Bianca Sterie ∙ September 29, 2020 ∙ 5 min read

Dor de un film romantic și emoționant, de o poveste care să te țină cu sufletul la gură? Dacă tot urmează câteva zile ploioasă, avem un maraton de filme de dragoste numai bune de văzut… sau revăzut, care au la bază romane de succes. Altele decât cele scrise de Nicholas Sparks, pentru că da, pe acelea chiar le știm cu toții pe de rost! La final, nu ne rămâne decât să facem o alegere: cartea sau… filmul?

The Aftermath – Disponibil pe HBO GO

Carte: The Aftermath de Rhidian Brook

Cu o acțiune plasată în Germania de după Al Doilea Război Mondial, The Aftermath începe cu reuniunea dintre Rachael (Keira Knightley) și soțul ei, Lewis (Jason Clarke), un colonel al armatei britanice, însărcinat cu reconstrucția orașului Hamburg, în plină iarnă. Bucuria revederii nu îi ține mult, însă, relația lor fiind marcată de o tragedie care le-a schimbat total viețile. Cei doi se mută în casa rechiziționată a unui arhitect german, Stefan Lubert (Alexander Skarsgård), căruia i se permite să rămână într-o anexă, alături de fiica lui, o decizie pe care Rachael, care detestă Germania și tot ce are legătură cu această țară, o dezaprobă complet. În timp, sentimentele ei se schimbă, iar relația sa cu Stefan are parte de o evoluție surprinzătoare.  

Revolutionary Road – Disponibil pe Amazon Prime / Netflix

Carte: Revolutionary Road de Robert Yates

Ecranizare a romanului de debut semnat de Robert Yates, Revolutionary Road este o frescă a vieții din suburbii din America anilor ‘50. În prim-planul poveștii sunt soții Frank (Leonardo DiCaprio) și April Wheeler (Kate Winslet), un cuplu din Connecticut, care, la prima vedere, are o viață perfectă. Dar lucrurile nu sunt niciodată așa cum par la început și, în scurt timp, monotonia și rutina încep să le erodeze relația. În plus, frustrările pe care le acumulează fiecare pe plan personal și pe plan profesional devin principala sursă a conflictelor, conflicte care, în cele din urmă, degenerează într-un mod dramatic.

Atonement – Disponibil pe Netflix

Carte: Atonement de Ian McEwan

Atonement este o dramă romantică de război în regia lui Jow Wright, cronica unei povești de iubire care se întinde de-a lungul a șase decade. Totul începe cu pasiunea adolescentină pe care Briony (Saoirse Ronan), o tânără în vârstă de 13 ani, o are față de Robbie (James McAvoy), fiul unei angajate a familiei sale, care este îndrăgostit de sora mai mare a lui Briony, Cecilia (Keira Knightley). Într-o noapte, Briony asistă la o scenă ciudată, o infracțiune la care ea e singurul martor. Geloasă pe relația dintre Cecilia și Robbie, copila îl acuză pe tânăr pe nedrept, schimbând cursul vieților tuturor celor implicați. 

My Week with Marilyn – Disponibil pe Netflix

Cărți: The Prince, the Showgirl and Me și My Week with Marilyn de Colin Clark

Inspirat de două cărți scrise de regizorul și scenaristul britanic Colin Clark, My Week with Marilyn documentează întâlnirea acestuia cu celebra Marilyn Monroe (interpretată, de această dată, de Michelle Williams), un episod din viața actriței, pe care și-l petrece la Londra, în timpul filmărilor pentru producția The Prince and the Showgirl. Dincolo de numele ei, dincolo de lumina reflectoarelor, Colin (Eddie Redmayne) descoperă o femeie sensibilă, supusă unor presiuni uriașe, tulburată de viața pe care o trăiește acum. Adevăratul chip al legendarei Marilyn Monroe.

Crazy Rich Asians – Disponibil pe HBO GO / Netflix

Carte: Crazy Rich Asians de Kevin Kwan

O comedie romantică savuroasă, Crazy Rich Asians nu doar că ne-a făcut să râdem copios, dar ne-a și făcut cunoștință cu un nou val de tineri actori: Henry Golding, Constance Wu și Gemma Chan. Deși este de origine asiatică, Rachel (Wu) a stat toată viața sa în America, fiind o new-yorkeză autentică. După un an de relație, iubitul ei, Nick (Golding), îi propune o vacanță în Singapore, unde urmează să o prezinte familiei lui, pe care a tot încercat să o țină ascunsă… până acum. Motivul, însă, va rămâne un mister pentru Rachel până în clipa în care va face primii pași în casa lui Nick. 

The Light Between Oceans – Disponibil pe Netflix

Carte: The Light Between Oceans de M. L. Stedman

O poveste emoționantă, care, cel mai probabil, îți va smulge și câteva lacrimi, The Light Between Oceans urmărește aventura lui Tom Sherbourne (Michael Fassbender), un veteran de război singuratic, care ajunge să lucreze ca paznic la Janus Rock, un far de pe coastra Australiei. În timp, el se îndrăgostește de Isabel (Alicia Vikander), o tânără localnică, pe care o ia de soție. Deși își doresc foarte mult un copil, destinul nu este de partea lor, pentru că Isabel pierde două sarcini. Asta până într-o zi, când găsesc un bebeluș într-o barcă abandonată. 

Little Women (1994) – Disponibil pe HBO GO

Carte: Little Women de Louisa May Alcott

Un roman care a devenit fenomen global și care a fost ecranizat de mai multe ori de-a lungul anilor, Little Women spune povestea celor patru surori ale familiei March – Jo (Winona Ryder), Meg (Trini Alvarado), Beth (Claire Danes) și Amy (Samantha Marris) – patru tinere care cresc, se maturizează și descoperă iubirea, pasiunile, viața, în plin Război Civil. 

Chocolat – Disponibil pe HBO GO

Carte: Chocolat de Joanne Harris

Vianne Rocher (Juliette Binoche), o femeie misterioasă, o mamă singură, nonconformistă, care își crește fiica după propriile reguli și care ajunge într-un sătuc francez foarte tradiționalist pentru a-și deschide o ciocolaterie. Roux (Johnny Depp), un nomad care trăiește dintr-o aventură în alta, dar care se îndrăgostește iremediabil de Vianne. Un loc în care cel mai grav lucru pe care îl poți face este să fii diferit. Dar și o poveste despre iubire, ciocolată și… visuri îndeplinite. 

Foto: outnow.ch

Related Posts

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…

Complexul rezidențial STEJARII este, de 14 ani, un etalon pe piața imobiliarelor de lux

Complexul rezidențial exclusivist Stejarii împlinește toamna aceasta 14 ani de la momentul lansării proiectului. Dezvoltat de Țiriac Imobiliare,…

Lourdes Leon, fiica Madonnei, calcă pe urmele mamei ei și se lansează în muzică

Lourdes Leon, fiica Madonnei, își asumă un risc imens și se lansează cu capul înainte în industria muzicală….

Ce vedete au început pregătirile pentru Crăciun

Pentru Reese Witherspoon, Kylie Jenner, Lindsay Lohan, Katy Perry și Millie Bobby Brown, numărătoarea inversă pentru Crăciun a…

Paris Hilton, un an de căsnicie fericită

Paris Hilton (41 de ani) a sărbătorit un an de căsătorie cu soțul ei, Carter Reum (41 de…