Monica Cismaru ∙ October 12, 2023 ∙ 3 min read

Supermodelul Naomi Campbell va fi în centrul unei expoziții organizate la muzeul Victoria & Albert din Londra, unde vor fi celebrate viața și cariera ei în lumea modei de aproape 40 de ani.

Pentru prima dată în istoria sa, muzeul londonez Victoria &Albert, unul dintre cele mai importante obiective culturale din capitala Marii Britanii, va fi gazda unei expoziții dedicate retrospectivei carierei unui supermodel, în persoana lui Naomi Campbell, eveniment ce va avea loc în iunie 2024.

naomi campbell

Naomi Campbell nu mai are nevoie de nicio introducere – este una dintre figurile iconice ale modei, încă din anii 90, cu silueta ei sculpturală, privirea de felină și cu personalitatea debordantă, care încă activează pe scena stilului, chiar și la 53 de ani, cu la fel de mare succes sau poate chiar mai mare decât colegele ei mai tinere.

Expozitia organizată de Victoria&Albert Museum va îmbrăca forma unei retrospective asupra parcursului profesional al vedetei, sub titlul generic „Naomi”. Potrivit prezentării muzeului, expoziția ”Naomi” va explora cariera ei în modeling, adusă la rang de artă cu ajutorul designerilor și fotografilor renumiți și va celebra creativitatea ei, activismul și impactul cultural considerabil. Prin intermediul fotografiilor, vom vedea pasaje din viața lui Naomi Campbell petrecută pe catwalkurile lumii, dar și creațiile vestimentare de top purtate de-a lungul timpului de supermodelul britanic.

naomi campbell

Peste 100 de fotografii vor fi expuse și mai multe articole din arhiva vestimentară personală a modelului – atât creații haute couture cât și ready to wear vor putea fi admirate – toate aparținând celor mai mari designeri, de la Alexander McQueen, la Azzedine Alaïa, Chanel, Dolce & Gabbana, Gianni și Donatella Versace, la Jean Paul Gaultier, Valentino, Virgil Abloh, Vivienne Westwood și Yves Saint Laurent.

Naomi Campbell și-a pus amprenta asupra unei întregi generații. A debutat la vârsta de 15 ani, când a facut primii pași în lumea modei, după ce a fost descoperită întâmplător de un agent, pe străzile Londrei. Un an mai târziu, tânăra Naomi pleca la Paris și defila pentru prima dată pe podiumul de prezentare pentru Azzedine Alaïa, iar cariera ei nu a cunosuct de atunci decât trendul ascendent.

naomi campbell

În 1988, a devenit primul model de culoare care aparea pe coperta Vogue Paris, iar cei mai mari creatori de modă se luptau s-o câștige în prezentările colecțiilor lor, de la Versace, la Gaultier, Valentino, Yves Saint Laurent etc. Cariera ei este încă înfloritoare și astăzi și încă prezintă cot la cot cu mai tinerele ei colege la Săptămânile Modei din întreaga lume și este protagonista unui documentar, alaturi de colegele ei de generație – Linda Evangelista, Cindy Crawford și Christy Turlington.

”Extraordinara carieră a lui Naomi Campbell este sinomină cu moda la cel mai înalt nivel. Este recunoscută în întreaga într-una dintre cele mai prolifice și influente figuri din cultura contemporană. Suntem încântați să colaborăm cu Naomi Campbell în acest poriect și să-i celebrăm cariera alături de publicul care ne va vizita expoziția”, spune Sonnet Stanfill, senior-curator Fashion al Muzeului V&A.


Anterior, Muzeul Victoria&Albert a mai organziat expoziții asemănătoare dedicate unor celebrități marcante cum ar fi David Bowie sau Kylie Minogue.

Foto: Hepta

Related Posts

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Beneficiile postului pentru detoxifierea corpului și a minții

Postul este o practică sănătoasă, care susține în mod evident corpul în detoxifiere, iar dacă timpul, voința sau…

Miranda Kerr, despre planurile de a mai avea copii, după 4 nașteri

Modelul australian Miranda Kerr (40 de ani) a născut în luna februarie cel de-al patrulea fiu, botezat Pierre,…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Cristina Carp, Naționala Feminină de Fotbal

Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G Dacă te-am întreba unde…

Horoscopul săptămânii 15-21 aprilie 2024

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…