Monica Cismaru ∙ January 4, 2024 ∙ 4 min read

Începutul de an stă sub semnul stabilirii obiectivelor: să mănânaci mai sănătos, să faci mai mult sport, să câștigi mai bine, să te vezi mai des cu cei dragi și să… călătorești mai mult. Dacă cel din urmă target face parte și de pe lista ta, iată câteva destinații inedite pe care le vezi mai rar pe lista ofertelor agențiilor de turism. Fiind deschizător de drumuri către noi locuri magice, care promit revelații pentru trup și suflet.

Mozambic

Mozambicul este un giuvaer al Africii, așezat în sud-estul continentului, încă nedescoperit de mase. O țară cu influențe portugheze (portugheza este și limba oficială aici), indiene și din Orientul Mijlociu, Mozambic este un loc cu o faună și cu o floră bogate, cu miliarde de pești multicolori în apele Oceanului Indian, cu delfini și chiar cu balene. Fie că alegi să te cazezi în orașe-port sau pe insule paradisiace, nu vei rămâne imun la frumusețea acestor coaste cu nisip fin, cu păduri luxuriante și cu ape turcoaz.

Cadaquès

Cadaquès este un oras aflat în regiunea Girona a Spaniei, pe coasta catalană, preferatul lui Salvador Dalí. Orașul are o mulțime de obiective atrăgătoare, de la Biserica Santa Maria, construită în secolul al 16-lea de pescari și imortalizată în sute de picturi, până la buticurile cu marfă handemade, tradițională, cum ar fi coșurile de paie și la bunătățile gastronomice de patiserie. De neratat, casa memorială a lui Salvador Dalí, parcul natural Cap de Creus și farul amplasat în cea mai estică parte continentală a Spaniei. Semnul distinctiv din Cadaquès sunt casele decorate în culori aprinse, ridicate de populația care emigrase de aici în Cuba și, reîntoarsă cu posibiltății financiare mai mari, a clădit case distinctive– semnificativă este Casa Blava- Casa Albastră.

Seul

Seul

Coreea de Sud, cu a sa capitală Seul, atrage din ce în ce mai mulți turiști. Seul este un amalgam de tradiții și de inovații, în care zgârie-norii coexistă alături de căsuțele vechi. Capitala coreeană are o istorie gastronomică bogată, un avans tehnologic competitiv, galerii de artă inspiraționale, magazine-concept de designer și să nu uităm de industria de beauty, cunoscută la nivel mondial.

Seul

Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka, aflata în sudul Asiei, este una dintre destinațiile preferate pentru amatorii de plaje paradisiace și de priveliști cu vegetație luxuriantă. Aici pe poți pierde printre plantațiile de ceai și, dacă ești amator de surf, Sri Lanka este una dintre cele mai căutate locuri pentru astfel de sporturi.

Sri Lanka

Sumba

Sumba este o mică insulă din Indonezia, scăldată de apele Mării Savu, la marginea Oceanului Indian. Aici trăiesc cai sălbatici, iar insula e renumită pentru plajele sale virgine cu ape cristaline, pădurile abundente de mangrove și jungla de o sălbăticie fascinantă.

Tanger

Tanger se află la Malul Mediteranei și al Oceanului Atlantic, în nordul Marocului, un oraș preferat de artiști, cu influențe spaniole, imortalizat de sute de ori în producțiile de cinema – un oraș colorat, cu grădini sublime și plaje idilice. Ne neratat: Marea Moschee, plaja Cape Spartel, Grotele lui Hercule, Grădinile La Mendoubia.

Foto: Hepta

Related Posts

Topul capitalelor europene – Cele mai recomandate destinații de vizitat în 2024

Industria turismului s-a chinuit anul trecut să recupereze trecut pierderile înregistrate din cauza pandemei, iar 2024 e anul…

Catherine Deneuve și Chiara Mastroianni- Mama și fiica pe covorul roșu, la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes este în plină desfășurare, iar vedetele umplu covorul roșu de la galele…

Cum a apărut Jennifer Lopez, pe covorul roșu, la premiera filmului ”Atlas”

Fiecare apariție a lui Jennifer Lopez atrage atenția publicului și a presei din întreaga lume. Nici ultima sa…

Alexandra Stan a lansat o nouă piesă: Bambola

“Bambola” este mai mult decât o simplă melodie. Este o călătorie sonoră în inima verii, cu acorduri vibrante…

Christina Aguilera, cu aproape 20 de kilograme mai slabă

Criticată pentru fluctuațiile ei în greutate, Christina Aguilera a revenit pe scenă cu aproape 20 de kilograme mai…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Și în această săptămână avem noutăți și lansări dintre cele mai interesante. HUGO BOSS, colaborare cu David Beckham…

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…