Bianca Sterie ∙ September 29, 2020 ∙ 5 min read

Dor de un film romantic și emoționant, de o poveste care să te țină cu sufletul la gură? Dacă tot urmează câteva zile ploioasă, avem un maraton de filme de dragoste numai bune de văzut… sau revăzut, care au la bază romane de succes. Altele decât cele scrise de Nicholas Sparks, pentru că da, pe acelea chiar le știm cu toții pe de rost! La final, nu ne rămâne decât să facem o alegere: cartea sau… filmul?

The Aftermath – Disponibil pe HBO GO

Carte: The Aftermath de Rhidian Brook

Cu o acțiune plasată în Germania de după Al Doilea Război Mondial, The Aftermath începe cu reuniunea dintre Rachael (Keira Knightley) și soțul ei, Lewis (Jason Clarke), un colonel al armatei britanice, însărcinat cu reconstrucția orașului Hamburg, în plină iarnă. Bucuria revederii nu îi ține mult, însă, relația lor fiind marcată de o tragedie care le-a schimbat total viețile. Cei doi se mută în casa rechiziționată a unui arhitect german, Stefan Lubert (Alexander Skarsgård), căruia i se permite să rămână într-o anexă, alături de fiica lui, o decizie pe care Rachael, care detestă Germania și tot ce are legătură cu această țară, o dezaprobă complet. În timp, sentimentele ei se schimbă, iar relația sa cu Stefan are parte de o evoluție surprinzătoare.  

Revolutionary Road – Disponibil pe Amazon Prime / Netflix

Carte: Revolutionary Road de Robert Yates

Ecranizare a romanului de debut semnat de Robert Yates, Revolutionary Road este o frescă a vieții din suburbii din America anilor ‘50. În prim-planul poveștii sunt soții Frank (Leonardo DiCaprio) și April Wheeler (Kate Winslet), un cuplu din Connecticut, care, la prima vedere, are o viață perfectă. Dar lucrurile nu sunt niciodată așa cum par la început și, în scurt timp, monotonia și rutina încep să le erodeze relația. În plus, frustrările pe care le acumulează fiecare pe plan personal și pe plan profesional devin principala sursă a conflictelor, conflicte care, în cele din urmă, degenerează într-un mod dramatic.

Atonement – Disponibil pe Netflix

Carte: Atonement de Ian McEwan

Atonement este o dramă romantică de război în regia lui Jow Wright, cronica unei povești de iubire care se întinde de-a lungul a șase decade. Totul începe cu pasiunea adolescentină pe care Briony (Saoirse Ronan), o tânără în vârstă de 13 ani, o are față de Robbie (James McAvoy), fiul unei angajate a familiei sale, care este îndrăgostit de sora mai mare a lui Briony, Cecilia (Keira Knightley). Într-o noapte, Briony asistă la o scenă ciudată, o infracțiune la care ea e singurul martor. Geloasă pe relația dintre Cecilia și Robbie, copila îl acuză pe tânăr pe nedrept, schimbând cursul vieților tuturor celor implicați. 

My Week with Marilyn – Disponibil pe Netflix

Cărți: The Prince, the Showgirl and Me și My Week with Marilyn de Colin Clark

Inspirat de două cărți scrise de regizorul și scenaristul britanic Colin Clark, My Week with Marilyn documentează întâlnirea acestuia cu celebra Marilyn Monroe (interpretată, de această dată, de Michelle Williams), un episod din viața actriței, pe care și-l petrece la Londra, în timpul filmărilor pentru producția The Prince and the Showgirl. Dincolo de numele ei, dincolo de lumina reflectoarelor, Colin (Eddie Redmayne) descoperă o femeie sensibilă, supusă unor presiuni uriașe, tulburată de viața pe care o trăiește acum. Adevăratul chip al legendarei Marilyn Monroe.

Crazy Rich Asians – Disponibil pe HBO GO / Netflix

Carte: Crazy Rich Asians de Kevin Kwan

O comedie romantică savuroasă, Crazy Rich Asians nu doar că ne-a făcut să râdem copios, dar ne-a și făcut cunoștință cu un nou val de tineri actori: Henry Golding, Constance Wu și Gemma Chan. Deși este de origine asiatică, Rachel (Wu) a stat toată viața sa în America, fiind o new-yorkeză autentică. După un an de relație, iubitul ei, Nick (Golding), îi propune o vacanță în Singapore, unde urmează să o prezinte familiei lui, pe care a tot încercat să o țină ascunsă… până acum. Motivul, însă, va rămâne un mister pentru Rachel până în clipa în care va face primii pași în casa lui Nick. 

The Light Between Oceans – Disponibil pe Netflix

Carte: The Light Between Oceans de M. L. Stedman

O poveste emoționantă, care, cel mai probabil, îți va smulge și câteva lacrimi, The Light Between Oceans urmărește aventura lui Tom Sherbourne (Michael Fassbender), un veteran de război singuratic, care ajunge să lucreze ca paznic la Janus Rock, un far de pe coastra Australiei. În timp, el se îndrăgostește de Isabel (Alicia Vikander), o tânără localnică, pe care o ia de soție. Deși își doresc foarte mult un copil, destinul nu este de partea lor, pentru că Isabel pierde două sarcini. Asta până într-o zi, când găsesc un bebeluș într-o barcă abandonată. 

Little Women (1994) – Disponibil pe HBO GO

Carte: Little Women de Louisa May Alcott

Un roman care a devenit fenomen global și care a fost ecranizat de mai multe ori de-a lungul anilor, Little Women spune povestea celor patru surori ale familiei March – Jo (Winona Ryder), Meg (Trini Alvarado), Beth (Claire Danes) și Amy (Samantha Marris) – patru tinere care cresc, se maturizează și descoperă iubirea, pasiunile, viața, în plin Război Civil. 

Chocolat – Disponibil pe HBO GO

Carte: Chocolat de Joanne Harris

Vianne Rocher (Juliette Binoche), o femeie misterioasă, o mamă singură, nonconformistă, care își crește fiica după propriile reguli și care ajunge într-un sătuc francez foarte tradiționalist pentru a-și deschide o ciocolaterie. Roux (Johnny Depp), un nomad care trăiește dintr-o aventură în alta, dar care se îndrăgostește iremediabil de Vianne. Un loc în care cel mai grav lucru pe care îl poți face este să fii diferit. Dar și o poveste despre iubire, ciocolată și… visuri îndeplinite. 

Foto: outnow.ch

Related Posts

Interviu: Inteligența artificială în dialog cu Iulia Ionescu

De această dată, Iulia Ionescu, realizatoarea celei mai urmărite emisiune de tehnologie din România, a stat de vorbă…

Ce filme și seriale vedem în decembrie pe platformele de streaming

Cel mai bun plan pentru decembrie? Filme bune, seriale noi, ciocolată caldă, lumânări parfumate, zăpadă, turtă dulce și…

Horoscopul lunii decembrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna decembrie 2023. Capricornii acordă timp relaxării, iar Taurii se…

Vacanța de vis, așa cum o vede echipa A List

La ce visează fetele din redacția A List Magazine pentru ziua când bugetul de călătorie va fi fără…

Bucură-te împreună cu întreaga familie, în mini-vacanța de 1 Decembrie, de super filme și seriale de la Disney+!

Începutul lunii decembrie reprezintă startul perioadei festive, când totul este îmbrăcat în sărbătoare, când poveștile magice și decorurile…

Jennifer Lopez își lansează un nou album după o pauză de zece ani

La o distanță de zece ani de la lansarea ultimului ei album, Jennifer Lopez revine în peisajul muzical…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Cele mai bune destinații de Revelion din Europa. Tu unde petreci noaptea dintre ani?

Vrei să începi un an nou, într-un loc cu totul și cu totul nou? Îți prezentăm lista cu…

Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste…

S-a deschis oficial expoziția-manifest Monica Lovinescu, ”Vocea care ni s-a dat”

Expoziția „Monica Lovinescu.Vocea care ni s-a dat”, creată pentru a celebra 100 de ani de la nașterea celei…