Monica Cismaru ∙ March 17, 2023 ∙ 4 min read

Eva Herzigova, una dintre cele mai cunoscute supermodele ale anilor  ’90, a împlinit pe 10 martie 50 de ani. Modelul povestește mereu că, dacă n-ar fi fost Revoluția de catifea, din 1989, din Cehoslovacia, nimeni n-ar mai fi auzit de ea.

Eva Herzigova a fost descoperită de un agent de modele parizian, care a remarcat-o după ce aceasta a participat la un concurs de Miss la Praga.

eva herzigova

Eva Herzigova avea pe atunci doar 16 ani și provenea dintr-o familie modestă, cu un tată electrician și o mama secretară, iar occidentul începuse să deschidă perspective frumuseților ce proveneau din est, oportunitate inaccesibilă până atunci din cauza cortinei de fier. Agentul a remarcat imediat potențialul tinerei și a implorat-o, de-a dreptul, s-o urmeze la Paris, unde avea să i se deschidă în față o nouă lume. Eva a cucerit instant umea fashion-ului și, la mai bine de 30 de ani de când a plecat din țara ei natală, încă domină scena modei internaționale – defilează pe catwalk și apare în reclame.

eva herzigova

Eva va rămâne în analele istoriei modei datorită reclamei la sutienul Wonderbra, din 1994, campanie care a devenit iconică, revoluționară pentru secolul 20, datorită impactului său, iar articolul de lenjerie intimă promovat de Eva este acum expus la muzeul Victoria and Albert din Londra. Reclam o arată pe Eva într-o imagine -portret purtând celebrul model de sutien, lângă care scrie ”Hello Boys”. O altă reclamă rămasă celebră în urma apariției Evei a fost cea la jeanșii Guess – Eva Herzigova parcă își punea magia la bătaie, deoarece toate brandurile cărora le-a făcut reclamă au avut un impact nemaipomenit.

Eva Herzigova face parte din aceeași generație de supermodele cu Naomi Campbell, Cindy Crawford și Kate Moss și a defilat pe catwalk pentru cele mai mari case de modă, cum ar fi Chanel, Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Christian Dior, Louis Vuitton, Mugler, Givenchy, ale caror creații le-a pus în evidență cu trupul său perfect.

Eva Herzigova, Stella Tennant, Yasmin LeBon și Nadja Auerman, în campania Armani din 2016

Și azi, marile branduri de fashion împrumută farmecul de neegalat al Evei Herzigova în prezentări și în campanii, iar supermodelul a putut fi admirat cel mai recent la prezentarea Missoni din 2022 și la cea pentru Bottega Veneta.

eva herzigova

În ceea ce privește viața ei personală, Eva a fost căsătorită cu bateristul trupei Bon Jovi, Tico Torres, între 1996 și 1998. Modelul are trei fii cu omul de afaceri italian Gregorio Marsiaj – George (n. 2007), Philipe (n. 2011) și Edward (n. 2013). Cuplul s-a logodit în 2017 și trăiește în Italia.

Eva și Greogorio s-au cunoscut în 2001, după ce avionul cu care modelul trebuia să zboare la New York a rămas la sol în Italia.

Eva Herzigova a și motivat decizia de a lungi atât de mult logodna cu tatăl copiilor ei, pe care îl consideră bărbatul vieții ei, chiar dacă nu este legată de el cu acte.

”Nu sunt fanul căsătoriei. O relație înseamnă evoluție, iar căsătoria ține pe loc progresul dragostei. Sunt o femeie independentă și îmi place singurătatea”, declara Herzigova în 2002.

Foto: Hepta

Related Posts

Cine va interpreta rolul lui Michael Jackson, în filmul biografic Michael?

Pentru fanii regelui pop Michael Jackson, vestea filmării peliculei Michael stârnește un val de curiozitate și nerăbdare. Cine…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Zendaya, Chris Hemsworth și Jennifer Lopez, printre prezentatorii Met Gala 2024

Cel mai așteptat eveniment dedicat iubitorilor modei, Met Gala, are loc anul acesta în data de 6 mai…

Tom Cruise s-a despărțit de iubita lui rusoaică, mai tânără decât el cu 25 de ani

Tom Cruise a trăit o idilă de scurtă durată alături de Elsina Khayrova, fosta soție a unui oligarh…

Tom Holland, cunoscut mai ales din Spider-Man, îl va interpreta pe legendarul Fred Astaire

Actorul Tom Holland (27 de ani), cunoscut mai ales datorită seriei în care l-a intrepretat pe Spider-Man, a…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările acestei perioade. Iată ce ne-a atras…

Gisele Bündchen își reface viața după divorț

La doi ani de la divorțul de Tom Brady, Gisele Bündchen nu se mai ascunde și face gesturi…

Emaa și Mario Fresh cântă despre iubiri predestinate ”În alte vieți”

EMAA și Mario Fresh cântă pentru prima dată împreună în piesa ”În alte vieți”, o melodie care vorbește…

Sharon Stone, apariție tulburătoare la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, cunoscut și ca Berlinala, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei…

Beyoncé face istorie în topurile muzicale după ce a virat către stilul country

Beyoncé (42 de ani) a reușit să doboare încă un record muzical și să facă istorie, după ce…