Colette

După ce se mărită cu un renumit scriitor parizian Henry Gauthier-Villars, cunoscut drept Willy (Dominic West), Gabrielle Colette (Keira Knightley) descoperă o nouă lume, cea a artiștilor și a intelectualilor din Paris, o lume pe care nici nu și-o imagina în căsuța ei din rurarul Saint-Sauveur-en-Puisaye. Cu o imaginație bogată și un talent nativ la scris, aceasta devine rapid scriitoarea-fantomă din spatele romanelor de succes semnate de soțul ei. Odată cu trecerea anilor, însă, Colette își dă seama că nu mai vrea să stea în umbra lui. Iar lucrurile se schimbă radical. Filmul e disponibil pe HBO GO. 

Foto: outnow.ch

Related Posts

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

Cele mai întâlnite afecțiuni care îi aduc pe români la dermatolog

Deși există corelări între apariția anumitor simptome ale afecțiunilor și sezon, iar unele tipuri de tratament se pretează…

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…

Complexul rezidențial STEJARII este, de 14 ani, un etalon pe piața imobiliarelor de lux

Complexul rezidențial exclusivist Stejarii împlinește toamna aceasta 14 ani de la momentul lansării proiectului. Dezvoltat de Țiriac Imobiliare,…

Lourdes Leon, fiica Madonnei, calcă pe urmele mamei ei și se lansează în muzică

Lourdes Leon, fiica Madonnei, își asumă un risc imens și se lansează cu capul înainte în industria muzicală….