Monica Cismaru ∙ March 27, 2024 ∙ 3 min read

Legendara cântăreață Diana Ross a împlinit pe 26 martie venerabila vârstă de 80 de ani, iar fiica ei, actrița și cântăreața Tracee Ellis Ross (51 de ani), i-a adus un tribut emoționant, în care i-a enumerat numeroasele reușite din viața personală, dar și din carieră.

Fiica Dianei Ross a realizat un montaj video postat pe Instagram, în care prezintă fotografii cu momente incredibile din viața mamei ei.

”Știați că din 1976 și până în 1985, mama a scos câte un album pe an, a mers în mai multe turnee, a produs și a jucat într-o mulțime de show-uri TV, a filmat pentru Mahogany și The Wiz, a produs concertul legendar Central Park 1983, la care au luat parte aproximativ 800 000 de persoane”, a scris Tracee Ellis Ross pe Instagram, și a continuat seria poveștilor impresionante despre mama ei, care a traversat vremuri dificile, ”când femeile nu puteau obține credite bancare, nu puteau fi alese drept jurați la procese în tribunale și nu aveau acces la anticoncepționale, dar puteau fi concediate daca rămâneau însărcinate”.

La sfârșitul anilor 70, Diana Ross a rămas fără mamă și avea trei fetițe de crescut, în timp ce trebuia să-și deruleze o carieră artistică iconică de una singură, fără manager sau un partener. ”Ne trezea dimineața să mergem la școală, luam cina în familie și ne făcea baie, înregistra când noi dormeam, ne organiza zilele de naștere, ne ducea la joacă, la doctor, ne împăca, știți, toate lucrurile pe care le face o mamă. Noi, copiii, eram prioritatea ei. Și obișnuiesc să spun mereu: Diana Ross, îndrăgitul icon global este legendar, dar nu se ridică la nivelul mamei mele”, mai spune Tracee Ellis Ross, care este una dintre cei cinci copii ai Dianei Ross.

diana ross

Diana Ross mai are doi fii, Ross Næss, de 36 de ani, și Evan Ross-Næss, de 35 de ani, născuți în urma mariajului ei de 14 ani cu magnatul norvegian Arne Næss Jr.

De-a lungul carierei, Diana Ross a primit două premii Tony, două Grammy Lifetime Achievements, Kennedy Center Honors și Medalia Prezidențială de Onoare.

diana ross
Diana Ross, alături de Michael Jackson

Diana Ross și-a început cariera la vârsta de 15 ani, când s-a alăturat trupei The Primettes, care s-a transformat ulterior în formația The Supremes, cu care a ocupat de 12 ori locul întâi în Billboard Hot 100, între 1959 și 1970, un adevărat record.

Diana Ross s-a născut pe 26 martie 1944 în Detroit, Michigan, și a fost lidera trupei The Supremes, unul dintre cele mai de succes grupuri muzicale ale tuturor timpurilor. În 1970 a părăsit formația și și-a început cariera solo, cu la fel de mare succes. Printre cele mai cunsocute melodii din repertoriul Dianei Ross se numără “Ain’t No Mountain High Enough” – primul ei hit no 1, și “Reach Out and Touch (Somebody’s Hand).

Recent, Diana Ross a devenit imaginea casei de modă YSL și își continuă cu succes aparițiile pe scenă, în concerte.

Foto: Hepta

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…