Monica Cismaru ∙ March 10, 2023 ∙ 8 min read

Doina Teodoru, actriță, concurentă America Express și partenera lui Chef Cătălin Scărlătescu, ne povestește despre experiența emisiunii de la Antena 1, care testează participanții până la extrem, despre relația ei cu ea însăși, ca femeie și ca profesionist, despre felul în care arată dinamica dintre ea și iubitul ei și despre felul în care a evoluat povestea lor.

Doina Teodoru și Chef Cătălin Scărlătescu

Doina, dacă viața ta ar fi un film, cum ar arăta intriga acestuia?

Cu siguranță n-ar fi o telenovelă! (râde) Aș spune o comedie neagră. Acesta ar fi genul programului. Pentru că eu găsesc umorul în absolut orice situație, oricât de neagră ar fi situația. Chiar în situații nepotrivite.

Ce ai vrea sau ce ai fi vrut să împrumuți în viața reală de la rolurile pe care le-ai interpretat de-a lungul timpului?

E o întrebare foarte interesantă. De-a lungul vieții mele, în această meserie mi-am dat seama că, în momentul în care ești pregătit pentru un anume rol, el vine spre tine. În momentul în care eu am înțeles anumite lucruri despre mine, mi s-a părut că am atras un anume personaj spre mine. Dar și invers e valabil. Lucrând la anumite personaje, am înțeles alte lucruri despre mine. Poți fi într-o constantă evoluție în meseria asta, dacă ăsta e focusul tău. De la fiecare personaj am câștigat câte ceva – experiență de viață, pentru că, într-un fel, îți însușești o viață.

doina teodoru

Cât de mult te ajută să te cunoști meseria ta și în ce punct al relației cu tine însăți ești acum?

Am același interes de a mă cunoaște din ce în ce mai bine, de a evolua. Sunt într-un punct al creșterii, dacă vrei. Pentru că, așa cum îți spuneam la întrebarea anterioară, când preiei un personaj, încerci să înțelegi de ce face anumite alegeri în viață care îl duc în anumite situații. Și așa ajungi să te dezvolți, să descoperi și să înțelegi lucruri despre viață, emoții, interacțiuni umane.

Ce revelații ți-a adus participarea la America Express? Și cum ți-a influențat participarea la această emisiune relația cu Cătălin Scărlătescu?

La America Express mi-am văzut limitele, corelate, evident, cu situațiile în care am fost pusă. Dar cel mai interesant a fost că am mers în acest concurs cu partenerul meu de viață. Noi eram atunci în primul an de relație. Deci ne-am luat de mână și am sărit în gol. Am zis: ”OK, avem încredere unul în altul”. Cred că am făcut niște pași foarte mari alături de Cătălin prin această emisiune. Ne-am cunoscut mult mai bine, ne-am speriat unul de altul, ne-am bucurat unul de altul. Ne-a întărit această experiență. Și cel mai important este că, după această experiență, am ales să fim în continuare împreună. Iar asta mi se pare esențial. E un risc foarte mare să mergi la această emisiune cu partenerul tău de viață. Atunci când o discuție escaladează, unul dintre noi cedează, pleacă. Recunosc că, de cele mai multe ori, Cătălin e cel care pleacă atunci când se întâmplă să avem o discuție în contradictoriu. La America Express nu aveam unde să plecăm. Și, de fapt, cel mai bine este când rămânem amândoi acolo, pentru că asta e important, să duci o discuție până la capăt și să rezolvi situația.

Care este sinergia dintre voi doi? Cum arată ea?

doina teodoru

Ce pot spune este că s-a schimbat un pic dinamica dintre noi după experiența America Express. Mi se pare că acum comunicăm mult mai ușor unul cu altul. Desigur, mai e de lucru, ca în orice relație. Tot timpul e de lucrat și construit. Dar asta este și una dintre părțile frumoase.

Ne poți spune, te rugăm, ce înseamnă pentru tine trecutul, în ce se materializează prezentul și cât de mult te intrigă viitorul – în toate aspectele vieții tale?

Trecutul e trecut. Nu prea mă gândesc la trecut. Încerc, pe cât de mult posibil, să trăiesc în prezent, pentru că ăsta e cel mai important. Cât despre viitor, am perioade și perioade. Uneori fac planuri, dar am perioade când nu mă mai interesează de planuri și zic: ”Ok, hai să mă focusez pe ce este acum, în prezent”. Și cred că așa e cel mai sănătos. Pentru că, oricât de mult te-ai gândi la viitor, nu poți avea niciodată siguranța că o să fie așa cum proiectezi tu. Și atunci nu faci decât să-ți îngreunezi prezentul.

doina teodoru

Ce nu ai vrea să știi niciodata?

Viitorul. Pentru că asta mi-ar influența foarte mult prezentul. Plus că îmi place să fiu surprinsă.

Cel mai mândră de tine însăți te-ai simțit când…

Mi s-a întâmplat de câteva ori, de-a lungul vieții, să fiu mândră de mine din diverse motive. Profesional, de exemplu, mi s-a întâmplat asta, deși sunt foarte critică cu mine și foarte rar mi se întâmplă să fiu mulțumită de ceea ce fac. Ăsta e perfecționismul care zbiară din toți porii, pentru că mereu este loc de mai bine. Iar personal, am fost mândră de mine în America Express, pentru că, dacă în trecut m-aș fi biciuit foarte tare pentru că nu am reușit să fac ceva și aș fi vorbit în gând cu mine: ”Nu ai fost în stare! De ce te-ai oprit?!”, uite că în emisiunea asta mi-am dat seama că am crescut un pic și am început să mă iubesc puțin mai mult. Am început să mă accept așa cum sunt, cu limitele mele, și să mă iubesc pentru ele. Asta nu înseamnă că nu-mi doresc să le depășesc, dar dacă nu reușesc asta nu e un capăt de lume. Pentru că voi mai avea ocazii în care să-mi încerc limitele. Dar, în punctul în care sunt acum, sunt mulțumită de mine.

Care este cel mai bun lucru pe care l-ai făcut pentru tine însăți în ultimul timp?

M-am apucat de sport. De fapt, m-am întors la sport. Mă ajută foarte mult, îmi ordonează mintea, îmi dă liniște, pace, merg altfel, vorbesc altfel, interacționez altfel cu cei din jurul meu. Sportul e important pentru mine. Asta și pentru că am crescut cu sport. Și atunci, de fiecare dată când sunt într-un impas, când nu reușesc să iau o decizie, mă întorc la sport. Că e alergat, sport de contact, Yoga, mi se foarte important să-ți miști corpul. Când te simți blocat, înseamnă că ai o energie pe care o ții blocată în corp. Trebuie să elimini acea energie și să dai spațiu unui milion de posibilități.

Un vers dintr-o melodie sau o replică dintr-un film/piesă de teatru care ar caracteriza cel mai bine starea ta actuală ar fi…

M-ați omorât cu această întrebare (râde), în consecință replica pe care o aleg ca răspuns este: “Cu asta m-ai cristalizat definitiv. Cum ai reușit să ajungi la o asemenea întrebare?!” (Amalia, în “Ispita pentru soțul meu”).

Foto: Leea.ro, PR

Related Posts

Blake Lively, apariție surprinzătoare la premiera „Deadpool & Wolverine”

Actrița a avut o apariție de senzație la premiera „Deadpool & Wolverine” din New York City. Soția lui…

Dua Lipa, pe cale să devină una dintre cele mai bogate celebrități din Marea Britanie

Cu un câștig de 1 milion de lire sterline pe săptămână, Dua Lipa este pe cale să devină…

Vedete la Jocurile Olimpice de la Paris (2024)

Salma Hayek, Snoop Dogg, Priyanka Chopra Jonas, Lady Gaga și Ryan Reynolds sunt doar câțiva dintre fanii olimpici…

Cele mai longevive cupluri de la Hollywood

În timp ce pentru majoritatea cuplurilor de la Hollywood, dragostea durează maxim trei ani, pentru câțiva norocoși iubirea…

Reddysh a.k.a Irina Simion, creatoare de conținut de gaming: „Am construit o comunitate internațională foarte frumoasă datorită pasiunii mele pentru gaming.”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! Iată ce ne-a atras atenția!…

Filmul Ca fetele se lansează în cinema, pe 15 septembrie

Pe 13 septembrie se lansează în cinematografele din toată țara filmul Ca fetele, o producție cu o distribuție…

Pepco & Better Cotton: produse din bumbac provenit din surse ecologice și sustenabile

Pepco, unul dintre cei mai mari value retailers din Europa, a devenit membru al programului Better Cotton în…

Jennifer Lopez, aniversare cu tematica ”Bridgerton”

Jennifer Lopez s-a hotărât să-și sărbătorească împlinirea a 55 de ani cu fast și a organizat o petrecere…

Vocea Irinei Rimes a răsunat la Tomorrowland, cel mai mare festival de muzică electronică din lume

Weekendul acesta, la Tomorrowland, festivalul care adună peste jumătate de milion de oameni la fiecare ediție, piesa “Dudadu”…