Monica Cismaru ∙ March 17, 2023 ∙ 4 min read

Eva Herzigova, una dintre cele mai cunoscute supermodele ale anilor  ’90, a împlinit pe 10 martie 50 de ani. Modelul povestește mereu că, dacă n-ar fi fost Revoluția de catifea, din 1989, din Cehoslovacia, nimeni n-ar mai fi auzit de ea.

Eva Herzigova a fost descoperită de un agent de modele parizian, care a remarcat-o după ce aceasta a participat la un concurs de Miss la Praga.

eva herzigova

Eva Herzigova avea pe atunci doar 16 ani și provenea dintr-o familie modestă, cu un tată electrician și o mama secretară, iar occidentul începuse să deschidă perspective frumuseților ce proveneau din est, oportunitate inaccesibilă până atunci din cauza cortinei de fier. Agentul a remarcat imediat potențialul tinerei și a implorat-o, de-a dreptul, s-o urmeze la Paris, unde avea să i se deschidă în față o nouă lume. Eva a cucerit instant umea fashion-ului și, la mai bine de 30 de ani de când a plecat din țara ei natală, încă domină scena modei internaționale – defilează pe catwalk și apare în reclame.

eva herzigova

Eva va rămâne în analele istoriei modei datorită reclamei la sutienul Wonderbra, din 1994, campanie care a devenit iconică, revoluționară pentru secolul 20, datorită impactului său, iar articolul de lenjerie intimă promovat de Eva este acum expus la muzeul Victoria and Albert din Londra. Reclam o arată pe Eva într-o imagine -portret purtând celebrul model de sutien, lângă care scrie ”Hello Boys”. O altă reclamă rămasă celebră în urma apariției Evei a fost cea la jeanșii Guess – Eva Herzigova parcă își punea magia la bătaie, deoarece toate brandurile cărora le-a făcut reclamă au avut un impact nemaipomenit.

Eva Herzigova face parte din aceeași generație de supermodele cu Naomi Campbell, Cindy Crawford și Kate Moss și a defilat pe catwalk pentru cele mai mari case de modă, cum ar fi Chanel, Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Christian Dior, Louis Vuitton, Mugler, Givenchy, ale caror creații le-a pus în evidență cu trupul său perfect.

Eva Herzigova, Stella Tennant, Yasmin LeBon și Nadja Auerman, în campania Armani din 2016

Și azi, marile branduri de fashion împrumută farmecul de neegalat al Evei Herzigova în prezentări și în campanii, iar supermodelul a putut fi admirat cel mai recent la prezentarea Missoni din 2022 și la cea pentru Bottega Veneta.

eva herzigova

În ceea ce privește viața ei personală, Eva a fost căsătorită cu bateristul trupei Bon Jovi, Tico Torres, între 1996 și 1998. Modelul are trei fii cu omul de afaceri italian Gregorio Marsiaj – George (n. 2007), Philipe (n. 2011) și Edward (n. 2013). Cuplul s-a logodit în 2017 și trăiește în Italia.

Eva și Greogorio s-au cunoscut în 2001, după ce avionul cu care modelul trebuia să zboare la New York a rămas la sol în Italia.

Eva Herzigova a și motivat decizia de a lungi atât de mult logodna cu tatăl copiilor ei, pe care îl consideră bărbatul vieții ei, chiar dacă nu este legată de el cu acte.

”Nu sunt fanul căsătoriei. O relație înseamnă evoluție, iar căsătoria ține pe loc progresul dragostei. Sunt o femeie independentă și îmi place singurătatea”, declara Herzigova în 2002.

Foto: Hepta

Related Posts

Diane Keaton, despre bărbații din viața ei: Al Pacino, Warren Beatty, Woody Allen și Keanu Reeves

Diane Keaton rememorează fostele ei relații cu nume mari de la Hollywood, printre care se numără Al Pacino,…

Andrea Bocelli își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From Andrea Bocelli

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli (64 de ani) își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretele gustului de sărbătoare

Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale…

Brooke Shields își lansează documentarul autobiografic Pretty Baby

Brooke Shields (57 de ani) urmează trendul vedetelor care își lansează documentare autobiografice, după modelul Selenei Gomez și…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Primăvara vine cu multe noutăți, dintre cele mai variate. Iată ce ne-a atras atenția! Givenchy lansează Gentleman Society, parfumul…

BRD a pregătit un super concurs pentru luna aprilie și te așteaptă și la Half is Free, cu alte surprize

Pentru că primăvara e cel mai bun prilej de reinventare, BRD ți-a pregătit un super concurs în luna…

Spike și Smiley lansează piesa „Copacul”

Spike a lansat o piesă emoționantă, alături de Smiley. „Copacul” este o piesă pop cu influențe hip-hop, care…

Prânz cu redacția A List Magazine

Noi, când muncim, MUNCIM, când ne distrăm, ne DISTRĂM și când mâncăm, pai chiar MÂNCĂM! Redacția A List…

Nepoata Prințesei Diana, Lady Amelia Spencer, s-a căsătorit în Africa de Sud

Lady Amelia Spencer (30 de ani) este una dintre nepoatele Prințesei Diana, fiica fratelui acesteia, Charles Spencer. Lady…

Interviu cu Mihai Mincan (Spre Nord): „Mă interesează ca oamenii să folosească filmul ca pe o sursă de inspirație pentru discuții ulterioare”

Spre Nord este debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Mihai Mincan, un thriller psihologic inspirat din fapte…