Monica Cismaru ∙ March 21, 2024 ∙ 4 min read

John Galliano (63 de ani), fostul designer Dior căzut în dizgrație, este protagonistul unui nou documentar biografic, intitulat High & Low: John Galliano și regizat de Kevin Macdonald.

John Galliano și-a compromis cariera și imaginea în 2011, când a avut o ieșire necontrolată la o cafenea din Paris. Atunci, designerul a făcut afirmații rasiste și xonofobe la adresa everilor și a asiaticilor, iar momentul a fost surprins cu ajutorul telefoanelor mobile și a făcut înconjurul lumii.

john galliano

Documentarul începe chiar cu această scenă, care i-a cutremurat cariera și viața din temelii creatorului de modă. Galliano a fost concediat din funcția de director de creație Dior și a început declinul său. Regizorul Kevin Macdonald a reușit să obțină o întâlnire față în față cu Galliano la Paris, în urma căreia au bătut palma pentru realizarea documentarului biografic.

john galliano

Cei doi și-au câștigat reciproc încrederea în urma întrevederii. ”Amândoi aveam prejudecățile și preconcepțiile noastre. Eu îmi doream să fac un film interesant și complicat despre toate aceste probleme pe care le-a avut. El își dorea un film corect, cinstit, bun și făcut de persoana potrivită, una care să empatizeze cu el. Nu știu de ce n-a apelat la o persoană din lumea modei. Poate că acelea știau prea multe?”, spune Macdonald.

Galliano i-a oferit lui Macdonald acces nelimitat la viața lui – la casa lui, la studio, dar și către prietenii lui din lumea modei, personalități precum Naomi Campbell, Kate Moss, Charlize Theron, Penélope Cruz și Anna Wintour.

”Chiar dacă nu recunoaște, își dorea un film despre el. Are un ego imens și-și spunea ”Păi Alexander McQueen are un film excelent despre el”. Și, lăsând gluma la o parte, știe că nu toată lumea o să-l ierte, dar își dorește să fie înțeles. Odată ce află mai multe lucruri despre acel context, pot lua o decizie.”

Filmarile au decurs atipic – Macdonald a atașat o oglindă camerei de filmat, în care John Galliano putea să aibă contact vizual cu regizorul în loc să se uite la o lentilă. Filmările au avut loc la vila boemă din sudul Franței care îi aparține lui Galliano.

John Galliano are parte de o a doua șansă în lumea modei datorită casei de modă Maison Martin Margiela. ”Înainte de High & Low, lumea modei mi se părea superficială. Urmărind munca lui Galliano la casa Margiela și văzând creațiile sale din arhivele Dior, mi-am dat seama că modă reflectă societatea. Pe lângă măiestrie și artă, moda poate spune povești incredibile și clădi cele mai interesante personaje. Și mă surprinde faptul că John Galliano n-a creat costume de film până acum.”

Kevin Macdonald povestește și despre relația lui Galliano cu celebritățile de la Hollywood și despre felul în care este perceput designerul printre acestea, după decăderea sa. ”Au fost câteva celebrități care au refuzat să vorbească despre Galliano și pot înțelege asta. Au mai fost și câteva care au avut o colaborare strânsă cu el și care n-au mai vrut să auda de el. Altele au acceptat să stea de vorbă cu mine, dar în intervuri n-au spus, practic, nimic. Voiau să pară că-l sprijină, dar n-au reușit să-mi ofere ceea ce îmi doream, adică să se uite direct în camera de luat vederi și să spună adevărul”.

Foto: Hepta

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…